Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Owasco RV informatie

CAMPERS VAN OWASCO RV

Doets Reizen verhuurt de volgende Owasco RV campermodellen in Canada:

Bekijk hier de camperspecificaties van Owasco RV of ga direct aan de slag in de Online Camper Maatwerk Tool.

Handige pagina's over Owasco RV en camperreizen in Canada

INBEGREPEN BIJ DE HUURPRIJS

 • Basisverzekering met eigen risico van CA$ 7.500,-
 • Een extra bestuurder (dus in totaal 2 bestuurders).

KILOMETERPAKKETTEN VOOR JOUW CAMPERREIS 

Buiten de Kilometer Special zijn bij de huurprijs van Owasco RV verder geen kilometers inbegrepen. Als aanvulling kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden: 

 • 100 kilometer per dag pakket tegen een vast tarief per huurdag. 
 • 500 kilometer pakket tegen een vast tarief per pakket. 

Als je ter plaatse meer kilometers rijdt dan wat je via Doets Reizen hebt geboekt, dan betaal je bij inlevering van de camper bij het verhuurstation CA$ 0,45 per extra kilometer (+ tax). Je dient de kilometerpakketten direct bij boeking op te geven en af te stemmen. Niet gereden kilometers worden niet gerestitueerd.

UITRUSTINGEN VAN OWASCO RV

Owasco RV biedt een pakket dat voorziet in benodigdheden voor zowel de reiziger als de camper. Deze zogenaamde convenience kit kun je voorafgaand aan je reis bijboeken tegen een vast tarief per persoon en dit pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • voor de bedden: dekbed met dekbedhoes, kussen met kussensloop, 2 lakens;
 • voor de badkamer: badhanddoek, handdoek en washandje (1 per persoon);
 • voor de keuken: 1 fles afwasmiddel, 1 set potten en pannen, 1 braadpan, 1 set pannenlappen, 1 set kommen, 1 vleesschaal, 2 vleesmessen, zeef, aardappelschiller, opscheplepel, pollepel, spatel, garde, 2 vaatdoeken, koffiepot, koffiefilters, waterketel, toaster, snijplank, blikopener en kurkentrekker;
 • voor de maaltijden: peper- en zoutstel, groot en klein bord, ontbijtkom, eierdopje met lepel, bestekset, theelepel, broodmes, vleesmes, drinkglas en kopje;
 • voor algemeen gebruik: 1 paar rubberen handschoenen, vliegenmepper, poetsdoek, schaar, bezem, stoffer en blik, bijl, zaklantaarn, brandblusser en een EHBO kit.
Ons advies: neem eventueel wat extra handdoeken, vaatdoeken en washandjes van huis uit mee. Altijd handig!

PREPARATION FEE VAN OWASCO RV

De preparation fee van Owasco RV is een verplichte kostenpost die je bij boeking eenmalig per camper betaalt. Dit houdt in dat de camper zowel van binnen als buiten helemaal spic en span door Owasco RV aan jou wordt opgeleverd. Inbegrepen bij de preparation fee is het volgende:

 • eerste volle tank propaan;
 • 1 pak toiletpapier en eerste set chemicaliën voor het schoonhouden van het toilet in de camper

GENERATOR

Niet alle voertuigen van Owasco RV beschikken over een generator. Je kunt bij boeking een verzoek indienen voor een camper met een generator. Je betaalt de kosten voor de aanvraag voorafgaand aan jouw reis. Zo ben je er zeker van dat je ter plaatse van Owasco RV een camper met een generator en of zonnescherm ontvangt. 

DROP OFF KOSTEN VAN OWASCO RV

Owasco RV beschikt over één verhuurstation (alleen in Toronto). Er zijn dus geen mogelijkheden voor een one way camperreis.

TAX EN LOKALE TOESLAGEN VAN OWASCO RV

Owasco RV berekent een belastingpercentage van 13% over alle boekbare diensten. Dit percentage is gebaseerd op de lokale belastingwetgeving in Toronto (Harmonized Sales Tax). Over kosten voor Owasco RV diensten die je ter plaatse dient te betalen wordt ook nog 13% tax geheven. In alle Owasco RV gerelateerde kosten die je bij boeking betaalt is de lokale belasting reeds inbegrepen.

