Bosbranden Jasper Meer info

Bezienswaardigheden Arizona: Wat te doen in Arizona?

Een vakantie naar Arizona in de Verenigde Staten is voor velen een droom. Dit is dan ook niet voor niets. Arizona is een bestemming die van alles wat te bieden heeft op het gebied van natuur. Je zal je dan ook geen seconde vervelen in deze fantastische staat. Arizona beschikt natuurlijk over de meest bekende highlight van Amerika namelijk de Grand Canyon. Alleen dit is al een reden om deze staat aan te doen tijdens jouw reis door Amerika.

Grand Canyon National Park

Dit is wellicht wel het meeste bekende nationale park van heel Amerika. Deze gigantische kloof in het aardoppervlak is zo immens en zal je absoluut met een open mond aanschouwen. Het mooie aan de Grand Canyon is dat hij wel uit het niets lijkt op te duiken en de kleuren van het gesteente echt een prachtig diep rode kleur hebben. Je kan hier langs de rim verschillende wandelingen tussen uitzichtpunten lopen. Let wel hierbij zal je altijd op de rand van de Grand Canyon blijven. De Grand Canyon in gaan is eigenlijk geen optie omdat dit vaak intensieve hikes zijn die soms wel een paar dagen duren. Wel is het een absolute aanrader en toegevoegde waarde voor jouw bezoek aan dit natuurwonder om een helikoptervlucht te boeken. Hiermee vlieg je naar de Grand Canyon en zie je pas echt hoe groot de kloof wel niet is. Daarnaast kom je op delen die je anders niet zou kunnen bezoeken. Tip van Doets Reizen: boek deze vlucht rond 8 uur/half 9 dit aangezien het lichtinval in de canyon dan op zijn mooist is. 

Grand Canyon - Arizona - Doets Reizen

Horseshoe Bend en Lake Powell

Dit mooie meer is gelegen in Glen Canyon National Recreation Area en is kunstmatig aangelegd. Het is gelegen bij het plaatsje Page en is een mekka voor watersportliefhebbers. Ook relaxen aan of op het water is hier heel goed mogelijk. Dit meer is extra uniek door de rode rotswanden die aan alle kanten het meer omsluiten. Aan de zuidelijke kant van het meer vindt je ook nog een nationaal monument, namelijk de Rainbow Bridge. Dit is met 85 meter de hoogste stenen boog ter wereld. Lake Powell is een hele goede uitvalsbasis voor een verblijf nabij Page en voor een bezoek aan de Antelope Canyon en Horshoe Bend

Horseshoe Bend - Page - Arizona - Doets Reizen

Antelope Canyon

Houdt jij van unieke natuur? Dan ben je aan het juiste adres in de Antelope Canyon. Deze prachtige slotcanyon kan je niet op eigen gelegenheid bezoeken maar dit doe je onder leiding van een gids. Deze prachtige slotcanyon is voorzien van verschillende kamers waar door de openingen in het dak het daglicht doormiddel van stroken naar binnen schijnt. Je gaat hier naartoe doormiddel van een jeeptour en onder leiding van de gids die je ook nog eens de beste manieren kan laten zien hoe je een foto van deze slotcanyon kan maken ga je de canyon door. Tip van Doets Reizen, houdt er rekening mee dat dit een gewilde excursie is en de tour al ver van te voren volgeboekt kan zijn. Zorg dan ook dat jij op tijd deze excursie reserveert. 

Antelope Canyon - Page - Arizona - Doets Reizen

Sfeervol Sedona

Sedona is een artistiek stadje tussen de rode rotsen in Arizona. Deze fantastische plaats is gelegen in het midden van de Oak Creek Canyon en is omringd door rode bergwanden en gesteente. Het plaatsje is heel gezellig en heeft veel restaurantjes en galerijen waar je aan het eind van de dag een bezoek aan kunt brengen. Sedona is echter bovenal een plaats waar veel outdoor activiteiten ondernomen kunnen worden. Denk hierbij aan mountainbiken, paardrijden en wandelen. Een activiteit die wij vanuit Doets Reizen erg aanbevelen is om een Jeeptour te ondernemen. Hierbij kan je kiezen uit twee verschillende varianten, een rustige en een heftigere variant. Met deze jeeptour ga je een deel van de Oak Creek Canyon in waar je zelf met eigen vervoer niet kan komen. De heftigere variant gaat over de ‘Road of no return’ en staat garant voor anderhalf vol plezier. 

Sedona - Arizona - Doets Reizen

Tucson: het wilde westen in Amerika

Nog een leuke plaats om aan te doen tijdens jouw reis is Tucson. Deze plaats zal heel anders zijn dan de overige bestemmingen die je aan doet tijdens jouw reis. In Tucson zijn er namelijk nog echte restanten van de cowboys terug te vinden en deze sfeer hangt hier dan ook echt nog in de plaats. Hier kan je dan ook verblijven op een echte ranch waar je jezelf helemaal kan onderdompelen in de wereld van de cowboys en bijvoorbeeld een paardrijdtocht kan maken tussen de vele Sagauro’s. Dit zijn reusachtige cactussen die op zijn tijd wel 15 meter hoog kunnen worden. Wil jij weten waar alle westernfilms vandaan komen bezoek dan de Old Western Studios en ga terug naar het tijdperk van de cowboys. Andere must-do's zijn het vliegtuigkerkhof Pima Air & Space Museum en het wonderschone Saguaro National Park. Tucson is dan ook een echte aanrader en wij van Doets Reizen vinden dit een absolute aanrader. 

Tucson - Arizona - Doets Reizen

Petrified Forest National Park

Petrified Forest National Park is zeer uniek aangezien dit een miljoenen jaren oud versteend bos is. Dit is het grootste petrified park ter wereld. De planten, bomen en dieren die hier miljoenen jaren gelegen leefden zijn versteend door de afzetting van de mineralen in hun cellen. In het gehele park vindt je versteende bladeren, boomstammen en andere vegetatie dat ooit volledig in bloei stond. Wil je meer weten of het proces van verstening en hoe dit zo is ontstaan? Breng dan een bezoek aan het visitor centre waar je hier alles over terug kunt vinden en waar de medewerkers je hierover alles kunnen vertellen. 

Petrified Forest National Park - Arizona - Amerika - Doets Reizen

Uitgelichte reizen