De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Owasco RV informatie

CAMPERS VAN OWASCO RV

Doets Reizen verhuurt de volgende Owasco RV campermodellen in Canada:

Bekijk hier de camperspecificaties van Owasco RV of ga direct aan de slag in de Online Camper Maatwerk Tool.

Handige pagina's over Owasco RV en camperreizen in Canada

INBEGREPEN BIJ DE HUURPRIJS

 • Basisverzekering met eigen risico van CA$ 7.500,-
 • Owasco RV biedt een gratis transferdienst aan tussen Oshawa GO Station en het verhuurstation (voor meer informatie zie Transfers).
 • Kinderen onder de twee jaar reizen gratis 

UITRUSTINGEN VAN OWASCO RV

Owasco RV biedt een pakket dat voorziet in benodigdheden voor zowel de reiziger als de camper. Deze zogenaamde convenience kit kun je voorafgaand aan je reis bijboeken tegen een vast tarief per persoon en dit pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Voor gebruik in de keuken: 1 fles afwasmiddel, 1 set potten en pannen, 1 braadpan, 1 set pannenlappen, 1 set kommen, 1 vleesschaal, 2 vleesmessen, zeef, aardappelschiller, opscheplepel, pollepel, spatel, garde, 2 vaatdoeken, koffiepot, koffiefilters, waterketel, snijplank, blikopener en kurkentrekker;
 • Voor de bedden: dekbed met dekbedhoes, kussen met kussensloop, 2 lakens;
 • Voor de badkamer: badhanddoek, handdoek en washandje (1 per persoon);
 • Voor de maaltijden: peper- en zoutstel, groot en klein bord, ontbijtkom, eierdopje met lepel, bestekset, theelepel, broodmes, vleesmes, drinkglas en kopje;
 • Voor algemeen gebruik: 1 paar rubberen handschoenen, vliegenmepper, poetsdoek, schaar, bezem, stoffer en blik, bijl, zaklantaarn, brandblusser en een EHBO kit.

Handig om te weten: Owasco RV hanteert een maximum bedrag voor de convenience kits per camper. Als je namelijk reist met 5 of meer personen in één camper, dan betaal je voor de convenience kit één totaalbedrag per camper. 

PREPARATION FEE VAN OWASCO RV

De preparation fee van Owasco RV is een verplichte kostenpost die je bij boeking eenmalig per camper betaalt. Dit houdt in dat de camper zowel van binnen als buiten helemaal spic en span door Owasco RV aan jou wordt opgeleverd. Inbegrepen bij de preparation fee is het volgende:

 • eerste volle tank propaan;
 • 1 pak toiletpapier en eerste set chemicaliën voor het schoonhouden van het toilet in de camper

GENERATOR EN ZONNESCHERM VAN OWASCO RV

Niet alle voertuigen van Owasco RV beschikken over een generator en/of zonnescherm. Je kunt bij boeking een verzoek indienen voor een camper met een generator en/of zonnescherm. Je betaalt de kosten voor de aanvraag voorafgaand aan jouw reis. Zo ben je er zeker van dat je ter plaatse van Owasco RV een camper met een generator en of zonnescherm ontvangt. 

Belangrijke informatie: deze generator-/ zonneschermoptie dien je direct bij boeking vast te leggen en kun je ter plaatse tijdens het ophalen van de camper niet meer annuleren.

TRANSFERS VAN OWASCO RV

Owasco RV verzorgt tegen betaling een transferservice van luchthavenhotels bij Toronto Pearson International Airport naar het verhuurstation voorafgaand aan het ophalen van de camper, en/of van het verhuurstation naar luchthavenhotels bij Toronto Pearson International Airport of naar de terminal van deze luchthaven na afloop van de camperreis. Owasco RV verzorgt geen transferservice tussen downtown Toronto en het verhuurstation.

Goed om te weten: van maandag t/m zaterdag verzorgt Owasco RV geheel gratis een (retour)transferservice tussen het verhuurstation en het Oshawa GO Station. Het Oshawa GO Station is onderdeel van het GO Transit vervoerssysteem bij Toronto en ideaal gelegen op slechts een kwartier rijden van het Owasco RV verhuurstation. GO Transit verzorgt een rechtstreekse treinverbinding tussen downtown Toronto en Oshawa, waar Owasco RV is gevestigd. De trein van GO Transit rijdt dagelijks om de 30 minuten tussen downtown Toronto en Oshawa. De kosten van de Owasco RV transfer gelden eenmalig per camper t/m een reisgezelschap van 4 personen. Als je reist met een gezelschap van 5 of meer personen per camper, dan betaal je bij boeking een transfertoeslag per extra persoon vanaf 5 personen. 

