Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Amerika vakantie met tieners

1 mei 2020 door Dorine van der Wind

Journaliste Dorine van der Wind maakt met haar man en drie kinderen een rondreis door Amerika. Met twee dochters van 18 en 16 jaar en een zoon van 13 jaar zit er voor elk wat wils in deze reis. Van window-shoppen in Beverly Hills tot een vliegtuigmuseum in Tucson. En als hoogtepunten voor het hele gezin een jeeptocht door Sedona en een helikoptervlucht boven de Grand Canyon. Een vakantie naar West USA is geschikt voor het hele gezin!

Amerika is groot, groter, grootst

Smaken verschillen, zeker in ons gezin. Maar de VS heeft voor elke smaak wel iets in petto. Onze dochters vinden vooral aan de Westkust geweldig. Het begint al in San Francisco met een bezoek aan The Cheesecake Factory. De porties zijn daar Amerikaans groot, van één portie Cheesecake kun je met het hele gezin eten. En we komen er meteen in aanraking met het wachten. Waar je ook komt is een rij, maar alles is strak geregeld. Geen gevecht om een vrij tafeltje, maar je geeft je naam door en krijgt een buzzer mee zodat je intussen in de buurt kunt rondlopen tot er plek is. Ideaal!

Wat doen we in een gevangenis?

Natuurlijk maken we ook een fietstocht over de Golden Gate Bridge die helaas in mist is gehuld. We krijgen de slappe lach over de fietstest vooraf, dat is bij Nederlanders niet echt nodig. Terug naar het hotel gaan we met de cable car, tip: wacht niet bij het eerste station, daar is het vaak heel druk, maar loop even door naar de volgende stop. De trip naar Alcatraz is aan de meisjes niet zo besteedt. Die snappen niet wat we bij een lege gevangenis doen terwijl je uitkijkt op zo’n gave stad waar veel te doen is. Wij vinden het heel interessant, zeker dankzij de audiotour krijgen we een goed beeld van hoe het leven daar er uit zag.

Blog Dorine van der Wind - Doets Reizen

Naar het stadion in San Francisco

Een heel leuk uitje voor hele gezin is de honkbalwedstrijd van de Giants. Wat een belevenis! Alleen al het stadium dat daar pal aan zee ligt met een prachtig uitzicht. Ook als je niks van de spelregels begrijpt, verveel je je geen seconde. De stalletjes met eten om ons heen en de shows tussendoor op het veld, met natuurlijk ook de Kiss cam op het grote scherm. De wedstrijd duurt uren, het is handig om iets voor het einde te vertrekken zodat je nog een taxi kunt krijgen. Van onze Doets Reizen Specialist kregen we vooraf ook deze tip: Neem een trui mee, het koelt behoorlijk af ’s avonds. Ook hebben we de kaartjes voor de wedstrijd via Doets geregeld, dat moet ver van tevoren.

Blog Dorine van der Wind - Doets Reizen

De beroemde kustweg Highway 1

Daarna kan de rondreis echt beginnen, met een als eerste stop Monterey. De ochtend erop laten we de kinderen uitslapen en rijden samen de 17-mile drive met geweldige uitzichtpunten. Daarna pakken we met het hele gezin de mooie kustroute, de Highway 1, naar Santa Barbara. Wij willen overal stoppen omdat het overal even prachtig is, maar de kinderen willen graag zo snel mogelijk naar de plek der bestemming. Het is een mooi plaatsje waar we helaas maar kort zijn. Op naar Los Angeles. Dat staat bovenaan op de bucketlist van de dochters. We komen er al snel achter dat een groot nadeel is dat de afstanden zo groot zijn. Ze willen van alles zien, maar om van A naar B te komen, ben je vaak een uur kwijt. Los Angeles behelst de Randstad, er is niet echt sprake van een centrum.

De highlights van Los Angeles

Het leukste was fietsen van Santa Monica naar Venice Beach, je kijkt je ogen uit op de boulevard naar alle mensen die flaneren. De meisjes lagen lekker op het strand, naast die typische strandhuisjes uit Baywatch en wij keken bij de skaters. Toen de jongste ook nog even een stepje mocht huren, kon zijn dag niet meer stuk. De Hollywood Signs stond natuurlijk ook hun lijstje, maar die kun je eigenlijk nergens echt goed zijn. Ook de Walk of Fame was een tegenvaller, het was er veel te druk en warm en de namen van de sterren zeiden de kinderen niks. Rodeo Drive vonden ze dan wel weer geweldig, je vergapen aan mooie auto’s en veel te dure winkels. Vaak splitsen we dan even op in een jongens- en meisjes groepje.