VERZEKERINGEN                                                         

Verzekeringen vormen een belangrijk deel van jouw camperreis. Als je niet de kortlopende CDR verzekering afsluit, dan hanteert Owasco RV een hoge borgsom van CA$ 7.500,- plus een cleaning deposit van CA$ 150,- (de borgsom bedraagt zonder CDR verzekering dus CA$ 7.650,- in totaal). Owasco RV en Doets Reizen raden je dan ook aan om bij jouw camperhuur ook de kortlopende CDR verzekering af te sluiten. Hiermee wordt de borgsom namelijk verlaagd naar CA$ 650,- (CA$ 500,- voor de borg en CA$ 150,- voor cleaning deposit) en hoef je jezelf geen zorgen te maken over het hoge borgbedrag dat van jouw credit card wordt afgeschreven en pas weer wordt teruggestort na inlevering van de camper. De kosten voor de CDR Verzekering omvatten een vast premiebedrag per huurdag *.

Let op: de CDR verzekering is verplicht voor bestuurders jonger dan 25 jaar! 

DE BORGSOM VAN OWASCO RV

Als je de CDR verzekering afsluit verlangt Owasco RV een borgsom van CA$ 500,-, alsmede een borgsom van CA$ 150,- voor de Cleaning Deposit. Het borgbedrag van in totaal CA$ 650,- dient de hoofdchauffeur van de camper te garanderen middels een creditcard. Het is niet mogelijk om de borgsom op een andere wijze dan met een creditcard te garanderen. Houd er rekening mee dat het bedrag voor de borgsom van de creditcard van de hoofdbestuurder wordt afgeschreven en pas na inlevering van de camper (indien de camper schadevrij, schoon en op tijd wordt ingeleverd) terug wordt gestort op de creditcard. Je kunt dit bedrag dus niet gebruiken tijdens jouw reis. Het kan daarom verstandig zijn om de bestedingslimiet van de creditcard tijdelijk te verhogen of om een tweede creditcard mee te nemen. Houd er rekening mee dat het terugstorten van de borgsom op de creditcard door de verhuurder enige tijd in beslag kan nemen en dat er koersverschillen in jouw voor- of nadeel kunnen optreden.

Let op: Als je de CDR verzekering niet hebt afgesloten bedraagt de borgsom CA$ 7.500,- plus een Cleaning deposit van CA$ 150. Het borgbedrag is dan in totaal CA$ 7.650,-. 

OPTIONEEL BIJ TE BOEKEN BIJ OWASCO RV

Owasco RV verhuurt de volgende nice to have artikelen als extra’s voor bij jouw camperhuur:

 • Gas BBQ max. CA$ 112,- per stuk (inclusief 1 fles propaan)  
 • Campingstoel CA$ 15,- per stuk
 • GPS max. CA$ 96,- per stuk         

Let op: wetgeving in Canada vereist dat kinderen t/m 9 jaar tijdens het rijden met de camper in babystoeltjes / kinderstoeltjes zitten. Babystoeltjes of kinderstoeltjes voor gebruik tijdens het rijden worden niet aangeboden door Owasco RV. Deze dien je zelf mee te nemen of ter plekke te kopen. 

Let op: Canadese campers zijn niet uitgerust met een driepuntsgordel. Baby- en kinderstoeltjes moeten dus met een heupgordel bevestigd worden. Voor het eventueel ter plaatse huren van babyzitjes en / of kinderzitjes kun je terecht op www.littletraveller.ca of www.weetravel.ca.

Als je gebruik wilt maken van de bovengenoemde artikelen, dan dien je dat direct bij boeking aan te geven. Wij zullen de artikelen voor jou aanvragen en bevestigen deze aanvraag. De beschikbaarheid van de artikelen blijft echter onder voorbehoud en de kosten + tax betaal je pas ter plaatse. Prijzen kunnen zonder kennisgeving vooraf gewijzigd worden.

HET OPHALEN VAN DE OWASCO RV CAMPER 

Je dient minimaal 3 dagen voor de ophaaldag tussen 08:00 uur en 16:30 telefonisch of via de email contact opnemen met het verhuurstation van Owasco RV om jouw komst te melden. Telefoonnummer: 905-697-0678 of E-mail adres: [email protected]

Het is niet toegestaan om zonder afspraak de camper op te gaan halen. De aflevering van campers vindt plaats tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Om de ophaalprocedure vlekkeloos te laten verlopen en om zonder stress te kunnen beginnen aan de camperreis raden wij aan om minimaal één week voor de ophaaldatum het VIP check-in formulier in te vullen. Je kunt dit formulier vinden op de volgende website: www.owascorvrentals.com/vip-check-in-form-local-clients/. Je dient in te loggen met het confirmatie nummer van Owasco RV, deze is terug te vinden op je voucher van de camper. De Client Name is de naam van de hoofdbestuurder.