Ook handig om te weten: als je alleen gebruik wilt maken van de Owasco RV ophaaltransfer op de ophaaldag, of als je alleen gebruik wilt maken van de Owasco RV wegbrengtransfer op de inleverdag, dan betaal je de helft van de prijs voor de transferservice.

Let op: je dient tenminste 3 dagen voor de ophaaldatum tussen 08:00 uur en 16:30 uur (lokale tijd) telefonisch contact op te nemen met verhuurstation van Owasco RV om het tijdstip en de exacte details van de transfer goed af te kunnen stemmen. De transfer wordt uitgevoerd tussen 10:00 uur en 14:00 uur.

DROP OFF KOSTEN VAN OWASCO RV

Owasco RV beschikt over één verhuurstation (alleen in Toronto). Er zijn dus geen mogelijkheden voor een one way camperreis.

TAX EN LOKALE TOESLAGEN VAN OWASCO RV

Owasco RV berekent een belastingpercentage van 13% over alle boekbare diensten. Dit percentage is gebaseerd op de lokale belastingwetgeving in Toronto (Harmonized Sales Tax). Over kosten voor Owasco RV diensten die je ter plaatse dient te betalen wordt ook nog 13% tax geheven. In alle Owasco RV gerelateerde kosten die je bij boeking betaalt is de lokale belasting reeds inbegrepen.

DE BORGSOM VAN OWASCO RV

Let op: Owasco RV verlangt een borgsom van CA$ 5.000,- plus een Cleaning Deposit van CA$ 150,- indien je niet de kortlopende CDR verzekering afsluit! 

Als je de CDR verzekering afsluit verlangt Owasco RV een borgsom van CA$ 500,-, alsmede een borgsom van CA$ 150,- voor de Cleaning Deposit. Het borgbedrag van in totaal CA$ 650,- dient de hoofdchauffeur van de camper te garanderen middels een creditcard. Het is niet mogelijk om de borgsom op een andere wijze dan met een creditcard te garanderen. Houd er rekening mee dat het bedrag voor de borgsom van de creditcard van de hoofdbestuurder wordt afgeschreven en pas na inlevering van de camper (indien de camper schadevrij, schoon en op tijd wordt ingeleverd) terug wordt gestort op de creditcard. Je kunt dit bedrag dus niet gebruiken tijdens jouw reis. Het kan daarom verstandig zijn om de bestedingslimiet van de creditcard tijdelijk te verhogen of om een tweede creditcard mee te nemen. Houd er rekening mee dat het terugstorten van de borgsom op de creditcard door de verhuurder enige tijd in beslag kan nemen en dat er koersverschillen in jouw voor- of nadeel kunnen optreden.

OPTIONEEL BIJ TE BOEKEN BIJ OWASCO RV

Owasco RV verhuurt de volgende nice to have artikelen als extra’s voor bij jouw camperhuur:

 • Fiets met fietsenrek CA$210,- per fiets voor de eerste 7 huurdagen, daarna CA$ 30,- per extra huurdag
 • Gas BBQ max. CA$ 102,- per stuk (inclusief 1 fles propaan)  
 • Campingstoel CA$ 10,- per stuk
 • Kinder campingstoel Gratis      
 • Babybed Gratis
 • Broodrooster CA$ 10,- per stuk
 • GPS max. CA$ 96,- per stuk         

Let op: wetgeving in Canada vereist dat kinderen t/m 9 jaar tijdens het rijden met de camper in babystoeltjes / kinderstoeltjes zitten. Babystoeltjes of kinderstoeltjes voor gebruik tijdens het rijden worden niet aangeboden door Owasco RV. Deze dien je zelf mee te nemen of ter plekke te kopen. Let op: Canadese campers zijn niet uitgerust met een driepuntsgordel. Baby- en kinderstoeltjes moeten dus met een heupgordel bevestigd worden. Voor het eventueel ter plaatse huren van babyzitjes en / of kinderzitjes kun je terecht op www.littletraveller.ca of www.weetravel.ca.

Als je gebruik wilt maken van de bovengenoemde artikelen, dan dien je dat direct bij boeking aan te geven. Wij zullen de artikelen voor jou aanvragen en bevestigen deze aanvraag. De beschikbaarheid van de artikelen blijft echter onder voorbehoud en de kosten + tax betaal je pas ter plaatse. Prijzen kunnen zonder kennisgeving vooraf gewijzigd worden.

