Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Marcella Middendorp

Personal Assistant The Raccoon

Inventief en avontuurlijk:
Marcella staat bekend om haar creativiteit, actiegerichtheid en probleemoplossend vermogen. Daarnaast hecht deze ‘hotello’ veel belang aan een positieve ervaring, en is een echte structuur junkie - of dit nu is op het gebied van events, de sfeer op kantoor, of in het contact met zakenrelaties: waar kansen liggen voor verbetering en het toevoegen van een wow-factor neemt Marcella initiatief. Als spirit-animal is de avontuurlijke, inventieve en tribe-georiënteerde Raccoon (die eveneens gek is op lekker eten) dan ook een passende metgezel in Marcella’s veelzijdige functie als Personal Assistant voor Elske Doets. Meedenken, vooruitkijken en alertheid voor de ‘Why’ van zaken staan bij haar centraal.

Inventive and adventurous:
Marcella is known for her can-do attitude, creativeness and problem-solving skills. This ‘hotello’ places a lot of importance towards achieving a positive experience for everyone she works with and is a real structure-junkie. Whether in relation to event management, the office vibe or in communication with business partners: where an opportunity arises to excel or a ‘wow-factor’ can be added, Marcella takes initiative. So the equally adventurous, inventive and tribe-orientated Raccoon (who, just like her, can travel great distances for a good meal) serves as the perfect spirit animal in her versatile position as Personal Assistant to Elske Doets. Co-creation, thinking ahead and staying alert on the ‘Why’ of things take up a central position in her endeavors.

Raccoon - Doets Reizen

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar: 1988
Functie: Personal Assistant van Elske
Sinds: 2022

Gezien

Veel maar nog niet alles. Als kind iedere herfstvakantie schelpen rapen aan de Nederlandse kust en in de zomer naar Frankrijk, Duitsland of Oostenrijk. Niet op van die verschrikkelijke campings maar altijd naar een fijn huisje in het groen. De hele vakantie zwemmen, op zoek naar watervallen of hiken in de bergen. Met mijn moeder op zoek naar zaden van inheemse planten, en fotograferen met mijn vader. Op mijn 17e vertrok ik naar Australië als uitwisselingsstudent, tijdens mijn studie bezocht ik familie in West Canada, voor stage zat ik een half jaar in Shanghai en plakte daar een rondreis door China aan vast: allemaal totaal anders maar even indrukwekkend. Toen ik na mijn studie aankondigde om voor ‘twee weken’ terug naar Australië te gaan, zette ik drie jaar later pas weer voet op Hollandse bodem. Werken op een cattle station zonder internet en telefoonbereik, een maand zeilen van Darwin naar Indonesië via de kleine Sunda eilandengroep, wonen op Bali, een skiseizoen in Nieuw-Zeeland en backpacken in India: alles op een ‘slakkentempo’ : mijns inziens leer je een land en haar cultuur pas dan echt kennen. Sinds mijn partner die drie jaar in Zweden heeft gewerkt me daar regelmatig mee naartoe neemt ben ik ook helemaal gek van dit land: kayakken op de meren, fikkie stoken tijdens de lange zomeravonden of laat ontbijten (Fika) in een typische bakkerij - om vervolgens te starten aan een nieuwe hike in de ongerepte natuur.

Favoriete hotel

Hilton Conrad Shanghai (voorheen Le Royal Meridien) en niet alleen omdat ik hier een half jaar gewerkt heb. Er is geen centralere plek om deze wereldstad vanuit te ontdekken: Nanjing road, People’s park en de metro liggen letterlijk ‘directly at your doorstep’ en het zwembad & spa zijn een fantastische feature om bij te komen na een drukke dag downtown. Het hotel begint vanaf de 7e verdieping waardoor je van het rumoer beneden geen last hebt en de balans tussen Westers comfort en modern-lokale invloeden is perfect. Tip: ga (ook als je niet in dit hotel verblijft) s’ avonds een cocktail drinken in de Hu-bar op de 65e verdieping. Het uitzicht is fenomenaal, beter dan bij de hotels in Pudong waar alle andere toeristen heen gaan, en: je hoeft hier geen entree te betalen.

Favorite Food

Dat kun je een hotello die haar carrière in de keuken begon eigenlijk niet vragen. Ik kan net zo goed genieten van een vers gevangen visje boven een kampvuur als na langs sparen een keer helemaal ‘los’ in een sterrenzaak. Het belangrijkste is dat eten met liefde, passie en goede producten wordt gemaakt - je proeft het gewoon als dat niet zo is. Rond de feestdagen in Canada is pumpkin-pie met warme chocolademelk een echte aanrader, of een ‘Hot-cider-toddy’ tijdens snowboarden in Banff. In China echt proberen: Shanghai soup dumplings en Xinjiang streetbbq’ (en dan niet in een duur restaurant, maar gewoon bij een stalletje op straat).