HET INLEVEREN VAN DE OWASCO RV CAMPER

De campers dienen tussen 8:00 uur en 10:00 uur in de ochtend ingeleverd te worden. Het is dus raadzaam de laatste nacht op een camping door te brengen in de buurt van het verhuurstation. Indien je de camper later dan 10:00 uur terugbrengt heeft Owasco RV het recht om jou extra kosten in rekening te brengen. Deze kosten bedragen CA$ 50,- per uur. Er worden altijd volle uren in rekening gebracht. Bij te laat inleveren vervalt jouw recht op de transfer. Indien je de camper eerder inlevert dan de inleverdatum die vermeld staat op het verhuurcontract, dan ontvang je hiervoor geen restitutie.

OVERIGE VOORWAARDEN INLEVEREN CAMPER

In het kort gezegd: Owasco RV verwacht dat je de camper in de zelfde staat inlevert als waarin je de camper hebt ontvangen. Dat wil zeggen: de brandstoftank dient vol te zijn, de reservoirs dienen geleegd te zijn, de binnenzijde dient schoon te zijn en uiteraard zonder schade aan de binnen- en buitenzijde. Verder dient de buitenzijde te worden afgespoeld zodat er geen modder/zand meer op de camper zit. Tijdens het ophalen van de camper heb je al een cleaning deposit afgegeven, het is dus mogelijk dat als je niet aan de normen voldoet Owasco RV een bedrag hiervan inhoudt. 

VERHUURSTATIONS, WELKE DAGEN GEOPEND OF GESLOTEN?

Owasco RV is geopend van maandag t/m zaterdag. Op zondagen en tijdens de volgende Canadese feestdagen is het verhuurstation van Owasco RV geheel gesloten:

 • Maandag 20 mei 2024
 • Maandag 1 juli 2024
 • Maandag 2 september 2024
 • Maandag 14 oktober 2024

OPENINGSTIJDEN VAN HET VERHUURSTATION

Van maandag tot en met zaterdag is het verhuurstation van 08:00 uur tot 17:00 uur geopend. Op zondag is het verhuurstation gesloten. 

MINIMUM EN MAXIMUM AANTAL HUURDAGEN

De minimum verhuurperiode is 7 huurdagen. Owasco RV hanteert geen maximum verhuurperiode.

EXTRA BESTUURDERS EN MINIMUM LEEFTIJD

De minimum leeftijd om een camper van Owasco RV te mogen huren en besturen is 21 jaar. De maximum leeftijd is 76 jaar. 

Meerdere chauffeurs zijn toegestaan. Je kunt extra chauffeurs ter plaatse laten bijschrijven op het verhuurcontract. Bij de huurprijs zijn al twee chauffeurs inbegrepen. Vanaf de derde chauffeur dien je aan Owasco RV een toeslag van CA$ 10 per extra chauffeur per huurdag te betalen.

RIJBEWIJS EN CREDITCARD

Iedere chauffeur dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Belangrijk: de hoofdbestuurder van de camper dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard welke hij of zij ter plaatse kan laten zien aan de camperverhuurder en welke op zijn of haar naam staat. Zorg er voor dat de bestedingslimiet op de creditcard voldoende is om de borgsom voor de camper te dekken. Let op: prepaid creditcards zijn hierbij geen geldig betaalmiddel!

ROOKBELEID VAN OWASCO RV

Owasco RV staat roken in hun campers (cabine en woon/slaapgedeelte) absoluut niet toe! Indien je toch rookt in de camper, dan wordt bij inlevering van de camper een cleaning fee berekend die minimaal CA$ 500,- bedraagt. Wij verzoeken je dan ook dringend om buiten te roken, let wel op het brandgevaar.

HUISDIERENBELEID VAN OWASCO RV

Huisdieren zijn in de campers van Owasco RV niet toegestaan.

WAAR MAG JE NIET RIJDEN MET DE CAMPER?

Je mag niet rijden op de volgende plaatsen of in de volgende gebieden:

 • Parkeren in Montreal en in Ottawa is niet toegestaan.
 • Mexico.
 • Death Valley (California).
 • Black Rock Desert (Nevada) tijdens het Burning Man Festival.
 • Dempster Highway.
 • Inuvik.
 • Northwest Territories.
 • Onverharde wegen en niet publieke wegen.
 • Zonder Northern Surcharge mag je niet op Cassiar Highway of Alaska Highway rijden (Yukon en Alaska zie hieronder).
 • Alle wegen of gebieden die door de verhuurder worden aangewezen tijdens het in ontvangst nemen van het voertuig.

WAAR MAG JE WEL RIJDEN MET DE CAMPER?