HET OPHALEN VAN DE OWASCO RV CAMPER 

Je dient minimaal 2 dagen voor de ophaaldag tussen 08:00 uur en 16:30 telefonisch contact op te nemen met het verhuurstation van Owasco RV om jouw komst te melden en eventueel het exacte tijdstip van de transfer met Owasco RV af te stemmen. Het is niet toegestaan om zonder telefonische afspraak de camper op te gaan halen. Indien je de transfer hebt bijgeboekt, dan wordt deze tussen 10:00 en 14:00 uur uitgevoerd. De aflevering van campers vindt plaats tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Let op: om de ophaalprocedure ter plaatse vlekkeloos te laten verlopen en om zonder stress te kunnen beginnen aan de camperreis raden wij aan om minimaal 1 week voor de ophaaldatum het VIP check-in formulier in te vullen en naar Owasco RV toe te sturen per post, email of fax. Je kunt dit formulier vinden onderaan op de volgende website: www.owascorvrentals.com/vip-ch... .

HET INLEVEREN VAN DE OWASCO RV CAMPER

De campers dienen tussen 8:00 uur en 10:00 uur in de ochtend ingeleverd te worden. Het is dus raadzaam de laatste nacht op een camping door te brengen in de buurt van het verhuurstation. Indien je de camper later dan 10:00 uur terugbrengt heeft Owasco RV het recht om jou extra kosten in rekening te brengen. Deze kosten bedragen CA$ 50,- per uur. Er worden altijd volle uren in rekening gebracht. Bij te laat inleveren vervalt jouw recht op de transfer. Indien je de camper eerder inlevert dan de inleverdatum die vermeld staat op het verhuurcontract, dan ontvang je hiervoor geen restitutie.

OVERIGE VOORWAARDEN INLEVEREN CAMPER

In het kort gezegd: Owasco RV verwacht dat je de camper in de zelfde staat inlevert als waarin je de camper hebt ontvangen. Dat wil zeggen: de brandstoftank dient vol te zijn, de reservoirs dienen geleegd te zijn, de binnenzijde dient schoon te zijn en uiteraard zonder schade aan de binnen- en buitenzijde. Verder dient de buitenzijde te worden afgespoeld zodat er geen modder/zand meer op de camper zit. Indien je niet aan bovenstaande normen voldoet zal Owasco RV jou extra kosten in rekening brengen.

VERHUURSTATIONS, WELKE DAGEN GEOPEND OF GESLOTEN?

Owasco RV is geopend van maandag t/m zaterdag. Op zondagen en tijdens de volgende Canadese feestdagen is het verhuurstation van Owasco RV geheel gesloten:

 • 15 april 2022
 • 23 mei 2022
 • 1 juli 2022
 • 5 september 2022
 • 10 oktober 2022

OPENINGSTIJDEN VAN HET VERHUURSTATION?

Van maandag tot en met donderdag is het verhuurstation vanaf 08:00 uur tot 18:00 uur geopend. Op vrijdag is het station geopend vanaf 08:00 uur tot 17:00 uur Op zaterdag is het verhuurstation van Owasco RV geopend vanaf 09:00 uur tot 16:00 uur. 

EXTRA BESTUURDERS EN MINIMUM LEEFTIJD

De minimum leeftijd om een camper van Owasco RV te mogen huren en besturen is 21 jaar. De maximum leeftijd is 76 jaar. Let op: de CDR verzekering van Owasco RV is verplicht voor bestuurders die jonger zijn dan 25 jaar tijdens het ophaalmoment.

Meerdere chauffeurs zijn toegestaan. Je kunt extra chauffeurs ter plaatse laten bijschrijven op het verhuurcontract. Bij de huurprijs zijn al twee chauffeurs inbegrepen. Vanaf de derde chauffeur dien je aan Owasco RV een toeslag van CA$ 10 per extra chauffeur per huurdag te betalen.

RIJBEWIJS EN CREDITCARD

Iedere chauffeur dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Belangrijk: de hoofdbestuurder van de camper dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard welke hij of zij ter plaatse kan laten zien aan de camperverhuurder en welke op zijn of haar naam staat. Zorg er voor dat de bestedingslimiet op de creditcard voldoende is om de borgsom voor de camper te dekken. Let op: prepaid creditcards zijn hierbij geen geldig betaalmiddel!

ROOKBELEID VAN OWASCO RV

Owasco RV staat roken in hun campers (cabine en woon/slaapgedeelte) absoluut niet toe! Indien je toch rookt in de camper, dan wordt bij inlevering van de camper een cleaning fee berekend die minimaal CA$ 500,- bedraagt. Wij verzoeken je dan ook dringend om buiten te roken, let wel op het brandgevaar.