Favoriete uitzicht

Besneeuwde bergtoppen, groene vergezichten of een onontdekt strand: ik ben graag op plekken waar natuur overweldigt. Erg indrukwekkend vind ik Kerala & Hampi (India), het Huangshan gebergte en de Li-rivier delta van Yangshuo/Guilin (beiden China), maar ook het regenwoud, de outback en de westkust van Australië. De Canadian Rockies, Tofino Bay en de Dolomieten staan nog steeds op een gedeelde eerste plaats.

Favoriete stad

Hoewel ik niet zo van de steden ben vind ik Vancouver fantastisch. Het voelt er echt als ‘the new world’ maar ook een beetje mysterieus. Dat begint wanneer je aankomt op het vliegveld en het gigantische first-nations houtsnijwerk ziet, maar ook wanneer je de city-parks bezoekt op een mistige ochtend, alsof Pocahontas net voorbij gelopen is. ‘Vancouverite’ - zoals de locals zichzelf noemen - zou ik best een tijdje willen zijn. En dan is er natuurlijk Shanghai, met haar bizarre infrastructuur en inwonersaantallen. Je vindt hier de beste restaurants van Azië en je kunt je er even helemaal ‘expat’ wanen tijdens een stapavond in club M1NT of de iconische ‘Bar Rouge’. Wereldstad of niet, Shanghai is ook een goede thuisbasis voor authentieke ervaringen: de oude watertowns zoals Zhujiajiao, het YuYuan park, of binnen een uurtje met de Maglev-trein naar de prachtige laketowns Hangzhou of Suzhou. Met een wandeling door de French Concession en een bezoek aan de oude straatjes van Tianzifang duik je zo in de creatieve mix tussen pandjes uit het Shanghai van 1925 en hipster koffiebarretjes.. Ik raad iedereen aan om er minimaal een dag of vijf te blijven: dan kun je op dag twee naar de tailormarket, en ligt je op maat gemaakte outfit klaar bij de conciërge op de ochtend van vertrek.

Favoriete staat/provincie

Dit is wel echt een USA bestemming ‘quizvraag’ - maar los van een stopover in LAX ben ik nog niet in Amerika geweest. Mij kennende denk ik dat California hoge ogen zal gooien vanwege de vibes, de stranden en het surfen: ik zie mezelf al op roadtrip naar San Fransico gaan met Scott McKenzie’s megahit op de achtergrond. Evengoed zou ik best een tijdje op cowboylaarzen door Texas and Wyoming willen struinen zoals ik dat in Australië deed. En Hawaï: dat is voor mij echt nog een droombestemming.

Favoriete activiteit

Hiken, Skiën, Duiken, Surfen, Kayakken of een horseback tocht door de wildernis: je kunt me hier allemaal voor wakker maken. Het liefste dus iets van een fysieke activiteit welke past bij de omgeving: activiteiten die je het gevoel geven dat je echt leeft. Bungeejumpen is denk ik het gekste wat ik ooit heb gedaan (en één keer was ook meer dan genoeg). Snowboarden in Canada, duiken in Indonesië, een 5-daagse kayaktocht door Milford sound in Nieuw Zeeland en de Tiger Leaping Gorge trek in Yunnan China hebben veel indruk gemaakt, maar het meest bijzondere van reizen vind ik altijd weer de combinatie tussen inzichten die je opdoet door in een andere omgeving te zijn, en jezelf open te stellen voor de verhalen van mensen die je ontmoet.

Favoriete National Park

Zonder na te denken Zhangjiajie en Huangshan National Park, beiden in China. De eerste moeilijk bereikbaar (midden China), de tweede verrassend gemakkelijk met de nachttrein vanuit Shanghai. Ik ging naar Huangshan zonder verwachting en werd compleet gegrepen door de omgeving. Het is toeristisch gezien vrij onontwikkeld voor Westerlingen, dus zonder fancy hotels in de buurt en bijna niemand spreekt er ook maar een woord Engels, maar de vergezichten die je ervoor terugkrijgt zijn het dubbel en dwars waard: wij kozen ervoor om naar boven te klimmen, maar ook de vroege ochtendrit met de kabelbaan is alleen al indrukwekkend. De eerste dag stak de berg af tegen een strakblauwe lucht, de volgende dag startten we in de regen waarna alles in dikke mist bleef gehuld. Prachtig. Relatief weinig mensen kiezen ervoor om op de berg te overnachten en maken er een dagtrip van, maar eigenlijk is wel een must om hier wat meer tijd te nemen en de zonsondergang te zien.

Favoriete strand

Tja, dat is er eentje waar ik niemand naartoe kan sturen. Het cattle station in Australië waar ik werkte liep vanuit de outback tot aan de kust. Alleen de station owners en 25 man personeel mochten er komen: parelwit met een azuurblauwe zee. Na 14 dagen aan een stuk werken erheen om te zwemmen en kamperen - kampvuur inclusief. Ook Indonesië heeft indruk op me gemaakt: in het juiste seizoen ontzettend paradijselijk, in het regenseizoen geen korrel zand meer te bekennen vanwege al het aangespoelde plastic. Met je neus op de feiten gedrukt worden dat klimaatimpact en milieuvervuiling een serieus probleem zijn: ook dat is reizen.

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring