Vraag

Wat kan ik verwachten van Icelandair?

Antwoord:

Icelandair is de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland en vliegt naar een groot aantal bestemmingen in de USA en Canada. Bijvoorbeeld Baltimore, Denver en Raleigh-Durham, New York City (Newark en JFK) zijn efficiënte, goede bestemmingen om per Icelandair te vliegen. Met andere airlines doe je er namelijk veel langer over, dus koop je tijd door met Icelandair te vliegen. Ook de mogelijkheid om een stopover te maken per Icelandair op de heen- of terugreis in Reykjavik en in een paar dagen kennis te maken met de unieke natuur van IJsland, is een goede reden om voor deze airline te kiezen. De vloot van Icelandair is nieuw en er zijn twee klasses beschikbaar Economy en Business Class. 

Doorverbindingen vanaf HUB’s (overstap airports)

Deze worden door Icelandair vanaf Reykjavik aangeboden.

Wat betekent dat overstappen?

Dit doe je bij Icelandair op Reykjavik. Dit is een kleine airport, dus overstappen is snel en efficiënt.

Stopover

Dit is bij Icelandair mogelijk op IJsland vanaf Reykjavik. Er zijn veel leuke excursies te ondernemen naar geisers, gletsjers, noorderlicht of walvistochten. Vraag ons verkoopteam naar de mogelijkheden. Voor NYC hebben wij al een kant en klare IJsland en NYC combinatiereis!

Pitch

Wat is dat nu precies? Dat is de ruimte tussen jouw stoel en de stoel voor je. Let wel: de ‘pitch’ wordt gemeten vanaf de achterzijde van je rugleuning tot en met de achterzijde van de rugleuning van de stoel voor je. Voor trans-Atlantische vluchten bedraagt de pitch:

  • Economy Class: circa 81 centimeter          
  • Business Class SAGA: circa 101 centimeter maar geen mogelijkheid voor horizontale bedden(!).

Maaltijden

  • Economy Class: Tijdens je vlucht in de Economy Class krijg je eenmaal sap/frisdrank/water en eenmaal koffie/thee. Tegen betaling kun je eten en alcoholische dranken en extra drinken bestellen. Je betaalt dit per creditcard! Let op: uit milieuoverweging worden er geen gratis oordopjes uitgedeeld aan boord. Neem deze dus zelf mee om gebruik te kunnen maken van het onboard entertainment systeem. Het gaat om headsets/oortjes met een ronde stekker. Eventueel zijn oordopjes tegen betaling aan boord aan te schaffen, maar dus niet meer gratis(!).
  • Saga Class: Tijdens je vlucht in de Business Class krijg je een welkomstdrankje, twee maaltijden inclusief non-alcoholische en alcoholische drankjes en koffie of thee. 

Tip: je kunt via de website van Icelandair vooraf je maaltijd bestellen. In de meeste gevallen krijg je korting op je maaltijd. 

Entertainment

  • Economy Class: Tijdens de trans-Atlantische vlucht zijn de stoelen voorzien van een entertainmentscherm, dit is niet gratis. Wij adviseren je eigen headset mee te nemen. Om het entertainmentscherm te huren inclusief eventuele headset betaal je 10 euro per enkele reis. Alleen voor kinderen t/m 11 jaar is dit gratis.
  • Saga Class: Tijdens de trans-Atlantische vlucht zijn de stoelen voorzien van een entertainmentscherm. Dit is inbegrepen, inclusief een headset. Wij adviseren je eigen headset mee te nemen. Op het entertainmentscherm worden films en tv-programma’s aangeboden.

WIFI

Wi-Fi is geactiveerd op een aantal vliegtuigen van de Icelandair vloot. De Wi-Fi verbinding wordt verkregen via een satelliet. De snelheid van de verbinding is vergelijkbaar met een 3G connectie. De verbinding is geschikt voor het bekijken je e-mail, surfen op het net en het gebruik van social media. Je kunt de Wi-Fi dienst kopen aan boord van een toestel dat uitgerust is met een geactiveerde verbinding. Wi-Fi voor twee apparaten is inbegrepen op elke vlucht voor Saga Class passagiers en Saga Gold leden. De verbinding wordt geactiveerd wanneer het vliegtuig op een hoogte vliegt van 3 kilometer. 

Luchthavenbelastingen

In de luchthavenbelasting is een groot deel aan kosten voor brandstof en beveiliging inbegrepen. Vooral de kosten van brandstof zijn door olieprijzen en dollar/euroverhouding sterk fluctuerend. Op het moment dat je je reis bij Doets Reizen reserveert, rekenen wij de op dat moment actuele luchthavenbelastingen. Luchthavenbelastingen veranderen vaak, snel en altijd te laat. De oorzaak zijn de lokale autoriteiten, vooral omdat in de luchthavenbelasting een component beveiligingskosten zit en een component brandstof die gekoppeld is aan olieprijzen. Hierdoor behouden wij ons het recht voor om de luchthavenbelasting tot en met de dag van vertrek te wijzigen en na te belasten. Om deze vervelende verhogingen te voorkomen adviseren wij vaak jouw vliegtickets inclusief luchthavenbelasting op een door ons aangegeven moment volledig te betalen. Zo voorkom je verhoging op verhoging. 

Andere boekingsklasse

In de reissommen die wij publiceren op onze website is de laagstgeprijsde boekingsklasse inbegrepen. Door vraag en aanbod kan het zijn dat wij een minder goede beschikbaarheid hebben en een andere boekingsklasse qua prijs moeten aanbieden. Je blijft nog steeds in dezelfde Economy klasse vliegen, maar betaalt helaas meer. Wij kijken altijd naar vertrekdagen rondom de door jou gewenste vertrekdatum. Icelandair hanteert afwijkende betalings- en annuleringsvoorwaarden bij specifieke boekingsklasses. 

Fly Green

Je kunt je CO2 uitstoot van je vliegreis compenseren met GreenSeat, kosten 13 euro per persoon per retour.


Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.