 • Alle provincies van Canada *
 • Alle staten van de USA *
  * Zie vorige en volgende rubriek voor details.

Waar mag je rijden met een toeslag?

Owasco RV heeft ten aanzien van klanten die het hoge noorden van Noord Amerika willen bezoeken een aantal specifieke regels en kosten. Indien je gaat reizen noordelijk van Fort St. John aan de Alaska Highway, Cassiar Highway, in Yukon of in Alaska, dan dien je dit direct bij boeking te vermelden. De Dempster Highway is verboden terrein. Houdt er rekening mee dat de bovenstaande gebieden afgelegen en dunbevolkt zijn. Indien technische assistentie ter plaatse nodig is, houd er dan rekening mee dat de responstijd van Owasco RV langer is. Voor het reizen met een Owasco RV camper in de bovengenoemde gebieden dien je bij boeking een toeslag van $300,- te betalen (Northern Surcharge). Deze toeslag omvat een vast bedrag per camper. Dekkingen van de CDR verzekering vervallen indien je reist naar een verboden gebied. Reparaties en schade ontstaan door mechanische defecten zijn de verantwoordelijkheid van de huurder indien er gereisd is naar een verboden gebied. 

AFWIJKENDE ANNULERINGS- EN WIJZIGINGSVOORWAARDEN

De annulerings- en wijzigingsvoorwaarden van Owasco RV zijn afwijkend van de ANVR voorwaarden en deze zijn als volgt:

 • Eerste wijziging na opdracht boeking:
  Gratis (m.u.v. geldende wijzigingskosten Doets Reizen). Iedere daaropvolgende wijziging: € 50,-.
 • Annuleren tot 42 dagen voor vertrek: 15% van alle vooraf geboekte Owasco RV diensten (met een minimum van € 200,-).
 • Annuleren vanaf 42 dagen tot de 30e dag voor vertrek: 35% van alle vooraf geboekte Owasco RV diensten (met een minimum van € 200,-).
 • Annuleren vanaf 30 dagen tot de 15e dag voor vertrek: 60% van alle vooraf geboekte Owasco RV diensten.
 • Annuleren vanaf 15 dagen tot de 5e dag voor vertrek: 75% van alle vooraf geboekte Owasco RV diensten.
 • Annuleren vanaf 5 dagen tot 1 dag voor vertrek: 90% van alle vooraf geboekte Owasco RV diensten.
 • Annuleren op de dag van vertrek of later en bij no-show: 100% van alle vooraf geboekte Owasco RV diensten.

REIZEN MET DE CAMPER TIJDENS VORSTPERIODES

Als je in het voor- of najaar (oktober t/m mei) met de camper door Amerika of Canada reist, dan is het mogelijk dat je te maken krijgt met sneeuw en vorst, zeker in de hoger gelegen gebieden. Als je de camper ophaalt tijdens een vorstperiode, dan heeft Owasco RV alle campers winterklaar gemaakt. Dit proces wordt ook wel “winterizen” genoemd, wat inhoudt dat de camperverhuurder het gehele watersysteem van de camper heeft gedraineerd en heeft doorgespoeld met een speciale antivriesvloeistof voor campers. Dit heeft Owasco RV gedaan om vorstschade aan het watersysteem van de campers te voorkomen. Als de camper winterklaar is gemaakt, dan kun je het watersysteem van de camper niet gebruiken zolang je met het voertuig reist in temperaturen onder het vriespunt. Als je jezelf bevindt in temperaturen boven het vriespunt, dan kun je de camper laten “de-winterizen” om het watersysteem te kunnen gebruiken. 

Let op: je bent tijdens je huur verplicht om de camper winterklaar te maken zodra je te maken krijgt met vorstperiodes. Deze regel geldt tot en met de inleverdag. De kosten voor het winterklaar maken en voor het “de-winterizen” zijn voor eigen rekening. Daarnaast is het mogelijk dat een aantal campings en wegen tijdens de winterperiode al of nog steeds gesloten zijn.

HET CAMPERTYPE DAT JE TER PLAATSE ONTVANGT

Owasco RV en Doets Reizen doen hun uiterste best om het door jou geboekte campertype voor je te bevestigen en veilig te stellen. Hoewel de kans zeer klein is, kan het gebeuren dat je ter plaatse vanwege onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt dan het campertype dat je hebt geboekt. Je zult niet nabelast worden indien je ter plaatse door onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt. Eventuele meerkosten voor bijvoorbeeld brandstofverbruik, campingplaatsen en / of ferryovertochten worden niet vergoed.

Bekijk hier alle voorwaarden van Owasco RV en Doets Reizen.