Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Melvin Malepaard

Brand & Marketing Director Bison

Enorm richtingsgevoel

De bizon heeft een duidelijk gevoel voor koers: welke kant hij wel of niet op moet. Dat geldt ook voor Brand & Marketing Director Melvin. Met de aantekening dat hij, zodra hij zijn koers gekozen heeft, net als de bizon standvastig aan die richting blijft vasthouden en niet snel zal wijken: ‘Meestal heb ik een duidelijk eindbeeld voor ogen. Waar we uiteindelijk naartoe willen.’ Vanwege zijn vaste overtuigingen en gevoel voor richting houdt Melvin voortdurend in de gaten of zaken de juiste kant opgaan.

Incredible sense of direction

The bison has a clear sense of direction: which way to go and which not. This also goes for Brand & Marketing Director Melvin. With the caveat that he, once he has set his course, just like a headstrong bison he will stick to it and won’t budge: ‘Usually I have a clear picture in my mind of the end result. Where we are heading to.’ Because of his solid conviction and his sense of direction Melvin continuously monitors if things are going the right way, and will share his thoughts on the progress.

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1986

Functie
Brand & Marketing Director

Sinds
2008

Reisde door....
Ik ben de tel kwijt, ik schat zo’n 30 keer. Onder meer naar: New York, Chicago, California, heel vaak naar West-Canada, Oost-Canada, Atlantisch-Canada en IJsland.

Favoriete hotel
De Knight Inlet Lodge aan de westkust van Brits Columbia, Canada. Je weet niet wat je meemaakt. Je kunt er alleen komen met een watervliegtuigje. Natuurlijk regelen wij dat ook allemaal tot in de puntjes voor je. Je hoeft alleen maar in te stappen. En dan kom je in een soort dierentuin zonder tralies terecht. Grizzly beren, bruine beren, bald eagles, walvissen;  je kunt het er allemaal tegenkomen onder begeleiding van gidsen in die weergaloze, wilde natuur. 

Favoriete food
Mag het ook een drankje zijn? Ik kies voor een ijsbier, van Quidi Vidi Brewery uit Newfoundland, Canada. En dan liefst gedronken in het Fogo Island Inn hotel, ook in Newfoundland. Meer welkom kun je, je nergens voelen. Bijzonder aan het bier is dat het gemaakt wordt met smeltwater van ijsschotsen die vanuit Groenland langs Newfoundland drijven! Bovendien kun je het alleen daar drinken, het wordt niet geëxporteerd, een uniek drankje.

Favoriete uitzicht
Daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat is het Peyto Lake in Banff National Park, Alberta en dan komend vanaf Icefields Parkway. Met een korte wandeling kom je er en zie je het ijsblauwe meer van bovenaf. Schitterend. Het meer heeft de vorm van de provincie Noord-Holland. Je kunt je haast voorstellen waar Den Helder, Enkhuizen en Hoorn liggen…

Favoriete stad
Ik ben verslaafd aan New York, maar ik zie mezelf het liefst in Vancouver  wonen. Daar valt alles samen waar ik van hou: Stad, natuur, regenwoud, bergen, architectuur en de oceaan met een spectaculaire kust. En natuurlijk een heel aardige bevolking. Kortom, een ideale plek voor een lang  verblijf.

Favoriete staat/provincie
Dan kies ik voor Brits Columbia in Canada. Zonder twijfel een gebied met de mooiste kusten, het meest spectaculaire wildlife en bijzondere accommodaties waarvan je bij ons de mooiste kunt boeken. Van wijngaarden tot gletsjermeren en dat gecombineerd met een relaxte levensstijl die daar heerst. Deze provincie is 23 keer groter dan Nederland en er wonen nog geen vijf miljoen mensen. Dat moet je zien, dat moet je ontdekken, dat moet je meemaken.

Favoriete activiteiten
Het is werkelijk geweldig om een wildlife excursie te maken. Op zoek met een gids naar walvissen, beren, moose (een soort eland) en orka’s. Het maakt mij niet uit. Ik vind het allemaal even spannend. Juist het feit dat het nooit zeker is wat je te zien krijgt, maakt het opwindend. Wij boeken van tevoren de beste wildlife tours voor onze gasten, maar de dieren zijn niet op afstand bestuurbaar. Dus zeker weet je het nooit. Wel is het zo dat wij werken met de beste gidsen en die weten precies waar ze zoeken moeten. Maar een hele vakantie alleen maar wildernis bezoeken, is misschien te veel van het goede Daarom probeer ik in  New York altijd een ijshockeywedstrijd van de NY Rangers te bezoeken. In Madison Square Garden. Echt een sensatie. 

Favoriete National Park
Waterton Lakes in Alberta, Canada. Alleen al de reis erheen is bijzonder. Je rijdt door een soort prairielandschap, dor en plat en dan ineens doemt daar in de verte een gordijn van bergen op. En van het ene op het andere moment is alles groen. Dan ben je in de bergen met meren en beren. Heel bizar. Waterton Lakes is nog niet al te bekend en dus nog niet zo druk en toeristisch.

Favoriete strand
Dat is Long Beach op Vancouver Island in Canada. Een prachtig, maanvormig strand dat omzoomd is met regenwoud. Het is er rustig en als je over zee kijkt, is de kans groot dat een walvis even zijn gezicht laat zien. Een cadeautje van de oceaan. 

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring