Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Droomreis Frankrijk

0 Beoordelingen
 • 17 dagen

Deze Frankrijk-reis is een ideale combinatie van geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie. Het zuiden van Frankrijk heeft een rijke geschiedenis, die heel goed bewaard is gebleven. Door de eeuwen heen hebben verschillende culturen hun invloed uitgeoefend, de Romeinen, de Galliërs, de Christenen, de Katharen en allemaal hebben ze hun sporen achtergelaten: imposante kathedralen, Romeinse tempels en amfitheaters, alsmede hooggelegen kastelen in een soms zeer ruig landschap. Maar niet alleen bouwwerken zijn bewaard, ook van de kunsten en ambachten van weleer kun je nog steeds volop genieten. Deze reis laat, kortom, zien wat voor enorme culturele rijkdom het zuiden van Frankrijk kent. En wat is er logischer dan al dit fraais ook op de beste manier te beleven – eerste rij, Very Vip – met Doets Reizen?

Doets Reizen neemt je tijdens deze autoreis mee langs de mooiste plekken van Frankrijk, waaronder Bordeaux, wijnhoofdstad en veelvuldig aankomstplaats tijdens de Tour. Wil je het levendige Bordeaux echt goed zien, dan heb je meerdere dagen nodig. Voor de wijnliefhebbers onder ons zijn daar het Musée des Vins en La Cité du Vin. Verder wemelt het in de oude stad van de monumenten (alleen Parijs heeft er meer) en de oude zeehaven (Port de la Lune) is met zijn plek op de Unesco werelderfgoedlijst een hoogtepunt. Andere aanraders zijn: Place de la Bourse ('s avonds zeer mooi verlicht), de kathedraal van Bordeaux (met de hoogste klokkentoren van Frankrijk), Place des Quinconces (het grootste plein van Frankrijk), het Grand Théatre, het CAPC Museum (moderne kunst) en natuurlijk de Pont de Pierre.

Aan de westkust ligt de getijdenbaai van Arcachon, die bekend staat om de traditionele huizen op palen in het water (Cabanes tchanquées). De baai is bij vloed 150 km2 en bij eb slechts 40 km2 groot en ziet er om de paar uur dus heel anders uit. De plaats Arcachon was en is nog steeds een plek waar de welgestelden overwinteren, hetgeen ook te zien is aan de prachtige landhuizen die hier zijn opgetrokken.

Deze reis doet meerdere kleine dorpen aan, die niettemin groots aanvoelen. Een kathedraal in een dorp als Auch is beeldbepalend en de legende van d’Artagnan is boeiend om te volgen. Of aanschouw hoe de oude ambachten nog steeds in leven worden gehouden bij het maken van leer, potten, wijn en truffels, echt vakmanschap! Bovendien zijn er langs de gehele route meerdere galerieën te vinden met kenmerkende kunst. En een bezoek aan het Museum Toulouse-Lautrec is zeer aan te raden.

Verder zijn in deze regionen ook een paar van de best bewaarde kastelen van Frankrijk te vinden, soms in het midden van een dorp maar ook soms verscholen op een bergpiek. De geschiedenis van de Katharen en de kruistochten spreken zeer tot de verbeelding en het is bijzonder om te zien hoe een mensenstroom van twee eeuwen zo veel heeft nagelaten. Ook vestingsteden, met als uitschieters Carcassonne en Aigues Mortes, zijn nog in zeer goede conditie.

Het is haast niet te bevatten dat de Romeinse aandenkens in Nîmes na bijna tweeduizend jaar nog in zo’n goede conditie zijn. Dat is pas duurzaam! De op het Colosseum geïnspireerde Arena van Nîmes is tegenwoordig nog steeds in gebruik, maar nu niet door gladiatoren, maar voor concerten en voorstellingen. Het Maison Carrée is een van de mooist bewaarde tempels uit het Romeinse Rijk en een absolute must om te zien.

Aan weerszijden van het land vlakt het landschap af bij de kust en gaat de bergnatuur over in een ander type ruige natuur die ideaal te ontdekken is in een 4-wheel drive voertuig. Gordels vast!

Kortom, met deze complete rondreis van Bordeaux naar Avignon zit je bij Doets Reizen zoals je van ons gewend bent: altijd eerste rij, Very Vip! Wij zorgen er niet alleen voor dat al je zintuigen aangenaam geprikkeld worden, maar ook dat je het onderweg maximaal naar je zin hebt dankzij onze aandacht voor comfort en detail. 

