Vraag

Wat kan ik verwachten van Scandinavian Airlines (SAS)?

Antwoord:

Scandinavian Airlines is de gemeenschappelijke luchtvaartmaatschappij voor de Scandinavische landen Denemarken, Noorwegen en Zweden en vliegt naar een groot aantal bestemmingen in Europa, maar ook naar de USA, China en Japan. Er zijn drie klasses beschikbaar Economy, Premium en Business Class. 

Doorverbindingen vanaf HUB’s (overstap airports)

Deze worden door Scandinavian Airlines vanaf Kopenhagen, Oslo en Stockholm aangeboden.

Wat betekent dat overstappen?

De luchthavens zijn niet al te groot, dus overstappen is snel en efficiënt.

Stopover

Dit is bij Scandinavian Airlines mogelijk tegen een toeslag van 65 euro per stopover. Je kunt dan bijvoorbeeld eerst een paar dagen in Stockholm verblijven, voordat je verder het binnenland in gaat.

Pitch

Wat is dat nu precies? Dat is de ruimte tussen jouw stoel en de stoel voor je. Let wel: de ‘pitch’ wordt gemeten vanaf de achterzijde van je rugleuning tot en met de achterzijde van de rugleuning van de stoel voor je. Voor trans-Atlantische vluchten bedraagt de pitch:

  • Economy Class SAS GO: circa 81 centimeter
  • Economy Premium SAS PLUS: circa 96 centimeter         
  • Businessclass: circa 152 centimeter zonder mogelijkheid voor horizontale bedden.  Alleen op intercontinentale vluchten

Maaltijden binnen Europa

  • SAS GO: Tijdens je vlucht in de Economy Class krijg je eenmaal koffie of thee. Tegen betaling kun je eten en alcoholische dranken en extra drinken bestellen.
  • SAS PLUS: Tijdens je vlucht in de Economy Premium zijn maaltijden en drankjes inbegrepen.  

Maaltijden en drankjes zijn op intercontinentale vluchten altijd inbegrepen.

Entertainment

Op de Europese vluchten is geen entertainment aan boord. Dit is alleen beschikbaar op vluchten naar de USA en Azië.

WIFI

Wi-Fi is tegen betaling van 5 euro beschikbaar in de SAS GO klasse. Als je SAS PLUS of Businessclass vliegt, is Wi-Fi gratis beschikbaar.

Luchthavenbelastingen

In de luchthavenbelasting is een groot deel aan kosten voor brandstof en beveiliging inbegrepen. Vooral de kosten van brandstof zijn door olieprijzen en dollar/euroverhouding sterk fluctuerend. Op het moment dat je je reis bij Doets Reizen reserveert, rekenen wij de op dat moment actuele luchthavenbelastingen. Luchthavenbelastingen veranderen vaak, snel en altijd te laat. De oorzaak zijn de lokale autoriteiten, vooral omdat in de luchthavenbelasting een component beveiligingskosten zit en een component brandstof die gekoppeld is aan olieprijzen. Hierdoor behouden wij ons het recht voor om de luchthavenbelasting tot en met de dag van vertrek te wijzigen en na te belasten. Om deze vervelende verhogingen te voorkomen adviseren wij vaak jouw vliegtickets inclusief luchthavenbelasting op een door ons aangegeven moment volledig te betalen. Zo voorkom je verhoging op verhoging. 

Andere boekingsklasse

In de reissommen die wij publiceren op onze website is de laagst geprijsde boekingsklasse inbegrepen. Door vraag en aanbod kan het zijn dat wij een minder goede beschikbaarheid hebben en een andere boekingsklasse qua prijs moeten aanbieden. Je blijft nog steeds in dezelfde Economy klasse vliegen, maar betaalt helaas meer. Wij kijken altijd naar vertrekdagen rondom de door jou gewenste vertrekdatum. 

Fly Green

Je kunt je CO2 uitstoot van je vliegreis compenseren met GreenSeat, kosten 13 euro per persoon per retour.


Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.