Bosbranden Jasper Meer info

Alaska is ruig en imposant. Deze staat, waar Nederland 35 keer in past, is het walhalla voor de avonturier. Wie de tijd neemt om Alaska te ontdekken komt een grenzeloos aanbod aan ongerepte natuur tegen: van mysterieuze gletsjers, uitgestrekte toendra’s tot regenwouden, fjorden en vulkanen. Naast het indrukwekkende Glacier Bay National Park en het zwart- en roodgekleurde landschap van Katmai National Park zijn de op zalm vissende grizzlyberen in Denali National Park één voor één hoogtepunten die je niet wilt missen.

Intense natuur, bewegende gletsjers

Alaska is dé Amerikaanse wildernisstaat. IJskoude wateren worden omringd door baaien, landtongen en massieve bergen. In Glacier Bay National Park, één van de spectaculairste gletsjergebieden ter wereld, zie je naast afkalvende ijsschotsen zwaardwalvissen, bultruggen en zeearenden. Minstens zo spectaculair is het schiereiland Kenai Fjords National Park met z’n diepe fjorden, het turquoise Kenai Lake, orka’s en prachtige puffins. Alleen in Alaska maak je van dichtbij mee hoe intens de natuur kan zijn als een gletsjer beweegt en er immense ijsbrokken het water instorten. 

Oog in oog met een beer…

Alaska heeft misschien wel de meest fascinerende flora en fauna van het noordelijk halfrond. Van zeeotters en bultrugwalvissen tot beren op Kodiak Island en de bekende grizzlyberen in het moerasgebied van Katmai National Park: het water in en rond Alaska is rijk aan vis en heeft al eeuwen een bijzondere aantrekkingskracht op unieke soorten wildlife. De kans oog in oog te staan met een beer, is hier groot. Pak de regie en ga zo diep de natuur in als je zelf wilt: zo is het prachtige Wrangell St. Elias National Park alleen per vliegtuig te bereiken. Je ziet er bergen van ruim 5000 meter hoog!

Ontdek het leven van de Alaskanen

In Alaska kom je de ongerepte natuur niet alleen op afgelegen plaatsen tegen, maar ook bij de inwoners zèlf, die veel van de natuur weten en vergroeid zijn met hun omgeving. Kies daarom een secnic route en ontdek het dagelijkse leven van de inwoners in één van de sfeervolle dorpen, zoals het vissersdorpje Seward aan de Seward Highway. In steden als Anchorage en Fairbanks voel je de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners, de natives, op elke straathoek. In deze reusachtige en nauwelijks te bevatten wildernis weet Doets Reizen precies waar je zijn moet én op welk ogenblik. Pak dat once-in-a-lifetime moment en kies één van de talloze camperreizenexcursies en autoreizen die we je in Alaska te bieden hebben.

Reizen naar Alaska

Logo Doets Reizen Amerika

Alaska