Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Louisbourg ligt aan de oostkant van het eiland Nova Scotia. Het heeft 1.400 inwoners en heeft een behoorlijke vissersvloot. De plaats Louibourg kent een aantal interessante attracties, zoals musea en prachtige wandelingen die je langs de ruige kust brengen.

Musea in Louisbourg

Louisbourg beschikt over een aantal interessante musea, waaronder het Sydney & Louisbourg Railway Museum. Je krijgt hier meer informatie over de spoorweg tussen deze twee steden. Een ander interessant museum is het Louisbourg Marine Museum, waar je voorwerpen kan bekijken die zijn gevonen in gezonken schepen. Daarnaast leer je waarom de visserij zo belangrijk is voor Louisbourg. De grootste toeristische attractie is echter de Louisbourg National Historic Site. Het fort is van mei t/m oktober geopend. Zorg bij het bezoek voor goede kleding (het kan nat en mistig zijn) en voor goede schoenen.

Wandelen in Louisbourg

Tijdens je rondreis door Atlantisch Canada zal je regelmatig wandelingen maken. Louisbourg in Nova Scotia is hier ook een mooie plek voor. Een prachtige wandeling is de Lighthouse Point Hiking Trail. De Trail brengt je via de kilometerslange kustlijn naar de vuurtoren van Louisbourg. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Louisbourg

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Louisbourg gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

Louisbourg