De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Glooiende valleien van de Dordogne

0 Beoordelingen
 • 16 dagen

Het veelkleurige gezicht van Frankrijk al ervaren? Dan is deze afwisselende reis, van Bordeaux via de buik van Frankrijk naar Lyon, jóuw ding. Deze reis is zó rijk aan beleving en zo’n uiteenlopende mix van cultuur, architectuur en natuur, dat je onderweg soms in een ander land terecht te zijn gekomen. Ook is er tijd voor kanovaren en wandeltochten, alsmede ontspanning tijdens de culinaire uitjes en de wellness. Met Doets Reizen – eerste rij, VERY VIP – beleef je Frankrijk ook nog eens op z’n allermooist.

Frankrijk heeft zo veel te bieden, het is moeilijk een keus te maken, maar soms moet dat toch omdat je simpelweg niet alles kunt zien. Deze reis is zeer compleet en biedt voor alle type liefhebbers wat van hun gading. De grote havenstad en wijnhoofdstad van de wereld, Bordeaux, is een ideaal startpunt van de reis. De oude stad is imposant maar ook intiem. Aan de kust vaar je door de baai van Arcachon met haar bijzondere huizen op palen en in de stad zelf kun je je verwonderen over de bijzondere architectuur van de buitenhuizen. Vervolgens trek je landinwaarts, de Dordogne in. Langs deze bochtige, idyllische rivier volg je het glooiende landschap, bezoek je imposante kastelen en is er tijd voor activiteiten. Je leert over en proeft van de regionale specialiteiten, de heerlijke geitenkazen, de charcuterie, de walnoten, broden en de prachtige bordeaux wijnen van Saint Emilion. De vele dorpen die je onderweg passeert, lijken te wedijveren om de titel meest pittoreske dorp van Frankrijk. De Middeleeuwse kernen zijn zo goed bewaard gebleven en de monumenten zeer fotogeniek. De natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Dordogne en Auvergne. Van de glooiende heuvels en de Dordogne rivier tot aan de hoge bergkammen en de gedoofde vulkanen van het Centraal Massief. Er zijn wandeltochten te over en een grote variëteit aan planten en wildlife. Voor de geschiedenisliefhebbers is er een grote verscheidenheid aan culturen en periodes waar je meer kennismaakt; van de prehistorische rotstekeningen en de vondst van de Cro-Magnon mens tot aan Romeinse opgravingen en tempels. Van Middeleeuwse bouwwerken tot aan moderne architectuur. Je eindigt deze reis in de stad van het licht, Lyon. Ongeveer 2000 jaar geleden is deze stad ontstaan en tot op de dag van vandaag kun je hier veel ontdekken over de geschiedenis van het land en de stad. Naast de rijke geschiedenis staat Lyon ook bekend om de heerlijkste gerechten. Typische streekgerechten ga je hier zeker proeven. In ruim twee weken tijd wordt aan ieder interessegebied recht gedaan en is geen dag hetzelfde. Je bezoekt plaatsen waar je anders nooit zou komen. Wij zorgen ervoor dat je een echte very VIP bent!

3.935,-
Vanafprijs p.p. i
 • Doets Deep Desires
 • Luxe vakantie Frankrijk
 • Kanotochten en wandeltochten in de Dordogne
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Totaal ± 854 km
Dag 1

Bienvenue á Bordeaux

Na aankomst haal je de huurauto op bij het verhuurstation en ga je naar je hotel in het centrum van Bordeaux. Er is tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Bordeaux wemelt van de monumenten. De oude zeehaven (Port de la Lune) is echt een must see en staat sinds 2007 op de Unesco werelderfgoedlijst. Andere aanraders zijn; Place de la Bourse (in de avond zeer mooi verlicht), de kathedraal van Bordeaux met de hoogste klokkentoren van Frankrijk, Place des Quinconces (het grootste plein van Frankrijk), het Grand Théatre, het CAPC Museum (moderne kunst) en natuurlijk de Pont de Pierre.

