Vraag

Wat kan ik verwachten van Air Transat?

Antwoord:

Air Transat is een Canadese luchtvaartmaatschappij die lijndienstvluchten uitvoert vanaf Schiphol en Brussel naar Canada. Air Transat maakt deel uit van DMC Transat in Montreal, Canada. DMC is een reisorganisatie die veel vakantiereizen regelt voor Canadezen. Het fijne hiervan is dat Transat ook echt is afgestemd op vakantiegangers en het vliegen daardoor 'feestelijker' is. Ook is veel geïnvesteerd in een nieuwe vloot en nieuwe cabines in de vliegtuigen. Kortom, veel toegevoegde waarde. Doets Reizen en Air Transat werken al jarenlang nauw samen en hebben voor jou als reiziger verschillende leuke acties.

Stopover

Dit is bij Air Transat niet mogelijk.

Euregio

Jazeker, vanaf Brussel kun je driemaal per week naar Montreal vliegen met Air Transat.

Pitch

Wat is dat nu precies? Dat is de ruimte tussen jouw stoel en de stoel voor je. Let wel: de ‘pitch’ wordt gemeten vanaf de achterzijde van je rugleuning tot en met de achterzijde van de rugleuning van de stoel voor je. Voor trans-Atlantische vluchten bedraagt de pitch:

  • Economy Class: circa 81 centimeter          
  • Club Class: circa 91 centimeter met geen mogelijkheid voor horizontale bedden. 

Maaltijden

Tijdens de trans-Atlantische vlucht krijg je een maaltijd, afgestemd op het tijdstip van de dag. Vlak voor aankomst krijg je nog een snack. Alcoholische drankjes zijn niet inbegrepen tijdens de vliegreis, tenzij je Club Class vliegt. 

Stoelreservering

Is niet inbegrepen en kan tegen betaling worden geboekt via Air Transat. Dit kan door telefonisch contact op te nemen met Air Transat. 

Entertainment

Tijdens de trans-Atlantische vlucht zijn de stoelen voorzien van een eigen entertainmentscherm. Wij adviseren je eigen headset mee te nemen. Op het entertainmentscherm worden films, tv-programma’s, spelletjes en radio aangeboden. In de Club Class heb je een iets uitgebreider entertainmentprogramma en een iets groter scherm.  

WIFI

Air Transat biedt geen WIFI tijdens de vlucht.

Luchthavenbelastingen

In de luchthavenbelasting is een groot deel aan kosten voor brandstof en beveiliging inbegrepen. Vooral de kosten van brandstof zijn door olieprijzen en dollar/euroverhouding sterk fluctuerend. Op het moment dat je je reis bij Doets Reizen reserveert, rekenen wij de op dat moment actuele luchthavenbelastingen. Luchthavenbelastingen veranderen vaak, snel en altijd te laat. De oorzaak zijn de lokale autoriteiten, vooral omdat in de luchthavenbelasting een component beveiligingskosten zit en een component brandstof, die gekoppeld is aan olieprijzen. Hierdoor behouden wij ons het recht voor om de luchthavenbelasting tot en met de dag van vertrek te wijzigen en na te belasten. Om deze vervelende verhogingen te voorkomen, adviseren wij vaak jouw vliegtickets inclusief luchthavenbelasting op een door ons aangegeven moment volledig te betalen. Zo voorkom je verhoging op verhoging. 

Andere boekingsklasse

In de reissommen die wij publiceren op onze website is de laagstgeprijsde boekingsklasse inbegrepen. Door vraag & aanbod kan het zijn dat wij een minder goede beschikbaarheid hebben en een andere boekingsklasse qua prijs moeten aanbieden. Je blijft nog steeds in dezelfde Economy klasse vliegen maar betaalt helaas meer. Wij kijken altijd naar vertrekdagen om de door jou gewenste vertrekdatum. Ook kijken wij naar andere airlines om te bepalen of dit een voordeel oplevert. 

Fly Green

Je kunt je CO2-uitstoot van je vliegreis compenseren met GreenSeat. De kosten bedragen 13 euro per persoon per retour.Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.