Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Rondreis Utah

De staat Utah doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar de Nationale Parken die in deze staat liggen waarschijnlijk wel. Denk aan de imponerende Bryce Canyon en het fantastische Zion National Park. Ben je op zoek naar overweldigende natuur, dan is een rondreis door Utah een must!

Bezienswaardigheden Utah

Utah is een schatkamer van grandioze natuur. Je vindt er adembenemende kloven, wonderlijke rotsformaties, prachtige meertjes en bergen in allerlei tinten rood. Het is niet voor niets dat Utah maar liefst vijf nationale parken, zes National Monuments en twee National Recreation Areas rijk is.  Al deze parken en natuurgebieden rechtvaardigen stuk voor stuk een reis naar Amerika.  

Arches National Park - Utah - Doets Reizen

Big Five van Utah

Bryce Canyon National Park, Zion National Park, Arches National Park, Canyonlands National Park en Capitol Reef National Park, de zogenaamde ‘Big Five’, zijn de vijf nationale parken van Utah. Ieder park heeft weer haar eigen charme. Zion National Park heeft fantastische hike mogelijkheden voor ieder niveau. Je kunt bijvoorbeeld wandelen door een rivier in een prachtige kloof of de Angel's Landing beklimmen waarbij je aan het eind van de trail omhoog moet klimmen met behulp van ijzeren kettingen. Bryce Canyon National Park is een buitengewoon prachtige rood getinte canyon met allerlei bijzondere pilaren, genoemd ‘Hoodoos’. In Arches National Park heb je meer dan tweeduizend natuurlijk gevormde bogen en in Canyonlands doet de canyon je aan een maanlandschap denken. Capitol Reef National park heeft indrukwekkende trails langs honingraat rotswanden en kristalheldere rivierbeddingen. Elk park is het bezoeken waard. Doets Reizen adviseert je graag over een rondreis door Utah langs de nationale parken.

​Bryce Canyon National Park - Utah - Doets Reizen

Monument Valley

Monument Valley spreekt tot de verbeelding. Het doet denken aan het Wilde Westen. De contouren van Monument Valley doen veel mensen denken aan een cowboylandschap. Monument Valley is een Navajo-reservaat en wordt dus beheerd door de Navajo’s. Het is echt een aanrader om Monument Valley met een jeeptour te bezoeken. Jouw Navajo-gids legt je uit over het verleden en laat je alle bijzondere plekken zien, inclusief historische muurtekeningen van hun voorouders! Vraag onze reisspecialisten over de excursiemogelijkheden.

Monument Valley - Utah - Doets Reizen

Autorondreis door Utah

Maak een autorondreis door Utah en beleef Amerika zoals je gewend bent uit de films, lange uitgestrekte wegen met afwisselend open vlaktes en bijzondere rotsformaties. Verblijf in prachtige accommodaties die Doets Reizen speciaal voor jou heeft uitgekozen en getest. Overnacht bijvoorbeeld in een eigen cottage aan de Colorado River of in een luxe glamping tent. 

Sorrel River Ranch - Moab - Arches National Park - Canyonlands National Park - Doets Reizen

Camperrondreis door Utah

Liever een camperrondreis door Utah maken? Dat behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden! Doets Reizen heeft campgrounds voor je uitgezocht die centraal bij de parken liggen en de perfecte uitvalsbasis zijn voor jouw rondreis door Utah. De campground bij Monument Valley is ook erg bijzonder. Vanaf je eigen plek heb je mooi uitzicht op de contouren van de tafelbergen van Monument Valley.

Gouldings Campground - Monument Valley - Utah - Camping Amerika - Doets Reizen

Wintersport in Utah

Wintersporten in Utah? Veel mensen denken niet meteen aan wintersport als zij aan een rondreis door Utah denken. Salt Lake City behoort echter ook nog tot de staat Utah en hier vlakbij ligt het pittoreske Park City, een oud mijnbouwstadje met uitstekende wintersportmogelijkheden. In Downtown Park City kan je heerlijk shoppen en dineren op het sfeervolle Main Street met haar imposante historische gebouwen.

Park City - Utah - Doets Reizen

Uitgelichte reizen