Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Verzekeringen

Doets Reizen heeft een samenwerking met a.s.r verzekeringen (voorheen Europeesche Verzekeringen). Voor meer informatie over de verzekeringen en voorwaarden kun je online de verzekeringsvoorwaarden bekijken of naar je huisadres laten opsturen. Het afsluiten van een verzekering is niet verplicht maar wij raden het ten zeerste aan wel te doen. Doets Reizen is officiële partner van a.s.r. verzekeringen en verkoopt de volgende verzekeringen. Welke jij optioneel afsluit is te zien in het kostenoverzicht.  

Reisverzekering Comfort

Jouw ziektekostenverzekering dekt de risico's van het reizen nooit voldoende. Met de reisverzekering van Doets Reizen sluit je naadloos een verzekering op jouw reis af voor € 3,22 p.p. per dag (incl. assurantiebelasting).

Voordelen:

 • 100% kostprijsdekkend voor wereldwijde hulpverlening.
 • 100% kostprijsdekkend voor medische kosten, hoe hoog deze ook zijn!
 • Ruime bagagedekking tot € 3.000,-.
 • Laag eigen risico van € 50,- alleen voor bagage.
 • De reisverzekering is uit te breiden met een dekking voor geld, extra sportuitrusting en het risico van wintersportactiviteiten of gevaarlijke sporten/activiteiten. officiële

Reisverzekering Optimaal

Voor € 4,02 p.p. per dag (incl. assurantiebelasting) kun je ook een Optimaal Dekking afsluiten. De voordelen van dit pakket, bovenop de Comfort Dekking zijn:

 • Bagagedekking tot € 5.000,- per verzekerde.
 • Hogere verzekerde waarde bij bagagerubrieken.
 • Geen eigen risico.
 • Geld en waardepapieren standaard meeverzekerd tot € 500,-.
 • Twee jaar nieuwwaardeuitkering op bagage.

Annuleringskostenverzekering

Er zijn vele redenen waardoor jouw geboekte reis niet door kan gaan of moet worden afgebroken. Kort voor vertrek lopen annuleringskosten op tot de gehele reissom. Dit risico is eenvoudig uit te sluiten. De voordelen:

 • Snelle afwikkeling.
 • Vergoeding van niet-gebruikte reisdagen bij plotseling afbreken van de vakantie.
 • Unieke extra dekking: vergoeding bij annulering/afbreken van de vakantie bij overlijden familie tot derde graad.
 • De annuleringsverzekering bedraagt 5,5% (Annuleringsverzekering) of 7% (All Risk Annuleringsverzekering) van de totale reissom. Wanneer je onverhoopt de reis moet annuleren, zijn de ANVR-voorwaarden van toepassing (exclusief assurantiebelasting van 21%).

Vertrekvertraging (bijboekmogelijkheid bij kortlopende annuleringsverzekering)

Reis je vanuit Nederland per vliegtuig of boot? En heeft dat vervoersmiddel op weg naar jouw eerste reisbestemming een vertraging van minimaal 8 uur? Dan heb je recht op een vergoeding. Kosten: 1% van de reissom.

Het Doets Plus Pakket

Met deze verzekering ga je onbezorgd op reis met je gehuurde camper of auto. Jouw eigen risico, dat fors kan zijn, is met deze verzekering in bijna alle gevallen verzekerd. Een uniek Doets-gemak!

 • Kosten per huurauto: € 4,- per huurdag (exclusief 21% assurantiebelasting).
 • Kosten per camper Amerika of Canada: € 7,50 per huurdag (exclusief 21% assurantiebelasting). 

NB: Je betaalt, ongeacht het aantal verzekeringen, eenmalig poliskosten van € 4,24,-

Schade melden?

Wanneer je een verzekering via Doets Reizen hebt afgesloten, ben je verzekerd bij A.S.R Verzekeringen (voorheen Europeesche Verzekeringen). Voor meer informatie over de verzekeringen en voorwaarden kun je terecht op de website van A.S.R Verzekeringen (voorheen Europeesche Verzekeringen). 

Het ingevulde schadeformulier dien je naar a.s.r. verzekeringen (voorheen Europeesche Verzekeringen) op te sturen, te samen met de factuur van jouw reis en bewijsstukken.

Klantenservice a.s.r.

Voor informatie over de verzekering, vragen over een polis, acceptatie of hulp bij het afsluiten. Bel: 020–651 52 53 of [email protected]

Schade afdeling a.s.r.

Schade - Voor informatie over een reeds ingediende schade of vragen over het melden van een schade. Bel: 020–651 52 53 of [email protected]

Fraudebeleid 

Fraudebeleid van a.s.r. verzekeringen.

Maximum premie? Zo sluit je toch een kortlopende annuleringsverzekering af! 

De Insurance Distribution Directive (IDD) schrijft ons voor dat wij reizigers kunnen helpen met verzekeringen met een maximum premie van 200 euro per persoon per verzekering. (excl. assurantiebelasting en poliskosten). Voor alle verzekeringen met een hogere premie kun je via dit Doets Reizen formulier van a.s.r. een prijsvoorstel opvragen, passend bij jouw reissom en wensen. Doe dit wel direct na boeking (Facturatie datum) want een annuleringsverzekering is geldig vanaf het moment van boeken (en/of de factuurdatum). 

Doets Reizen ontvangt vanzelfsprekend een provisie bij het bemiddelen in verzekeringen.