 • Wijnen proeven in Bordeaux
 • Luxe vakantie Frankrijk
 • Privé rondleiding in Toulouse & Carcassonne
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Totaal ± 1420 km
Dag 1

Bienvenue á Bordeaux

Vandaag start jouw droomreis door Frankrijk. Na aankomst op het vliegveld of treinstation van Bordeaux haal je je auto op en rijd je naar het centrum van de stad om in te checken in een charmant centraal gelegen hotel of in een chateau in de omgeving. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je alvast de stad verkennen. In totaal verblijf je 4 nachten in Bordeaux.

 • Overnachting:Bordeaux
Dag 2

Wijn en gastronomie in Bordeaux

± 50 km

Deze dag staat in het teken van hetgeen Bordeaux zo beroemd heeft gemaakt: wijn! Er zijn verschillende wijnhuizen en wijnproeverijen in de gemeente Saint-Emilion, dat een plek op de lijst van Unesco werelderfgoed heeft veroverd. Je brengt er een bezoek aan Château du cru Saint-Emilion, gevolgd door een picknick in de wijngaard met prachtig uitzicht op het ongewone landschap. Daarbij kom je ook in de ondergrondse kelders: een unieke belevenis te midden van 700.000 flessen wijn, waarbij je ook 3 wijnen zult proeven. In de middag is er gelegenheid om de plaats Saint-Emilion te verkennen, met de grootste monolithische kerk van Europa. Als je meer zin hebt in een heerlijke Franse delicatesse raden we je aan op zoek te gaan naar heerlijke macarons. Neem plaats op een terras en geniet van de zoetigheid en het Franse leven. Op aanvraag kun je de dag uitbreiden met een kookcursus bij Château Grand cru Saint-Emilion.

 • Overnachting:Bordeaux
Dag 3

Arcachon en de oceaan

± 80 km

Het Bassin d’Arcachon is een baai ten westen van Bordeaux waar je ontvangen zult worden door de schipper voor een privétocht. Op het programma staan het vogeleiland en de traditionele huizen op palen in het water (Cabanes tchanquées). De baai is bij vloed 150 km2 en bij eb slechts 40 km2 groot en de getijden hebben een grote invloed. Aan boord wordt een proeverij aangeboden. Wanneer je terugkomt in de haven zul je tijd hebben om door de haven te wandelen en de ‘winter stad’ (La Ville d’Hiver) te bekijken, het mooiste deel van Arcachon. Lopend door de straten kom je langs prachtige landhuizen uit de 19e eeuw, ieder met zijn eigen kenmerken en stijl, waardoor deze buurt excentriek maar ook zeer elegant aandoet.

 • Overnachting:Bordeaux
Dag 4

Ontdek Bordeaux

± 50 km

Bordeaux is gesticht door de Galliërs en kent een roerige geschiedenis. Door de eeuwen is de stad een heftig strijdtoneel geweest, en overblijfselen daarvan kom je nog steeds tegen. Bordeaux wordt ook wel de wereldhoofdstad van de wijn genoemd; aanraders zijn Musée des Vins en La Cité du Vin. De oude stad wemelt van de monumenten (alleen Parijs heeft er meer) en de oude zeehaven (Port de la Lune) is echt een ‘must see’ en staat sinds 2007 op de Unesco werelderfgoedlijst. Andere aanraders zijn; Place de la Bourse (s’avonds zeer mooi verlicht), de kathedraal van Bordeaux (met de hoogste klokkentoren van Frankrijk), Place des Quinconces (het grootste plein van Frankrijk), het Grand Théatre, het CAPC Museum (moderne kunst) en natuurlijk de Pont de Pierre.

 • Overnachting:Bordeaux
Dag 5

Via Nerac en Auch naar Toulouse

± 280 km

Je verlaat Bordeaux en volgt de Garonne naar het middeleeuwse plaatsje Nerac. Hoewel het niet groot is, heeft deze plaats veel te bieden; de esplanade, de haven, de leerlooierijen, de oude brug en het kasteel van Henri IV. Je zult een wijnmakerij bezoeken waar Armagnac geproduceerd wordt, met daarbij een kleine proeverij natuurlijk. Het tweede dorp op het programma vandaag is Auch. De pittoreske straatjes zijn heerlijk om doorheen te struinen en een bezoek aan de Cathédrale Sainte-Marie met zijn magnifieke orgel en roze glas in lood ramen is zeer de moeite waard. Ook kun je de Tour d’Amagnac (een 14e eeuws gevang) en een buste van d’Artagnan aanschouwen. Deze figuur is gebaseerd op Charles de Batz, graaf van d’Artagnan uit het nabijgelegen chateau de Castelmore. De dag eindigt in Toulouse, waar je de komende 4 nachten verblijft.