 • Overnachting:Bordeaux
Dag 2

Wijn en gastronomie in Bordeaux

± 50 km

Een dag die in het teken staat van hetgeen Bordeaux zo beroemd heeft gemaakt: wijn! Er zijn verschillende wijnhuizen en wijnproeverijen in de omgeving, waaronder de gemeente Saint Emilion dat zijn vermelding heeft gekregen op de lijst van Unesco werelderfgoed. Natuurlijk breng, je hier aangekomen, een bezoek aan Château du cru Saint Emilion, gevolgd door een picknick in de wijngaard. Bezoek vooral de ondergrondse kelders; een unieke belevenis te midden van 700.000 flessen wijn, waarbij je ook 3 wijnen zult proeven. In de middag is er gelegenheid om de plaats Saint Emilion te verkennen, met de grootste monolithische kerk van Europa. Beklim de top van de toren van de koning of geniet van de lokale specialiteit; de macaron. Op aanvraag kun je de dag nog completer maken met een kookcursus bij Château Grand cru Saint Emilion of je door een gids laten rondleiden door Saint Emilion.

 • Overnachting:Bordeaux
Dag 3

Arcachon en de oceaan

± 65 km

Het Bassin d’Arcachon is een baai ten westen van Bordeaux waar je ontvangen zult worden door een schipper voor het maken van een privé boottocht. Op het programma staan het vogeleiland en de traditionele huizen op palen in het water (Cabanes Tchanquées). De baai is bij vloed 150 km2 en bij eb slechts 40 km2 groot en de getijden hebben dus een grote invloed. Aan boord kun je genieten van heerlijke culinaire specialiteiten. Wanneer je terugkomt in de haven zul je tijd hebben om door de haven te wandelen en de ‘winter stad’ (La Ville d’Hiver) te bekijken; het mooiste deel van Arcachon. Lopend door de straten kom je langs prachtige landhuizen uit de 19e eeuw, ieder met zijn eigen kenmerken en stijl, waardoor deze buurt excentriek maar ook zeer elegant aandoet.

 • Overnachting:Bordeaux
Dag 4

Route door de Dordogne

± 220 km

Vandaag laat je de stad Bordeaux achter je. Vanuit Bordeaux rijd je naar Sarlat waarbij je de schilderachtige Dordogne Rivier volgt. Deze rivier gaat meanderend door het land terwijl je onderweg langs idyllische dorpen komt, zoals Sainte Foy la Grande, Bergerac, les Eyzies de Tayac. De eerste uitstap is in Sainte Foy La Grande, dit is een 13-eeuws vestingstadje met een prachtig bewaard gebleven stadskern. Leuk om hier de lokale specialiteit ‘la croquet Foyen’ te proeven. In de middag maak je een wijntour in Monbazillac, in het hart van de Bergerac wijngaarden. De lokale wijnspecialisten zullen je uitgebreid uitleg geven, niet alleen over de wijn die zij zelf produceren maar ook over de wijnen uit de rest van de streek. Tijdens de tour kun je genieten van de glooiende omgeving, terwijl je meegenomen wordt in het productieproces: van het oogsten tot het bottelen. De dag eindigt in Sarlat-la-Canéda

 • Overnachting:Sarlat la Caneda
Dag 5

Kanoën op de Dordogne

Je gaat per kano de Dordogne rivier afzakken, waarbij in ieder geval zes kastelen zult passeren, aan weerskanten van de rvivier. Vanaf het water is goed te zien uit wat voor rijkdom deze bouwwerken zijn ontstaan. Je komt ook langs drie dorpen die geclassificeerd zijn bij de mooiste dorpen van Frankrijk. Er is zoveel te bewonderen tijdens deze prachtige kanotocht dat je nauwelijks tijd hebt om te peddelen. Deze tocht zal je je na de reis zeker nog herinneren. Een kanotocht van drie uur is sowieso inbegrepen, maar je kunt het ook verlengen naar een volledige dag. Na deze sportieve dag is het ’s avonds tijd om lekker op een terrasje in Sarlat-la Caneda te genieten van de ontspannen avondsfeer in deze Middeleeuwse stad.

 • Overnachting:Sarlat la Caneda
Dag 6

Wandelen door de Prehistorie

Geniet van een dag langs de Vezere rivier bij Les Eyzies-de-Tayac, door velen beschouwd als de hoofdstad van de prehistorie. Er zijn verschillende archeologische locaties te bezoeken waaronder de beroemde Grotte Font-de-Gaume. Deze grot is een van de weinige die nog toegankelijk is voor het publiek en waar ongeveer 500 rotstekeningen zijn achter gelaten waarvan de oudste ongeveer 18.000 jaar oud is. De Cro-Magnon mens is hier ontdekt en bij de Unesco werelderfgoed locatie Abri de Cro-Magnon kun je zien waar deze mens 28.000 jaar geleden werd begraven. Een andere aanrader om te bezoeken is de Grotte du Grand Roc. Dit is een bekende en adembenemende druipsteengrot. Eenmaal in de grot zul je verbaasd zijn over de vele stalactieten (pegels), stalagmieten (kegels) en kristallen. Gedurende de rest van de dag kun je kiezen om te relaxen langs de Vezere rivier of je kunt een bezoek brengen aan de markt en het oude stadshart in je verblijfplaats Sarlat-la-Canéda.

 • Overnachting:Sarlat la Caneda
Dag 7

Rocamadour

± 55 km

Vandaag wordt je opgehaald voor een dag die in het teken staat van Rocamadour, en dan met name de verrukkelijke geitenkaas waarom het beroemd is geworden. Je bezoekt een kaasmakerij en krijgt inzicht in het gehele productieproces waarbij alle stappen worden uitgelegd. Je mag uiteraard de verschillende kazen ook proeven. Voor de lunch wordt er een picknick geserveerd tussen de oude eiken waarbij je verschillende lokale specialiteiten voorgeschoteld krijgt, denk bijvoorbeeld aan geitenkaas, charcuterie, wijn, brood en walnotentaart. Alles biologisch en lokaal geproduceerd. Rocamadour is na Lourdes de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk. De tombe van Sint-Amadour ligt boven op de berg waar Rocamadour omheen is gebouwd. Het geheel is een door Unesco beschermd gebied en de basiliek en de crypte zijn indrukwekkend. Een andere belangrijke reden voor de vele pelgrims die Rocamadour aandoen is de Zwarte Madonna van Rocamadour.

 • Overnachting:Sarlat la Caneda
Dag 8

Route naar Puy de Dome

± 200 km

Op pad richting Puy de Dome kom je vandaag langs Souillac. Dit dorp van 4000 inwoners heeft een prachtige Abdij uit de 12e eeuw. Het bouwwerk is in Romaans-Byzantijnse stijl gebouwd en beschikt over een magnifiek gebeeldhouwd portaal. Het dorp zelf is een marktplaats waar vele ambachtslieden en boeren uit de omgeving hun waren komen aanbieden. Met name walnoten en aardbeien behoren tot de specialiteiten. Iets verderop ligt de plaats Martel, een klein middeleeuws dorp dat met name bekend is vanwege de zeven torens. De dag eindigt in Mont Dore in Puy de Dome, het regionale park van vulkanen. Het is een dorp dat bekend is vanwege de warmwaterbronnen.

 • Overnachting:Mont Dore
Dag 9

Vulkanen en Centraal Massief

De Mont Dore is een klein bergmassief in het Centraal Massief; het zijn overblijfselen van één grote stratovulkaan, de Mont-Dore, die nog steeds zichtbaar is aan het oppervlak. De Puy de Sancy is met 1885 meter de hoogste piek en torent uit boven de steile kliffen en glooiend aflopende heuvels. Het is een lust om hier te wandelen, met een fabelachtig uitzicht over de glaciale valleien en de vulkaan rug Cantal of Chaine des Puys. De Chaudefour vallei is één van de mooiste gletsjerdalen van de Auvergne en wordt omgeven door scherpe pieken en steile bergkammen. Het is een waar wandelparadijs en staat sinds 1991 geclassificeerd als Réserve Naturelle Nationale vanwege de bijzondere biodiversiteit. Wandel langs bergbeekjes, watervallen en aanschouw de wonderlijke ‘dijken’.

 • Overnachting:Mont Dore
Dag 10

Wellness

Na al het wandelen van de afgelopen dagen is het tijd voor ontspanning en waar kan dat beter dan in de thermische spa van La Bourboule. Geniet van behandelingen, massages en de faciliteiten van het hotel. De spa is gelegen in een prachtige groene omgeving.

 • Overnachting:Mont Dore
Dag 11

St Nectaire – Puy de Dome – Clermont Ferrand

± 47 km

De route naar St Nectaire gaat door het nationale park van de vulkanen en er is gelegenheid om onderweg stops te maken bij de verschillende meren en historische boerderijen. St Nectaire is het centrum van de pittoreske Chambon Couze vallei en wordt gedomineerd door zijn Romaanse kerk. Eenmaal aangekomen in deze stad wordt je ontvangen door een lokale gids die je een rondleiding geeft door de stad. Hierbij wordt je ook een heerlijke proeverij aangeboden. Vervolgens ga je verder naar Puy de Dome. De Panoramique de Dômes is een tandradbaan (treintje) en brengt je in 15 minuten naar boven. Bovenop de uitgedoofde vulkaan heb je een prachtig uitzicht over de gehele regio. Je kunt hier een wandeling maken, de Romeinse tempel gewijd aan de god Mercurius bezoeken of meer leren over de thermische omgeving. Voor de echte waaghalzen is het ook een prachtige plek om te gaan paragliden of te hanggliden. De dag eindigt in Clermont Ferrand.

