Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

10 ''must-do's'' in New York City

26 juni 2024 door Sanne Briefjes

Heb je plannen om binnenkort naar New York City te gaan? In deze blog vertel ik je over 10 “must do’s” die wat mij betreft niet mogen ontbreken tijdens jouw bezoek aan the city that never sleeps.

1. Times Square

Klinkt super vanzelfsprekend, maar feit blijft dat Times Square een onmisbaar symbool is van New York City. Je staat versteld van de vele billboards en het rumoer op straat (vooral in de avond). In het donker komt Times Square pas écht tot leven! Alleen hier realiseer je je ten volle dat je in the city that never sleeps bent beland. Voor sommigen kan het (te) overweldigend zijn: al die mensen, geluiden en auto’s. En vergeet niet dat aardig wat mensen op Times Square je dingen proberen aan te smeren, waaronder verklede types die foto’s met je willen maken en hier geld voor vragen. Trap er niet in! 

Times Square - Stedentrip New York City - USA - Doets Reizen

2. Naar een sportwedstrijd

Elke sport waar Amerikanen aan verslingerd zijn, wordt in New York in grote stadions beoefend; of het nu honkbal, basketbal, ijshockey of American football is. Afhankelijk van het seizoen kun je kiezen naar welke sport je gaat kijken, en naar welke club. Zelf koos ik voor een honkbalwedstrijd: de New York Yankees tegen de Seattle Mariners. Meer Amerikaans dan de sfeer tijdens zo’n wedstrijd, inclusief het volkslied, wordt het niet snel! In feite hoeft je niet eens te snappen hoe het spel gaat, want tussen het spel door is er steeds veel muziek en talloze geluiden om de ploegen aan te moedigen en het publiek enthousiast te krijgen. Wil je zo’n super-Amerikaanse sportwedstrijd toevoegen aan jouw reis? Check de mogelijkheden bij één van onze verkoopmedewerkers.

Yankee Stadium - Baseball game - New York City - Doets Reizen

3. Broadway Show

Als je een avontuurlijk avondje uit wilt beleven, mag een Broadway Show niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan New York City. Je hebt de welbekende shows als The Lion King, Aladdin en Hamilton. Maar je hebt ook de zogenaamde Off-Broadway-shows, zoals nu het fantastische Blue Man Group. Benieuwd welke (Off-)Broadway-shows je aan jouw reis kunt toevoegen? Vraag het aan één van onze verkoopmedewerkers.

4. Dumbo

Dumbo is een wijk gelegen in Brooklyn. Behalve om zijn creatieve vibe is Dumbo bekend vanwege het schitterende uitzicht op de Manhattan Bridge met daarachter, in de verte, de Empire State Building. Bij Dumbo vind je ook de zogenaamde Time Out Market, met vele foodstands. Tip: hou je van lekker vlees, dan is Bark Barbeque een dikke aanrader! (Dumbo is bereikbaar per metro of fietsend/lopend over de Brooklyn Bridge.)

DUMBO - Manhattan Bridge - New York City - Doets Reizen

5. Chelsea Market

Chelsea Market is een bruisende verzamelplek met foodstands van vele verschillende wereldkeukens. Een culinair festijn, dus. Tip: maak een wandeling over de High Line (oude treinrails die zijn omgetoverd is tot een groen wandelpad) en begin dan bij the Vessel. Vanaf daar loop je naar beneden, eindigend bij Chelsea Market. Kies uit honderden heerlijke versnaperingen wat jou het lekkerst lijkt!

6. 9/11 Memorial & Museum

Om de dramatisch gebeurtenissen van 11 september 2001 te herdenken (twee vliegtuigen vlogen in de Twin Towers) is er een Memorial & Museum gebouwd. Het memorial kun je gratis bezoeken, voor het museum heb je er wel een ticket voor nodig. Het museum is super indrukwekkend. Je ziet verschillende foto’s van het fatale moment, maar hoort ook de telefoontjes die gepleegd zijn van mensen die in het vliegtuig zaten. Tegenover het museum zit een winkelcentrum om de indrukken van het museum even te laten bezinken.

9-11 Museum - New York City - Doets Reizen

7. Rockefeller Center

Rockefeller Center bestaat uit negentien gebouwen die allemaal gebouwd zijn in opdracht van John D. Rockefeller Jr. Op dit legendarische terrein vind je onder meer de NBC Studios waar verschillende, populaire programma’s en shows worden ogenomen, zoals de Tonight Show of Saturday Night Live. Tijdens de wintermaanden is de schaatsbaan geopend bij de iconisch grote kerstboom. 

8. Uitzichtpunten over New York

New York City barst van de wolkenkrabbers. Vanaf de grond is dit al indrukwekkend, maar op hoogte heb je veel meer overzicht! Vanwege dat laatste mag een adembenemend uitzichtpunt tijdens jouw bezoek aan New York City niet ontbreken (en dat zijn er nogal wat). Denk bijvoorbeeld aan The Edge, Top of the Rock en SUMMIT One Vanderbilt. Tip: bezoek de uitzichtpunten niet allemaal in de ochtend of de middag, als het nog licht is. Bewaar er een om in het donker te bekijken! Het állermooiste uitzicht op New York beleef je echter met een helikoptervlucht; echt een ‘once-in-a-lifetime-experience’! 

Top of the Rock - Manhattan uitzicht - New York City - Doets Reizen

9. Central Park

Wil je tot rust komen? Ook dat is mogelijk in New York. Maak een wandeling of huur een fiets om Central Park te verkennen. Kijk goed om je heen, want er zijn veel eekhoorntjes te spotten! Perfecte plek om de drukte van de stad even te ontlopen en nieuwe energie te tanken. 

10. Vrijheidsbeeld

Tot slot is het welbekende Vrijheidsbeeld een absolute “must-do”. Mocht je het wereldberoemde Vrijheidsbeeld, misschien wel het ultieme symbool van de westerse wereld, echt willen aanraken dan heb je een tourticket nodig. Een andere optie is er vlak langs varen met de gratis Staten Island Ferry. Ook dan krijg je een goede indruk. Bij aankomst op Staten Island, stap je van de ferry en volg je de borden “naar de ferry”, terug naar Manhattan

Vrijheidsbeeld - Staten Island Ferry  - New York City - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook