Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

​In Utah wordt de ongeveer honderdvijftig kilometer lange Skyline Drive tussen Tucker en de lnterstate 70, ‘Highway to Heaven’ genoemd. Met als toevoeging 'het kroonjuweel' van het Manti-La Sal National Forest: het woud waar de tot 3300 meter hoogte reikende weg dwars doorheen loopt. Het is inderdaad een schitterende route, maar helaas zijn alleen de eerste 45 kilometer tussen Tucker naar het kruispunt met Highway 31 voor een normale auto bereikbaar. Daarna wordt de route nogal ruig en is een terreinwagen noodzakelijk. Houd rekening met eenrichtingsverkeer.​

Op hoogtes variërend van ongeveer 3.000 tot 3.500 meter boven de zeespiegel, is het één van de hoogste wegen in Amerika met het hoogste punt op een hoogte van 3.321 meter.

Het uitzicht op de Sanpetevallei, de diepliggende ravijnen, meren, alpenweiden en bossen en de omliggende valleien zijn spectaculair. Wilde bloemen zijn er in het late voorjaar, de zomer en de vroege herfst in overvloed.  Herten, elanden en andere wilde dieren leven op de open plekken en in de weilanden. Vooral in de herfst, wanneer de bladeren beginnen te veranderen, is de rit bijzonder mooi.

Reizen in de buurt van Skyline Drive

Logo Doets Reizen Amerika

Skyline Drive