Bosbranden Jasper Meer info

Goedkope vakantie Florida

Een voordelige vakantie naar Florida staat garant voor tropische stranden, maar ook voor avontuur in de grootste pretparken ter wereld, watersport, bruisende steden en idyllische eilanden. Combineer een betaalbare rondreis door Florida ook eens met een stad als New York of Chicago, of sluit je rondreis af met een aantal dagen in een comfortabel strandhotel met zwembad. Of je nu kiest voor een relaxte autorondreis of een avontuurlijke camperreis, Doets Reizen helpt je met de beste tips en mooiste bezienswaardigheden.

Pretparken in Orlando duur?

Orlando is de plek waar je wellicht de beste attractieparken ter wereld vindt. De entreegelden voor pretparken zijn hoger dan wij in Nederland gewend zijn. Je kunt dus aanzienlijk besparen door bijvoorbeeld 1 park te bezoeken in plaats van meerdere. Daarnaast zijn er in Florida ook minder bekende, maar minstens zo leuke parken te vinden. Er is voor ieder wat wils mogelijk. Kies voor het originele en wereldberoemde Magic Kingdom park van Disney, geliefd bij de kleinste reizigers of vind meer actie voor de volwassenen in de parken van Universal. Door het tropische klimaat zijn ook de vele waterparken een verfrissend idee, spetter van de vele glijbanen en ervaar de grootste zwembaden. Ook wereldberoemd is Kennedy Space Centre, geheel geweid aan de ruimtevaart. Doets Reizen tipt ook Theatre of the Seas, een opvang voor dieren uit de oceaan op Key Islamorada.

Disney - Orlando - Florida - Doets Reizen

Betaalbaar overnachten aan het strand in Florida

Lekker relaxen aan een prachtig wit zandstrand met wuivende palmbomen op de achtergrond hoeft niet voor de rich & famous te zijn. Doets Reizen heeft betaalbare maar goede accommodaties beschikbaar in de hotelcategorie 'GOED'. Aan de westkust van Florida vind je meterslange stranden van fijn wit zandstrand. Bezoek je prachtige stranden van St. Pete Beach of Fort Myers Beach, of kies voor de iets kleinschaligere bestemmingen als Captiva Island. De oostkust is perfect voor de actieve watersporter, door de hogere golven biedt deze kustlijn de beste surfmogelijkheden en vele scheepswrakken voor de geoefende duiker.

Clearwater Beach - Florida - Doets Reizen

Welk Key eiland is het duurst?

Ten zuiden van Miami vind je een reeks eilanden die door bruggen met elkaar zijn verbonden. Dit zijn de Florida Key's, een populaire vakantiebestemming vanwege de tropische uitstraling en sfeer. De eilanden hebben allen hun eigen karakter en charme, het meest zuidelijkste eiland en eindpunt van de eilandenreeks is Key West, de plek waar de zonsondergang dagelijks gevierd wordt en je vele restaurants en cafés vindt. Key Islamorada staat bekend voor de watersportactiviteiten, Key Largo voor de visvangst. Op de Key's eet je dan ook de beste verse vis. Grote stranden vind je hier niet, maar de route over de eilanden is indrukwekkend en Doets Reizen helpt je met het uitzoeken van een heerlijk verblijf op het eiland van jouw keuze. De Keys (en met name Key West) is de laatste jaren in populariteit gestegen. Dit zie je dan ook terug in de hoteltarieven. De hotels kosten het meest op Key West, wil je dus besparen op kosten: verblijf dan op de andere Keys en bezoek Key West tijdens een dagtour. 

The Keys - Florida - Doets Reizen

Miami on a budget!

We reizen door naar topical delight: Miami! Deze kuststad bruist en swingt en op elke hoek van de straat klinkt Latijns-Amerikaanse muziek. Je kunt je tot in de late uurtjes vermaken in de cafés en nachtclubs. Maar ook heerlijk dineren op Espanola Way. Maar de kunstliefhebber komt aan zijn trekken in Miami. Sinds enkele jaren is er in downtown Miami een groot kunstproject genaamd Wynwood Walls. Hier mogen straatartiesten hun kunst tentoonstellen via diverse murals en kunstwerken. Het is een kleurrijke plek, en inspiratiebron voor jonge kunstenaars. In Miami Beach zijn enorm veel strandhotels te vinden: van budgetvriendelijk tot aan over de top luxe! Je hebt dus zeker wat te kiezen als je budget een belangrijke rol speelt. 

Miami Beach - Miami - Florida - Doets Reizen

Natuur in Florida, Everglades National Park

Wie denkt dat Florida alleen strand en pretparken te bieden heeft, heeft het mis. Florida kent namelijk ook een prachtige natuur, onderverdeeld in verschillende state parcs en het nationale park van Florida: The Everglades National Park. Vooral in de state parcs kun je zelf op ontdekking gaan per kano of per boot. Evergaldes National Park is te vinden ten zuiden van de staat en bestaat uit mangrove bossen en grasvelden. Spectaculair is om hier een airboat tour te reserveren waarbij je lijkt te vliegen over de graslanden en door de mangrove vaart. tunnels. Houd je ogen open voor alligators!

Everglades National Park - Florida - Doets Reizen

Uitgelichte reizen