 • Overnachting:Clermont Ferrand
Dag 12

Clermont Ferrand

Clermont Ferrand is de hoofdstad van de Auvergne en een belangrijk kruispunt voor verschillende routes. De stad zelf is rijk aan historische gebouwen en het is een genot om door de kleine straatjes te struinen en de vele pleinen te bewonderen. De Notre Dame du Port basiliek en vele oude huizen in het centrum hebben vaak een zwarte kleur vanwege het gebruik van lavastenen. Het is ook een studentenstad, wat betekent dat er vele gezellige cafés zijn en als een hele levendige stad aanvoelt. Je hebt vandaag alle tijd om deze stad op eigen gelegenheid te gaan ontdekken.

 • Overnachting:Clermont Ferrand
Dag 13

Thiers - Lyon

± 167 km

Onderweg naar Lyon maak je een tussenstop in Thiers. De oude stad van Thiers ligt hoger gelegen en staat bekend als hoofdstad van het bestek en dan met name messen. De middeleeuwse huizen en smalle steegjes herbergen vele ambachtsplaatsen en kleine winkeltjes waar je naar hartenlust een nieuwe set kunt aanschaffen. Ook zijn er workshops te volgen, zeer interessant. Aan het einde van de dag rijd je door naar Lyon, de stad van het licht. Wij raden je zeker aan om één van de streekgerechten te proeven. Quenelles een salade lyonnaise, tablier de sapeur (pens) en cervelle de canut (smeerkaas) zijn hier voorbeelden van. Voor lekker eten ben je in Lyon op het juiste adres.

 • Overnachting:Lyon
Dag 14

Tour door Lyon

Bon Matin! De gids zal voor je klaar staan om je mee te nemen door kleurrijk Lyon. In een drie uur durende tour wandel je langs alle belangrijke monumenten en trekpleisters van de stad. Je ziet de vele kleurrijke muurschilderingen, die van Lyon zowat een openlucht galerie hebben gemaakt. De tour wordt afgesloten met een bezoek aan de overdekte markt. Hier laat de gids je een aantal lokale producten zien die je uiteraard naar hartenlust mag proeven. Je luncht in een zogenoemde ‘bouchons’, dit is een klein, karakteristiek restaurantje waar je heerlijke traditionele gerechten kunt eten. De sfeer in deze restaurantjes is typisch Frans en altijd erg gezellig. Aangezien Lyon in de 17e en 18e eeuw een gouden business in de zijde-industrie huisvestte, ga je hier vandaag ook meer over leren. Je gaat je eigen stukje zijde maken. Eerst leer je alles over hoe zijde precies gemaakt wordt (de methode van plaatdruk). Vervolgens kies je een passend motief en druk je met je eigen hand de zijde hierin. Het prachtige stukje geeft jou een prachtig aandenken aan de stad Lyon.

 • Overnachting:Lyon
Dag 15

Wijn van de Beaujolais proeven

± 50 km

Vanuit het hotel rijd je ’s ochtends vroeg naar het noorden van Lyon voor een bezoek aan het beroemde wijngebied van de Beaujolais. Een privé tour in het wijndomein van Julienas staat op het programma. Door de grote omvang van het wijngebied, onderneem je deze wijntour met een busje in plaats van wandelend. Tijdens een tussenstop krijg je in de wijngaarden uitleg over de wijnstokken en is er een wijnproeverij voorzien van delicatessen als vleeswaren en kaas. Na de wijnproeverij is er ook nog tijd voor een picknick in de wijngaard. Zo kun je nog even genieten van de prachtige omgeving. Vervolgens rijd je verder door de streek Beaujolais. Je komt langs de typische dorpjes van de ‘Pierres Dorées’ (het Land van de Gouden Stenen). Deze dorpjes hebben huizen in oker- en goudkleurige tinten. Vervolgens keer je weer terug naar Lyon. In de avond raden we je aan om nog even te genieten van je laatste avond in Frankrijk. Bezoek een goed restaurant, kies voor een verassingsmenu en laat je smaakpupillen het werk doen!