HUISDIERENBELEID VAN OWASCO RV

Huisdieren zijn in de campers van Owasco RV niet toegestaan.

WAAR MAG JE NIET RIJDEN MET DE CAMPER?

Je mag niet rijden op de volgende plaatsen of in de volgende gebieden:

 • Parkeren in Montreal en in Ottawa is niet toegestaan.
 • Mexico.
 • Death Valley (California).
 • Black Rock Desert (Nevada) tijdens het Burning Man Festival.
 • Dempster Highway.
 • Inuvik.
 • Northwest Territories.
 • Onverharde wegen en niet publieke wegen.
 • Alle wegen of gebieden die door de verhuurder worden aangewezen tijdens het in ontvangst nemen van het voertuig.

WAAR MAG JE WEL RIJDEN MET DE CAMPER?

 • Alle provincies van Canada *
 • Alle staten van de USA *
  * Zie vorige en volgende rubriek voor details.

AFWIJKENDE ANNULERINGS- EN WIJZIGINGSVOORWAARDEN

De annulerings- en wijzigingsvoorwaarden van Owasco RV zijn afwijkend van de ANVR voorwaarden en deze zijn als volgt:

 • Eerste wijziging na opdracht boeking: gratis (m.u.v. geldende wijzigingskosten Doets Reizen). Iedere daaropvolgende wijziging: € 50,-.
 • Annuleren tot 42 dagen voor vertrek: 15% van alle vooraf geboekte Owasco RV diensten (met een minimum van € 200,-).
 • Annuleren vanaf 42 dagen tot de 30e dag voor vertrek: 35% van alle vooraf geboekte Owasco RV diensten (met een minimum van € 200,-).
 • Annuleren vanaf 30 dagen tot de 15e dag voor vertrek: 60% van alle vooraf geboekte Owasco RV diensten.
 • Annuleren vanaf 15 dagen tot de 5e dag voor vertrek: 75% van alle vooraf geboekte Owasco RV diensten.
 • Annuleren vanaf 5 dagen tot 1 dag voor vertrek: 90% van alle vooraf geboekte Owasco RV diensten.
 • Annuleren op de dag van vertrek of later en bij no-show: 100% van alle vooraf geboekte Owasco RV diensten.

REIZEN MET DE CAMPER TIJDENS VORSTPERIODES

Als je in het voor- of najaar (oktober t/m mei) met de camper door Amerika of Canada reist, dan is het mogelijk dat je te maken krijgt met sneeuw en vorst, zeker in de hoger gelegen gebieden. Als je de camper ophaalt tijdens een vorstperiode, dan heeft Owasco RV alle campers winterklaar gemaakt. Dit proces wordt ook wel “winterizen” genoemd, wat inhoudt dat de camperverhuurder het gehele watersysteem van de camper heeft gedraineerd en heeft doorgespoeld met een speciale antivriesvloeistof voor campers. Dit heeft Owasco RV gedaan om vorstschade aan het watersysteem van de campers te voorkomen. Als de camper winterklaar is gemaakt, dan kun je het watersysteem van de camper niet gebruiken zolang je met het voertuig reist in temperaturen onder het vriespunt. Als je jezelf bevindt in temperaturen boven het vriespunt, dan kun je de camper laten “de-winterizen” om het watersysteem te kunnen gebruiken. 

Let op: je bent tijdens je huur verplicht om de camper winterklaar te maken zodra je te maken krijgt met vorstperiodes. Deze regel geldt tot en met de inleverdag. De kosten voor het winterklaar maken en voor het “de-winterizen” zijn voor eigen rekening. Daarnaast is het mogelijk dat een aantal campings en wegen tijdens de winterperiode al of nog steeds gesloten zijn.

HET CAMPERTYPE DAT JE TER PLAATSE ONTVANGT

Owasco RV en Doets Reizen doen hun uiterste best om het door jou geboekte campertype voor je te bevestigen en veilig te stellen. Hoewel de kans zeer klein is, kan het gebeuren dat je ter plaatse vanwege onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt dan het campertype dat je hebt geboekt. Je zult niet nabelast worden indien je ter plaatse door onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt. Eventuele meerkosten voor bijvoorbeeld brandstofverbruik, campingplaatsen en / of ferryovertochten worden niet vergoed.

Bekijk hier alle voorwaarden van Owasco RV en Doets Reizen.