 • Overnachting:Toulouse
Dag 6

Grande tour door Toulouse

± 50 km

's Ochtends zal de lokale gids je ophalen voor een tour door de oude stad van Toulouse. Ontdek de belangrijkste monumenten zoals de Basilique Saint-Sernin de Toulouse (een van de vijf pelgrimskerken die op de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella staan), de prachtige huizen uit de Renaissance en de kleurrijke straten. En vergeet niet te dwalen over de sfeervolle markten en langs de gezellige terrassen. In de middag is het tijd voor iets sportiefs, namelijk een fietstocht langs de kades en het Canal du Midi. Je fietst langs oneindige rijen platanen, romantische bruggetjes en vele sluizen. Heerlijk genieten van de buitenlucht!

 • Overnachting:Toulouse
Dag 7

Op bezoek in de rode stad, Albi

± 80 km

Vandaag staat in het teken van de rode stad, zoals Albi ook wel genoemd wordt vanwege de rode baksteen die er overal te zien is. Sinds 2010 staat de stad op de lijst van Unesco werelderfgoed en dit heeft het grotendeels te danken aan de aartsbischopszetel die hier al sinds de 3e eeuw huist. De Kathedraal Sainte-Cecile is uitgevoerd in de kenmerkende rode kleur en is het grootste bakstenen gebouw ter wereld. Bij binnenkomst vallen de prachtige fresco’s uit de Renaissance op. De Pont Vieux (oude brug) stamt uit de 12e eeuw en is maar liefst 151 meter lang. Een absolute aanrader is natuurlijk een bezoek aan Musée Toulouse-Lautrec, met haar rijke verzameling schilderijen, tekeningen en affiches.

 • Overnachting:Toulouse
Dag 8

Laatste dag in Toulouse

Op eigen gelegenheid heb je vandaag alle tijd om het vele moois in Toulouse te bekijken, Bewonder de Jardin des Plantes, een Botanische tuin van 7 hectare, of het Capitool, waar het gemeentebestuur huist en ook theatervoorstellingen plaatsvinden. Eindig je trip met een bezoek aan het gerenoveerde Muséum de Toulouse. Wanneer je jezelf wilt uitdagen op culinair gebied, kun je op aanvraag deelnemen aan een kookworkshop of gaan lunchen in een restaurant met een Michelinster.

 • Overnachting:Toulouse
Dag 9

Op naar Carcassonne via Montségur en Mirepoix

± 200 km

Je verlaat de stad Toulouse en rijd door de Lauragais regio naar het kasteel van Montségur. Het kasteel ligt bovenop een berg in een uitloper van de Pyreneeën, en was de laatste schuilplaats van de Katharen. Stop in Mirepoix, een typisch voorbeeld van een Bastide-dorp met haar kenmerkende plein in het centrum. De gekleurde vakwerkhuizen en houten promenades zijn fantastisch in hun details en het houtsnijwerk verdient dan ook zeker je aandacht. De route eindigt vandaag in Carcassonne, waar je de komende 3 nachten verblijft.

 • Overnachting:Carcassonne
Dag 10

De rijke historie van Carcassonne

± 50 km

Al ruim 20 jaar geniet Carcassonne bescherming van Unesco werelderfgoed. De stad heeft een Romeinse geschiedenis en groeide uit tot één van de belangrijkste steden van de Middeleeuwen. Het heeft oorlogen doorstaan, kruistochten en zelfs de pest, maar is desondanks zeer goed bewaard gebleven. Carcassonne biedt een mooie gelegenheid om meer te leren over de Katharen en de kruistochten van de 12e eeuw. Ontdek 's middags de 4 kastelen van Lastours, enkele van de schaars overgebleven kastelen van de Katharen. Deze kastelen zijn bovenop bergpieken gebouwd en steken meer dan 300 meter boven de omgeving uit. Vanaf hier heb je gegarandeerd prachtig uitzicht.

 • Overnachting:Carcassonne
Dag 11

Op ontdekking in Carcassonne

Vandaag kun je op eigen gelegenheid de stad bezichtigen en je overgeven aan een van de vele activiteiten die er zijn. Op aanvraag kun je een picknick in de wijngaarden organiseren, een kookworkshop, een vlucht over de kastelen of een adventure tour in de grotten met ziplines en bruggen en voor de echte waaghalzen zelfs parachutespringen paragliding over de kastelen! Kortom, keuze zat.

