Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

IJsland

Skógafoss Waterval

10 Actueel reisaanbod

De Skógafoss waterval ten zuiden van IJsland is een van de bekendste en meest gefotografeerde waterval van IJsland. De immense breedte van de waterval van bij 25 meter zorgt ervoor dat er een grote hoeveelheid water van de Skógá rivier de rotsen afklettert.
De Skógafoss waterval is te zien vanaf de ringweg 1 en daardoor bijna niet te missen op je rondreis door het zuiden van IJsland

Kenmerken

De Skógafoss is met een breedte van bijna 25 meter en hoogte van 60 meter een van de indrukwekkendste watervallen van IJsland. Bijzonder is dat je deze waterval zowel van onder als van boven kunt bezichtigen. Rechts langs de waterval loopt een steilen, houten voetpad met trap die naar een uitkijkplatform boven de waterval uitkomt. Let op wanneer je de trappen betreedt want deze kunnen verraderlijk glad zijn. Vanaf dit platform kun je bij helder weer de Eyjafjallajökull vulkaan zien.
De waterval is zichtbaar vanaf de ringweg 1, een ruime parkeerplaats biedt ruimte aan voldoende bezoekers. De breedte van de waterval maakt het dat er voor iedere bezoeker voldoende ruimte is voor de perfecte foto.

Bezienswaardigheden

De ligging van de Skógafoss waterval maakt dat je een bezoek aan deze waterval gemakkelijk kunt combineren met andere bezienswaardigheden langs de zuidkust. Zo mag je de nabijgelegen Seljalandsfoss waterval nietoverslaan. Deze waterval heeft een verborgen waterval vlak naast zich liggen die veel bezoekers missen.  Ook het prachtige strand van Reynisfjara, de Mýrdalur vallei en de Reynisdrangar rotsen in het nabij gelegen plaatsje Vik kun je goed combineren met een bezoek aan de Skógafoss. 
Ben je op zoek naar iets cultureels kies dan voor Skógasafn volksmuseum, een openluchtmuseum in het nabij gelegen plaatsje Skógar. Hier leer je meer over de omgeving, de leefgewoontes van de IJslanders en over de evolutie van transport en communicatie technologieën door de jaren heen.
Ben je een fanatieke wandelaar kun je (een deel) van de de Fimmvörðuháls-pas lopen, een bekend wandelpad welke start ten oosten van de Skógafoss waterval en eindigt uiteindelijk in de Þórsmörk-vallei.
  


Reizen in de buurt van Skógafoss Waterval

Logo Doets Reizen IJsland

Skógafoss Waterval