Bosbranden Jasper Meer info

Bezienswaardigheden Zuidwest Amerika: Wat te doen in Zuidwest Amerika?

Amerika het is een land van vele uiterste en Zuidwest is hier zeker geen uitzondering op. Ga jij helemaal op in een stad en kan jij hele dagen lekker shoppen en struinen door alle straatjes. Dan zit je in Zuidwest Amerika op de juiste plek, maar ben jij juist helemaal niet geïnteresseerd en wil je veel liever op gaan in de natuur? Ook dan ben je in Zuidwest Amerika op de juiste plaats en vindt je natuur die zo uniek is dat je die bijna nergens anders op de wereld terugvindt.

Bekijk de video

Steden Zuidwest Amerika!

In Zuidwest Amerika zijn meerdere fantastische steden gelegen. De meest bekende en die eigenlijk in alle reizen door Zuidwest Amerika aan gedaan worden zijn San Francisco, Los Angeles en Las Vegas. Ga helemaal op in een van deze steden en bezoek de vele highlights. Wat dacht je van Pier 39, Fisherman’s Wharf en de Golden Gate Bridge in San Francisco. Hollywood, Venice Beach en Santa Monica in Los Angeles of The Strip in Las Vegas. Al deze fantastische highlights is maar een kleine greep van alle bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in deze steden. Je kan dan ook meerdere dagen per stad verblijven en je zult je geen moment vervelen. 

Beverly Hills - Los Angeles - California - Amerika - Doets Reizen

Nationale Parken in Zuidwest Amerika

Naast deze fantastische steden zijn er ook vele nationale parken in Zuidwest Amerika gelegen. Deze parken hebben natuur die je kunt bewonderen en die je nergens ter wereld terug vindt. Dit zorgt er dan ook dat deze parken absoluut uniek zijn en zeker de moeite waard om te bezoeken. Enkele voorbeelden zijn Bryce Canyon, Zion National Park, Monument Valley, Death Valley, Yosemite National Park, Saguaro National Park en Seqouia National Park. Ga er op uit en maak prachtige wandelingen of bezoek de uitzichtpunten doormiddel van de shuttlebussen. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, er zijn wandelingen voor iedere gradatie en van kort tot lang. Tijdens je reis door Zuidwest Amerika zullen enkele van deze nationale parken dan ook niet ontbreken. 

Yosemite National Park - California - Doets Reizen

Maak een helikoptervlucht boven de Grand Canyon

De Grand Canyon is ook zo’n nationaal park die je niet wilt overslaan tijdens je reis naar Zuidwest Ameirka. Deze gigantische kloof in het aardoppervlak zal je absoluut met open mond benaderen en hoewel het algemeen bekend is dat het gigantische canyon is zal de grote je als nog verbazen. Om de Grand Canyon nog beter te kunnen bekijken kun je een helikoptervlucht maken over de canyon. Deze kun je maken vanaf de South Rim of vanuit Las Vegas. Wanneer je deze helikoptervlucht over de Grand Canyon maakt zie je pas echt hoe groot de canyon wel niet is en kom je op delen waar je anders niet had kunnen komen. Tip boek je helikoptervlucht tussen 8 uur en 9 uur in de ochtend. Dit is het mooiste tijdstip om de helikoptervlucht te maken aangezien dan het licht in de canyon de mooie rode kleur echt naar voren brengt. Wanneer je een helikoptervlucht boven de Grand Canyon maakt zal dit een ervaring zijn om nooit meer te vergeten. 

Grand Canyon - Arizona - Doets Reizen

Verblijf op een ranch en kom geheel in de Western sfeer

In Tucson is het mogelijk om te verblijven op een echte ranch zoals de Tanque Verde Ranch en White Stallion Ranch. Hier verblijf je midden tussen de Saguaro’s en kan je doormiddel van excursies die bij je verblijf zijn begrepen de omgeving ontdekken. Start met een echte Western barbecue en geniet van de gastvrijheid. Wat goed is om te weten is dat het verblijf op een van de ranches in Tucson altijd op basis van Volpension is en het eten dus allemaal inbegrepen is. Ga de volgende ochtend vroeg op pad en rijd op je paard naar de top van de heuvel om hier onder het genot van een heerlijk ontbijt de zon op te zien komen. Want zeg nou zelf wie wil dat nou niet? Let op een belangrijk punt om rekening mee te houden, plan niet je volle dag in deze ranch op een zondag. Dit omdat niet bij alle ranches op zondag activiteiten worden georganiseerd. 

Tucson - Arizona - Doets Reizen

Unieke plekken zoals de Antelope Canyon

In Page is het mogelijk om een slot canyon te bezoeken, dit is de Antelope Canyon. Ga onder leiding van de gids na eerst een stuk over onherbergzaam terrein te hebben gereden de canyon in en laat je verbazen over de schoonheid van deze canyon. De dieprode en soms zelfs paarse kleuren van de canyon samen met het daglicht dat in lichtstrepen naar binnen schijnt geeft deze canyon zijn charme. Voor de echte fotografen onder ons is een bezoek aan deze canyon ook een must do aangezien je hier de mooiste foto’s kunt maken en in de openingen van de canyon ook nog eens allerlei figuren kunt ontdekken. De gids laat je ook zien hoe jij deze mooie foto’s kunt maken met je camera of telefoon. Wel is het van belang om te weten dat dit een zeer geliefde excursie is, hierdoor zijn de tours vaak snel volgeboekt. Het is dan ook aan te raden om voorafgaand aan je reis deze excursie te boeken. 

Antelope Canyon - Page - Arizona - Doets Reizen

Shows in Las Vegas

Dat Las Vegas de City of Entertainment is, is inmiddels algemeen bekend. Denk aan alle casino’s die gevestigd zijn in de meest bijzondere thema hotels. De fonteinshow bij het Bellagio Hotel of de achtbaan die rondom het New York New York hotel raast, dit alles is voor Las Vegas niet raar. Je kan je bezoek aan Las Vegas nog specialer maken door een bezoek te brengen aan een show van jouw favoriete artiest of act. Zo kun je een show bezoeken van bijvoorbeeld Celine Dion, David Copperfield, Cirque Du Soleil en vele andere. Boek jou tickets voorafgaand aan jouw reis of bekijk ter plaatse het aanbod en wat je het meeste aanspreekt. Alles is mogelijk in de stad van het entertainment.

Michael Jackson One - Cirque du Soleil - Theatershow - Las Vegas - Nevada - Doets Reizen

Uitgelichte reizen