 • Overnachting:Carcassonne
Dag 12

Fontfroide – Nîmes & Avignon

± 250 km

Vanuit Carcassonne rijd je naar de abdij Sainte-Marie de Fontfroide. Ontdek deze schat te midden van de uitlopers van de Corbières. De geheimzinnige uitstraling van de oude gesteenten en de sereniteit van de tuinen zullen aanvoelen als een oase van rust en reinheid. Het kloostercomplex stamt uit 1093 en straalt soberheid uit. Tegenwoordig is het een cultureel centrum en open voor bezoek. De weg gaat verder naar Nîmes, ook wel mini-Rome genoemd. Je waant je soms terug in de tijd van de Romeinen omdat enkele objecten zo goed bewaard zijn gebleven alsof het er net staat. Het Maison Carrée is bijvoorbeeld een van de best bewaarde Romeinse tempels en stamt uit het jaar 3 voor Christus. De Arena van Nîmes is een zeer goed bewaard amfitheater, gebouwd in de eerste eeuw na Christus en geïnspireerd op het Colosseum. Daarna rijd je door naar Avignon waar je de komende 5 nachten verblijft.

 • Overnachting:Avignon
Dag 13

Culinaire tour door Uzès – Pont du Gard

± 40 km

Vandaag bezoek je een truffelboerderij in Uzès. Het bezit een perceel van meer dan 15 hectaren waarop truffels worden aangeplant, waarmee geëxperimenteerd wordt. Je vindt er ook een museum gewijd aan deze zwarte diamant. Afhankelijk van het seizoen wordt er een demonstratie gegeven van de jacht op de truffels met hiervoor speciaal getrainde honden. In de middag kun je Uzés op eigen gelegenheid bezichtigen of heerlijk shoppen in van die echte Franse boetiekjes. Vervolgens ga je genieten van een andere lokale delicatesse; je brengt namelijk een bezoek aan een olijfoliemolen. Omdat olijfolie een belangrijk ingrediënt is in de Franse keuken, krijg je te horen welke smaken en kruiden gebruikt worden bij het maken van de olie. De dag eindigt bij Pont du Gard, het best bewaarde Romeinse aquaduct in een beschermd natuurgebied. Tip! Boek een kanotocht naar het aquaduct!

 • Overnachting:Avignon
Dag 14

Avignon & Châteauneuf du Pape

± 50 km

Avignon staat bekend als de Stad der Pausen. Hier vind je de grootste, middeleeuwse vesting van Europa. Ontdek de geschiedenis van de Pausen, hun fenomenale paleis en maak een wandeling over de beroemde brug van Avignon. Deze monumenten behoren eveneens tot Unesco Werelderfgoed. In de middag reis je naar het dorp Châteauneuf du Pape, wereldberoemd vanwege zijn wijnen. Leer over de verschillende technieken van de prijswinnende wijnen van Châteauneuf du Pape en Côte du Rhone. Aanschouw de prachtige opslag, waar de wijnen hun tijd uitzitten tot ze gebotteld mogen worden. En je bent er niet alleen om te kijken en luisteren, maar ook om te proeven!

 • Overnachting:Avignon
Dag 15

Lieflijke dorpjes op de heuvels van de Provence

± 60 km

Rijd vandaag naar Gordes, een van de fraaiste plaatsen van heel Frankrijk; het is een stad die op een heuvel ligt, met kasseien ingelegd en met een prachtig uitzicht over de Lubéron vallei. Bezoek de abdij van Senanque die omring wordt door velden met lavendel (in bloei tussen 15 juni en 15 juli). In de middag arriveer je bij Isle sur la Sorgue, een prachtig Provençaals dorp. Dankzij de vele kanalen en aftakkingen van de gelijknamige rivier, die door het dorp stroomt, heeft het de bijnaam Venetië van de Comtat gekregen.

 • Overnachting:Avignon
Dag 16

De wilde Camargue

± 60 km

Deze dag staat in het teken van avontuur, natuur en cultuur. Met een avontuurlijke 4x4 rijd je vandaag door de Camargue; vooral om het wilde landschap en de dieren te ontdekken. Je zakt af naar het hart van dit gebied, waar alleen diegenen die er opgegroeid zijn de weg kennen. Geniet van de vogels, de paarden en de stieren. Na dit stoere avontuur is het weer tijd voor cultuur. Je bezoekt Aigues Mortes, een zwaar verstevigde vestingstad met vele torens en stadspoorten. De stad heeft vele kunstgalerijen en ambachtslieden. Voor je laatste dag in Avignon raden we je aan om heerlijk te gaan dineren. Er zijn talloze pleintjes en straatjes met gezellige restaurants.

