Bosbranden Jasper Meer info

Bezienswaardigheden in Florida: Wat te doen in Florida?

Florida, de Sunshine State van Amerika biedt natuurlijk veel zon, strand en zee plezier. Maar Florida heeft veel meer te bieden dan enkel zon, zee en strand. Geef je vakantie in Florida een extra dimensie door het ondernemen van te gekke activiteiten. Er is van alles mogelijk in Florida, Doets Reizen geeft je een paar ideeën.

Bekijk de video

Zoef over het water in een Airboat in de Everglades

Ben jij avontuurlijk ingesteld? Bezoek dan Everglades National Park tijdens een rondreis door Florida. Doe dit per Airboat tour, deze bijzondere boten worden aangedreven door een zeer grote van achter op de boot waardoor er geen motorschroeven onder de boot aanwezig zijn. Dit zorgt voor dat deze boten in de Everglades wat een moerasgebied het perfecte vervoer is. Zo vaar gewoon over allerlei vegetatie heen zonder dat je eromheen hoeft. Om deze reden kan je dan ook ver en diep het moerasgebied in en kan je zeer dicht bij de alligators komen. Doordat de boten met een flinke snelheid het moerasgebied door varen is het een echte activiteit voor thrillseekers en zal je niet teleurgesteld worden als je op deze manier de Everglades gaat ontdekken. Grote kans dat je tijdens deze excursie in Florida wildlife zult spotten. 

Airboat Tour - Everglades National Park - Florida - Doets Reizen

Pretparken in Orlando

Wil jij je een dagje volledig onderdompelen in een geheel andere wereld? Bezoek dan een van de vele pretparken in Orlando. Ga helemaal op in de wereld van Disney in Disney’s Epcot, Disney World of Disney Animal Kingdom. Wil jij je liever een dagje inleven in jouw favoriete serie of film, ga dan naar Universal Studios in Orlando en/of Island of Adventures. Hier vindt onder andere het gehele dorp uit de Harry Potter films terug maar ook The Simpsons en The Minions uit Despicable Me kom je tegen. Orlando beschikt over zoveel verschillende pretparken dat hier altijd voor ieder wat wils te vinden is en je bent dan ook altijd gegarandeerd van een of meerdere dagen plezier een in van de vele attractieparken. 

SeaWorld - Orlando - Florida - Doets Reizen

Lekker relaxen op de Florida Keys

Heb jij al een drukke reis in Florida achter de rug of kom je juist naar Florida om lekker uit te rusten van het drukke bestaan in Nederland. Dan zit je op de Keys in Florida helemaal goed. De meest bekende eilanden die je bezoekt tijdens een reis zijn Key West, Key Islamorada, Key Largo en Duck Key. Deze eilandengroep is aan elkaar verbonden doormiddel van een aan elkaar schakeling van bruggen en is de perfecte locatie om lekker bij te komen. Geniet van de luxe in een van de vele resorts of ga lekker snorkelen bij Key Largo. Niets moet alles kan en mag. Wil je toch wat ondernemen tijdens je verblijf op de Keys? Breng dan een bezoek aan de Key West. Dit is het meest zuidelijke puntje van het vasteland van Amerika en bruist van het leven. Ga lekker op in de drukte op Duval Street of ga dineren in een van de vele restaurantjes. Wil jij een mooie zonsondergang zien, ga dan naar Mallory Square waar van de zonsondergang een waar feestje wordt gemaakt. 

Florida Key Islamorada - Doets Reizen

Verdiep jezelf in de wereld van de ruimtevaart

Altijd al geïnteresseerd geweest in de ruimtevaart en hoe alles werkt met een lancering van een ruimteschip? Dan ben je op het juiste adres bij het Kennedy Space Center van NASA. Hier kun je namelijk alles te weten komen over de ruimte, ruimtevaart en lanceringen. Daarnaast kan je ook het lanceringplatform bekijken en zijn er verschillende ruimteschepen die je kan bewonderen. Het center is heel interactief en zo geschikt voor alle leeftijden. Wil jij nog meer te weten komen?  Dan is er ook een mogelijkheid om naast een bezoek te brengen aan het Kennedy Space Center zelf een lunch met een echte astronaut te plannen. Je kan hem of haar dan alles vragen over wat je zou willen weten en je krijgt ook verhalen te horen de ruimtevaart. Echter dan dat wordt het niet. 

Kennedy Space Center - Cocoa Beach - Florida - Doets Reizen

Back to the twenties in het Art Deco District in Miami South Beach

Miami South Beach wat beter bekend staat als het Art Deco District is heel kleurrijk. De pastel gekleurde en historische gebouwen geven dit district zijn bijzondere uitstraling. De gebouwen hebben een monumentale status waardoor ze in originele staat moeten blijven. Ga lekker flaneren op Ocean Drive waar geldt dat het zien en gezien worden is of ga avontuurlijker op pad doormiddel van een Segway Tour door dit district. Je gaat dan onder leiding van een gids naar de grootste highlights van dit district en ontdekt alles over dit bijzondere deel van Miami. Het is dan ook een absolute must om Miami South Beach te bezoeken als je Miami verblijft. 

Miami - Florida - Doets Reizen

Mooiste stranden in Florida

Zowel aan de Golf van Mexico als aan de Atlantische Oceaan tref je de mooiste stranden aan. De Westkant van Florida kenmerkt zich door het tropische sfeertje. De oostkust is wat ruiger en beschikt over trendy badplaatsen en duinen. De mooiste stranden in Florida zijn te vinden in: St. Pete Beach, Fort Myers, South Beach en Sanibel Island.

Fort Myers Beach - Florida - Doets Reizen

Uitgelichte reizen