 • Overnachting:Lyon
Dag 16

Retour

Helaas, vandaag is het alweer tijd om naar huis te gaan. Met een paar heerlijke dagen in Lyon, heb je jouw vakantie goed kunnen afsluiten. Na het uitchecken pak je nog één keer de auto, deze lever je in bij het treinstation (of de luchthaven) om vervolgens weer richting huis te vertrekken.

Einde reis

Rondreis

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BEST

Bordeaux

Glooiende Valleien van de Dordogne

Een 16 daagse reis waarin je van Bordeaux, via de buik van Frankrijk naar Lyon reist. Je doorkruist de meest prachtige gebieden. Een duik in de geschiedenis, van de prehistorie via de Romeinen en de middeleeuwen tot het moderne Frankrijk. Een hele fijne mix van cultuur, architectuur en natuur. Er is tijd voor beweging tijdens het kanovaren en de wandeltochten en er is tijd voor ontspanning tijdens de culinaire uitjes en de wellness.

Frankrijk heeft zo veel te bieden, het is moeilijk een keus te maken, maar soms moet dat toch omdat je simpelweg niet alles kunt zien. Deze reis is zeer compleet en biedt voor alle type liefhebbers wat van hun gading.

De grote havenstad en wijnhoofdstad van de wereld Bordeaux is een ideaal startpunt van de reis. De oude stad is imposant maar ook intiem. Aan de kust vaar je door de baai van Arcachon met haar bijzondere huizen op palen en in de stad zelf kun je je verwonderen over de bijzondere architectuur van de buitenhuizen.

Vervolgens trek je landinwaarts, de Dordogne in. Langs de rivier met haar vele bochten volg je het glooiende landschap, bezoek je imposante kastelen en is er tijd voor activiteiten.

Je leert over en proeft van de regionale specialiteiten, de heerlijke geitenkazen, de charcuterie, de walnoten, broden en de prachtige Bordeaux wijnen van Saint Emilion.

Bij het bezoeken en passeren van de vele dorpen lijkt het wel alsof zij allen wedijveren om de titel van meest pittoreske dorp Frankrijk. De Middeleeuwse kernen zijn zo goed bewaard gebleven en de monumenten zeer fotogeniek.

De natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Dordogne en Auvergne. Van de glooiende heuvels en de Dordogne rivier tot aan de hoge bergkammen en de gedoofde vulkanen van het centraal Massief. Er zijn wandeltochten te over en een grote variëteit aan planten en wildlife.

Voor de geschiedenisliefhebbers is er een grote verscheidenheid aan culturen en periodes die aangedaan worden, van de prehistorische rotstekeningen en de vondst van de Cro-Magnon mens tot romeinse opgravingen en tempels. Van middeleeuwse bouwwerken tot aan moderne architectuur.

Je eindigt deze reis in 'de stad van het licht', Lyon. Ongeveer 2000 jaar geleden is deze stad ontstaan en tot op de dag van vandaag kun je hier veel ontdekken over de geschiedenis van het land en de stad. Naast de rijke geschiedenis staat Lyon ook bekend om de meest heerlijke gerechten. Typische streekgerechten ga je hier zeker proeven.

In ruim twee weken tijd wordt aan ieder interessegebied recht gedaan en is geen dag hetzelfde. Je bezoekt plaatsen waar je anders nooit zou komen. Wij zorgen ervoor dat je een echte very VIP bent!

Inbegrepen:

 • 3 nachten in Bordeaux
 • 4 nachten in Sarlat la Canada
 • 3 nachten in Mont Dore
 • 2 nachten in Clermont Ferrand
 • 3 nachten in Lyon
 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelastingen
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • 15 hotelovernachtingen conform hotelklasse incl. ontbijt
 • Wijnproeverij inclusief picknick in Saint Emilion
 • Privé boottour in Arcachon
 • Wijntour in Montbazillac 
 • 3 uur durende kanotocht over de Dordogne rivier 
 • Bezoek aan de geitenkaasboerderij inclusief picknick in Rocamadour 
 • Entree voor een halve dag in Spa la Bourboule 
 • Ticket voor de kabelbaan (treintje) in Mont Dore 
 • Privé tour met gids door Saint Nectaire (2 uur)
 • Culturele tour met gids door Clermont Ferrand 
 • Stadstour met privé gids door Lyon 
 • Lunch in een traditionele bouchon in Lyon 
 • Bezoek aan een traditionele zijdefabriek 
 • Wijnproeverij inclusief picknick in Julienas 
 • 16x 24 uur gebruik huurauto HERTZ: Huursoort 1 
  1-4 personen categorie -C- 
  1-5 personen categorie -M-
  1-6 personen categorie -Y-
 • Lokale belastingen over verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamers met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket

Reis in stijl met de klasse BEST van Doets Reizen.