 • Overnachting:Avignon
Dag 17

Á bientôt la France

± 120 km

Helaas zit deze prachtige droomreis dwars door Frankrijk erop. Je vertrekt naar de luchthaven van Montpellier of naar het treinstation van Avignon, waar je de auto inlevert en vervolgens vertrek je per vliegtuig of trein terug naar Nederland. De herinneringen en de prachtige foto's van de fotogenieke dorpjes, culinaire hoogstanden en Romeinse bouwwerken zullen nog lang bij je blijven.

Einde reis

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 600 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Accommodaties 47,3%
Rondreis 41,5%
Huurauto 11,2%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 600 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 759 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 4 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Foto's van deze reis

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor deze reis.

Inbegrepen

 • Retour per trein (NS International): Amsterdam naar Bordeaux en Avignon naar Amsterdam. 
  Na boeking neemt Doets Reizen contact met je op om voorkeuren, mogelijkheden, vertrektijden en andere details met jou af te stemmen. Doets Reizen is officiële agent van NS International, hierdoor kunnen wij de treinreis vanaf je woonplaats tot aan de eindbestemming op maat voor je reserveren. De prijs van de deze (trein)reis is onder voorbehoud van wijzigingen. De treintarieven zijn op basis van een inschatting omdat internationale treinreizen flexibele tariefstructuren hanteren.  
 • 16 hotelovernachtingen conform hotelklasse incl. ontbijt
 • Rondleiding, picknick en proeverij in St. Emilion op dag 2
 • Privé boottocht in Archachon op dag 3
 • Wijnproeverij Armagnac op dag 5
 • Privé rondleiding van 3 uur met Engelssprekende gids in Toulouse op dag 6
 • Privé rondleiding in Toulouse met Engelssprekende gids op de e-bike op dag 6
 • Entree voor kasteel van Montségur op dag 9
 • Entree voor kasteel Counts in Carcassonne op dag 10 
 • Privé rondleiding van 3 uur met Engelssprekende gids in Carcassonne op dag 10
 • Entree voor Abbey of Fontfroide op dag 11
 • Entree voor Amfitheater in Nîmes op dag 11
 • Rondleiding truffel boerderij in Uzès op dag 13
 • Rondleiding olijfolie molen in Uzès op dag 13
 • Entree Pont du Gard, Paleis van de Paus en brug in Avignon op dag 13
 • Wijnproeverij in Chateauneuf du Pape op dag 14 
 • Entree Abbaye of Senanque op dag 15
 • 4x4 Tour door de Camargue op dag 16
 • 17x 24 uur gebruik huurauto HERTZ: Huursoort 1 
  1-4 personen categorie -C- 
  5 personen categorie -M-
  6 personen categorie -Y-
 • Lokale belastingen over verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamers met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Eventuele taxikosten 
 • Huurauto: Upgrade, eventueel extra bestuurder(s) en een optioneel navigatiesysteem (onder voorbehoud van beschikbaarheid) dien je bij het ophaalstation af te stemmen. Extra kosten verbonden aan het wijzigen of aanvullen van de autohuur dien je zelf ter plaatsen te betalen.
 • De maaltijden tijdens je verblijf: lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entrees van diverse te bezoeken attracties, evenementen, musea en Nationale Parken (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking
 • Brandstofkosten en tolgelden
 • Parkeerkosten
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon

Hotelovernachtingen*

*Overnachten in 5* hotels in overleg. Vraag onze reisspecialist naar de mogelijkheden. 

Liever vliegen of met eigen vervoer? 

Dat is geen enkel probleem! We nemen jouw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een passende offerte.  

Luxe vakantie in Frankrijk met Doets Reizen 

De gepubliceerde Frankrijk reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Frankrijk reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Doets Reizen. Hierdoor ontbreekt het jou -de klant - aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met jouw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Doets Reizen is specialist op het gebied van luxe vakanties in Frankrijk. We nemen al jouw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada, IJsland, Zweden & Noorwegen waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. Extra aandacht voor het volgende: Alle gepubliceerde reizen en tarieven van onze Frankrijk-reizen zijn ter indicatie. Neem daarom contact met ons op voor het afstemmen van jouw wensen en voorkeuren. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Droomreis Frankrijk

17 dagen