Van de kust naar het binnenland in West USA

In San Diego is ook de perfecte mix te vinden voor het hele gezin. Bij Pacific Beach ligt een winkelcentrum met de favoriete winkels van de meisjes pal naast het strand. Wij kunnen ze daar achter laten, terwijl wij op het strand gaan liggen. De volgende dag krijgt onze zoon surfles bij het strand La Jolla. Een mooi strand, wat opvalt is dat er geen strandtenten zijn. Na San Diego volgt een hele lange autorit naar Tucson. In het begin is het een hele mooie route die langs de Mexicaanse grens gaat, ook een glimp van de muur kunnen opvangen. In Tucson schijden weer onze wegen. De mannen gaan naar het vliegtuigmuseum Pima Air en hebben daar een indrukwekkende ontmoeting met een 97-jarige man die in WO 2 Berlijn heeft gebombardeerd. De meisjes zoeken verkoeling in het winkelcentrum en een bioscoop met stoelen die volledig in ligstand kunnen.

Blog Dorine van der Wind - Doets Reizen

Adembenemende natuur in Arizona

De volgende stop Sedona is een van de mooiste plekken die we bezoeken, het plaatsje is omgeven door rode rotsformaties waarvan gezegd wordt dat ze spirituele krachten hebben. We hebben een Jeeptour in Sedona geboekt, onze gids Lena is daar opgegroeid en weet veel te vertellen. Koelbloedig leidt ze ons over de meest onbegaanbare weggetjes de rotsen op. We hangen bijna ondersteboven. Dit is weer zo’n uitje dat voor het hele gezin fantastisch is. Daarna zoeken we verkoeling bij het Slide Rock State Park waar natuurlijke glijbanen zijn met ijskoud water. 


Van Sedona rijden we naar de Grand Canyon, ook hier is de route adembenemend. Dat is vooral leuk voor de chauffeur en bijrijder met het beste uitzicht. Achterin merken we toch dat er weinig interesse is voor et uitzicht. In stops hebben de kinderen helemaal geen zin, ze willen er gewoon zo snel mogelijk zijn. Terwijl wij maar blijven zeggen dat het ook om de reis ernaartoe gaat. Bij aankomst gaan we meteen het park in. De eerste aanblik is overweldigend, de diepte is niet voor te stellen. En doodeng, als we zien hoe dichtbij de mensen gaan staan voor een selfie. De volgende dag vroeg maken we een helikoptertocht over de Grand Canyon, dan pas kun je echt zien hoe groot het is. 

Van Las Vegas naar Death Valley

Las Vegas is typisch zo’n stad die je gezien wil hebben, maar waar je na een dag ook weer weg wil. Dat geldt voor de ouders, de kinderen zouden het daar veel langer uit houden. Het is bloedheet, dus je gaat het liefst zoveel mogelijk gebouwen met airco in. Enorme hotels met casino’s rijgen zich aaneen. Eenmaal binnen ben je al het gevoel voor tijd kwijt.  Ook ’s ochtends vroeg wordt er volop gegokt met drank erbij. Het geeft ook een wat treurig gevoel, al de mensen die daar achter die apparaten zitten. Van een drukke stad rijden we naar de lege woestijnen van Death Valley. Om een dag later in de besneeuwde bergen bij Mammoth Lakes te zitten. Je gaat van het ene uiterste naar het andere en dat maakt het reizen heel afwisselend. De reis eindigde via een mooie route van de Tioga Pass bij Silicon Valley.

Blog Dorine van der Wind - Doets Reizen

Amerika blijft op onze bucketlist

Al met al is een rondreis door Amerika ideaal voor het hele gezin, we kwamen ook heel wat gezinnen tegen met kinderen in dezelfde leeftijd. Bij ons lag het tempo af en toe wat hoog, we hadden de lange afstanden niet goed ingeschat. Een volgende keer zou ik wat langer op dezelfde plek blijven om wat meer rust in de bouwen. Nu was het vaak wel afvinken van de bucketlist van alle gezinsleden. We komen zeker nog een keer terug!

Blog Dorine van der Wind - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook