De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Vanwege het feit dat de plaats op zo'n 2.800 meter boven de zeespiegel ligt, ligt deze plaats letterlijk in de wolken, vandaar ook de naam Cloudcroft. Dit pioniersstadje ontstond honderd jaar geleden na de aanleg van de spoorlijn tussen Alamogordo, New Mexico en El Paso, Texas. De trein rijdt al sinds 1948 niet meer, maar de sfeer die vroeger in het stadje hing is wel behouden gebleven. Zomers is het wat koeler hier dan in de andere plaatsen in New Mexico. Het gebied leent zich uitermate goed voor een lange wandeling door de prachtige natuur. In de wintermaanden is het mogelijk te skiën of een tour per snowmobile te ondernemen.

Outdoor activiteiten in Cloudcroft

Naast wandelen en het ondernemen van diverse wintersporten kan je hier uitermate goed kamperen, paardrijden, golfen, vissen, fietsen en jagen. De meesten van deze activiteiten zullen plaats vinden in het Lincoln National Forest. Ga je in de winter skiën in Cloudcroft, kijk dan goed om je heen. Vanaf de bergen kan je de witte vlaktes van het White Sands National Park nabij Alamogordo namelijk zien liggen.

Kunstenaars scéne in Cloudcroft

Cloudcroft heeft een levendige kunstenaars scéne en er zijn dan ook veel leuke winkeltjes met handgemaakte attributen te vinden. In het centrum van Cloudcroft op Burro Street is de Burro Street Exchange gevestigd. In deze typisch westernstijl gebouwen vind je vooral winkels en koffiezaakjes. 

Sacramento Mountains Museum & Pioneer Village

Wil je meer leren over de geschiedenis van Cloudcroft en de omgeving. Breng dan tijdens jouw vakantie in New Mexico een bezoek aan het Sacramento Mountains Museum & Pioneer Village. In dit museum ga je terug naar vroegere tijden toen de pioniers New Mexico ontdekte. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Cloudcroft

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Cloudcroft gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Cloudcroft