Per locatie de beste keuze en mogelijkheden. Dit zijn accommodaties binnen het luxe segment of juist zeer bijzondere locaties. Denk daarbij aan de beste ligging binnen de grenzen van Nationale Parken, direct aan zee of andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lodges, ranches, resorts en luxe hotels. De perfecte keuze voor iedereen die verzekerd wilt zijn van de allerbeste beleving tijdens de reis.

Foto's van deze reis

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor deze reis.

Inbegrepen

 • Retour per trein (NS International): Amsterdam naar Bordeaux en Lyon naar Amsterdam. 
  Na boeking neemt Doets Reizen contact met je op om voorkeuren, mogelijkheden, vertrektijden en andere details met jou af te stemmen. Doets Reizen is officiële agent van NS International, hierdoor kunnen wij de treinreis vanaf je woonplaats tot aan de eindbestemming op maat voor je reserveren. De prijs van de deze (trein)reis is onder voorbehoud van wijzigingen. De treintarieven zijn op basis van een inschatting omdat internationale treinreizen flexibele tariefstructuren hanteren.   
 • 15 hotelovernachtingen conform hotelklasse inclusief ontbijt
 • Wijnproeverij inclusief picknick in Saint Emilion op dag 2
 • Privé boottour in Arcachon op dag 3
 • Wijntour in Montbazillac op dag 4
 • 3 uur durende kanotocht over de Dordogne rivier op dag 5
 • Bezoek aan de geitenkaasboerderij inclusief picknick in Rocamadour op dag 7
 • Entree voor een halve dag in Spa la Bourboule op dag 10 
 • Ticket voor de kabelbaan (treintje) in Mont Dore op dag 11
 • Privé tour met gids door Saint Nectaire (2 uur) op dag 11
 • Culturele tour met gids door Clermont Ferrand op dag 12
 • Stadstour met privé gids door Lyon op dag 14
 • Lunch in een traditionele bouchon in Lyon op dag 14
 • Bezoek aan een traditionele zijdefabriek op dag 14
 • Wijnproeverij inclusief picknick in Julienas op dag 15
 • 16x 24 uur gebruik huurauto HERTZ: Huursoort 1 
  1-4 personen categorie -C- 
  5 personen categorie -M-
  6 personen categorie -Y-
 • Lokale belastingen over verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamers met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming 
 • Toeristisch informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Eventuele taxikosten 
 • Huurauto: Upgrade, eventueel extra bestuurder(s) en een optioneel navigatiesysteem (onder voorbehoud van beschikbaarheid) dien je bij het ophaalstation af te stemmen. Extra kosten verbonden aan het wijzigen of aanvullen van de autohuur dien je zelf ter plaatsen te betalen.
 • De maaltijden tijdens je verblijf: lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entrees van diverse te bezoeken attracties, evenementen, musea en Nationale Parken (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking
 • Eventuele kosten voor tolwegen
 • Brandstofkosten & parkeerkosten
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon

Hotelovernachtingen

Liever vliegen of met eigen vervoer? 

Dat is geen enkel probleem! We nemen jouw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een passende offerte. 

Luxe vakantie in Frankrijk met Doets Reizen

De gepubliceerde Frankrijk reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Frankrijk reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Doets Reizen. Hierdoor ontbreekt het jou -de klant - aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met jouw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Doets Reizen is specialist op het gebied van luxe vakanties in Frankrijk. We nemen al jouw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada, IJsland, Zweden & Noorwegen waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid Frankrijk rondreizen

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. Extra aandacht voor het volgende: Alle gepubliceerde reizen en tarieven van onze Frankrijk-reizen zijn ter indicatie. Neem daarom contact met ons op voor het afstemmen van jouw wensen en voorkeuren. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Glooiende valleien van de Dordogne

16 dagen
Vanaf 3.935,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs