De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Snow Canyon State Park

28 Actueel reisaanbod

In de omgeving van St. George bevinden zich vele bijzondere steenformaties, onder andere in het Snow Canyon State Park. De rotsen hebben er een opvallende rode kleur door een hoog ijzeroxidengehalte. Het is mogelijk om te mountainbiken, te wandelen of paard te rijden in deze gebieden.

Ontdek het schitterende Snow Canyon State Park in de Amerikaanse Staat Utah. Dit park is gelegen aan de rand van de Mojave woestijn, Great Basin en Colorado Plateau. Snow Canyon State Park explodeert qua kleuren en vormen. Snow Canyon heeft veel overenkomsten met het nabijgelegen Zion National Park. Je kunt je afvragen waarom het geen nationaal park is.

Snow Canyon State Park is een 7.400 hectare groot landschapspark, rustig verscholen tussen lavastromen en hoge zandstenen kliffen in een opvallend kleurrijke en kwetsbare woestijnomgeving. Majestueuze uitzichten en het subtiele samenspel van licht, schaduw en kleur dansend over canyonwanden roepen sterke emotionele reacties op van bezoekers. Er zijn meer dan 38 mijl aan wandelpaden, een drie mijl geplaveid wandel- en fietspad en meer dan 15 mijl aan ruiterpaden.

Nog maar 27.000 jaar geleden oefenden lavastromen hun krachtige kracht uit, waardoor de canyons een nieuwe vorm kregen en het park zijn karakteristieke landschappen creëerde. De mix van Navajo zandstenen kliffen, versteende zandduinen en uitgestrekte lavavelden maken van dit terrein een fantastische speelplaats voor zowel avontuurlijke reizigers als gezinnen die hun kinderen een uitlaatklep willen geven om wat van hun tomeloze energie kwijt te kunnen.

Reizen in de buurt van Snow Canyon State Park

Logo Doets Reizen Amerika

Snow Canyon State Park