Vraag

Wat kan ik verwachten van Lufthansa?

Antwoord:

Lufthansa is de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij met vele bestemmingen naar de USA en Canada. Vluchten vertrekken van Amsterdam veelal via Frankfurt en soms via München. Je vliegt met Lufthansa comfortabel in diverse klassen. Het fijne is dat door de Star Alliantie waar o.a. United Airlines, Air Canada en Swiss deel van uit maken, je vliegreizen van deze airlines onbeperkt mag combineren.  

Wat betekent dat overstappen?

Overstappen in Europa is fijn, omdat de bagage doorgelabeld wordt. 

Stopover

Omdat Lufthansa samenwerkt met United Airlines en Air Canada is het mogelijk om een stopover te maken. Een stopover betekent dat je voor een paar dagen uitstapt in een van de gateway-steden, zoals New York, Chicago, Washington DC of Toronto. Het is fijn hier alvast te acclimatiseren voor als je naar West-USA of West Canada gaat. Je mag een stopover veelal gratis maken als je een retour West-USA of Florida hebt.  Je betaalt wel extra voor bijvoorbeeld de verblijfkosten.

Pitch

Wat is dat nu precies? Dat is de ruimte tussen jouw stoel en de stoel voor je. Let wel: de ‘pitch’ wordt gemeten vanaf de achterzijde van je rugleuning tot en met de achterzijde van de rugleuning van de stoel voor je. Voor trans-Atlantische vluchten bedraagt de pitch:

  • Lufthansa Economy: circa 79 centimeter
  • Lufthansa Premium Economy: circa 96 centimeter
  • Lufthansa Business: circa 162 centimeter met mogelijkheid voor horizontale bedden

Maaltijden

Tijdens de trans-Atlantische vlucht krijg je een maaltijd, afgestemd op het tijdstip van de dag. Vlak voor aankomst krijg je nog een snack. Alcoholische drankjes zijn niet inbegrepen tijdens de vliegreis, tenzij je Business Class vliegt.

Stoelreservering

Is mogelijk vanaf 300 dagen voor aanvang van de uit- of thuisreis. Hier worden kosten voor berekend en het vliegticket moet volledig betaald en uitgegeven zijn voordat er een stoelreservering gemaakt kan worden. Het reserveren kan via de website van Lufthansa middels het reserveringsnummer. Bij Lufthansa kunt u tijdens het online inchecken 24 uur voor vertrek de stoelen gratis reserveren. 

Entertainment

Tijdens de trans-Atlantische vlucht zijn de stoelen voorzien van een eigen entertainmentscherm. Wij adviseren je eigen headset mee te nemen. Op het entertainmentscherm worden films, tv-programma’s, spelletjes en radio aangeboden. In de Business Class heb je een iets uitgebreider entertainmentprogramma en een iets groter scherm. Ook heb je in de Business Class een stopcontact om eventueel je telefoon of andere elektronische apparaten op te laden. Let wel op dat dit Amerikaanse stopcontacten zijn waarvoor je een goedwerkende converter* nodig hebt.

*Voor Apple-apparaten heb je een Apple-converter nodig. Op binnenlandse vluchten is er een zeer beperkt of geen entertainmentsysteem aanwezig. 

WIFI

Lufthansa biedt tegen betaling WIFI aan tijdens de meeste vluchten. De kosten zijn variabel.

Luchthavenbelastingen

In de luchthavenbelasting is een groot deel aan kosten voor brandstof en beveiliging inbegrepen. Vooral de kosten van brandstof zijn door olieprijzen en dollar/euroverhouding sterk fluctuerend. Op het moment dat je je reis bij Doets Reizen reserveert, rekenen wij de op dat moment actuele luchthavenbelastingen. Luchthavenbelastingen veranderen vaak, snel en altijd te laat. De oorzaak zijn de lokale autoriteiten, vooral omdat in de luchthavenbelasting een component beveiligingskosten zit en een component brandstof die gekoppeld is aan olieprijzen. Hierdoor behouden wij ons het recht voor om de luchthavenbelasting tot en met de dag van vertrek te wijzigen en na te belasten.  Om deze vervelende verhogingen te voorkomen adviseren wij vaak jouw vliegtickets inclusief luchthavenbelasting op een door ons aangegeven moment volledig te betalen. Zo voorkom je verhoging op verhoging. 

Andere boekingsklasse

In de reissommen die wij publiceren op onze website is de laagstgeprijsde boekingsklasse inbegrepen. Door vraag & aanbod kan het zijn dat wij een minder goede beschikbaarheid hebben en een andere boekingsklasse qua prijs moeten aanbieden. Je blijft nog steeds in dezelfde Economy klasse vliegen, maar betaalt helaas meer. Wij kijken altijd naar vertrekdagen rondom de door jou gewenste vertrekdatum. Ook kijken wij naar partners als Air Canada of naar andere airlines. Onze afdeling verkoop kan je hiermee heel goed helpen.

Fly Green

Je kunt je CO2-uitstoot van je vliegreis compenseren met GreenSeat. De kosten bedragen 13 euro per persoon per retour.Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.