Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Plages et Chateaux

0 Beoordelingen
 • 17 dagen

Zuid-Frankrijk, maar dan de complete variant! Met rijkdom aan cultuur, historie, natuurschoon en geweldig eten. De overweldigende Pyreneeën, de tradities van Baskenland, de wijnen van Bordeaux, de luxe van Biarritz, de natuur van Gavarnie, de robuuste kastelen van de Katharen en een kruisje slaan in Lourdes. En dan ook nog culinair genieten op hoog niveau. Met Doets Reizen proef je – eerste rij, VERY VIP – de fantastische diversiteit van Zuid-Frankrijk.

Bordeaux; wijnhoofdstad met een prachtige oude stad. Wil je Bordeaux echt goed zien, dan heb je meerdere dagen nodig. Aanraders zijn Musée des Vins en La Cité du Vin voor de wijnliefhebbers onder ons. De oude stad wemelt van de monumenten (alleen Parijs heeft er meer) en de oude zeehaven (Port de la Lune) is echt een must see en staat sinds 2007 op de Unesco werelderfgoedlijst. Andere aanraders zijn; Place de la Bourse (s’avonds zeer mooi verlicht), de kathedraal van Bordeaux (met de hoogste klokkentoren van Frankrijk), Place des Quinconces (het grootste plein van Frankrijk), het Grand Théatre, het CAPC Museum (moderne kunst) en natuurlijk de Pont de Pierre. En een bezoek aan Bordeaux is natuurlijk niet compleet zonder een wijngaard aan te doen en daar de wijn ook te proeven.

Aan de westkust ligt de getijdenbaai van Arcachon en staat bekend om de traditionele huizen op palen in het water (Cabanes Tchanquées). De baai is bij vloed 150 km2 en bij eb slechts 40 km2 groot en ziet er om de paar uur dus heel anders uit. De plaats Arcachon was en is nog steeds een plek waar de welgestelden overwinterden, hetgeen ook te zien is aan de prachtige landhuizen die hier zijn opgetrokken.

Volg de kust tot aan de Spaanse grens en rijd het Baskenland in. De Baskische cultuur staat bol van de traditie en dat is terug te vinden in de architectuur, de zang en dans, de taal en natuurlijk in de keuken. De Basken staan bekend om hun hoogwaardige kookkunsten en de culinaire liefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de lekkernijen.

Meerdere delen van deze reis zijn zeer indrukwekkend vanwege hun natuurschoon. De regio Béarn (ja, van de bearnaisesaus) heeft naast de bedevaartsplaats Lourdes heel veel buiten mogelijkheden. De Cirque de Gavarnie is fenomenaal en zelden zul je een mooier dal zien, met enorm hoge kliffen en de hoogste waterval van Europa.

De romeinse aandenkens in Nîmes zijn haast niet te bevatten dat zij na bijna tweeduizend jaar nog in zo’n goede conditie zijn. Dat is pas duurzaam!

De op het Colosseum geïnspireerde Arena van Nîmes is tegenwoordig nog steeds in gebruik, maar nu niet door gladiatoren, maar voor concerten en voorstellingen. Het Maison Carrée is een van de mooist bewaard gebleven tempels uit het Romeinse Rijk en een absolute must om te zien.

Aan weerszijden van het land vlakt het landschap af bij de kust en gaat de bergnatuur over in een ander type ruige natuur die ideaal te ontdekken is in een 4-wheel drive voertuig. Gordels vast!

Kortom, met deze complete rondreis van Bordeaux naar Montpellier zit je op de voorste rij om al je zintuigen te laten prikkelen. Very VIP!

LET OP: Om onze reizen zo milieuvriendelijk uit te voeren, bieden wij het traject van Nederland naar Frankrijk (en vice versa) bij voorkeur aan per trein. Wij hebben een directe samenwerking met NS International, hierdoor kunnen wij de treinreis vanaf je woonplaats tot aan de eindbestemming op maat voor je reserveren. Vanaf Brussel reis je met de TGV. Laat een opmerking achter na het boeken van de reis en onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het herberekenen van de prijs en het reserveren van de juiste trein.

 • Doets Deep Desires
 • Luxe vakantie Frankrijk
 • Overnachten in echte Franse boetiek hotels
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Totaal ± 1515 km
Dag 1

Bienvenue a Bordeaux

Na aankomst op het treinstation (of vliegveld) haal je je auto op en rijd je naar het centrum van Bordeaux om in te checken in een charmant centraal gelegen hotel of in een chateau in de omgeving. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je deze prachtige stad alvast op eigen gelegenheid ontdekken.

 • Overnachting:Bordeaux
Dag 2

Wijn en gastronomie in Bordeaux

± 50 km

Een dag die in het teken staat van hetgeen Bordeaux zo beroemd heeft gemaakt: wijn! In de gemeente Saint-Émilion zijn verschillende wijnhuizen en wijnproeverijen. Deze gemeente heeft het voor elkaar gekregen om als eerste wijngaard vermeld te staan op de lijst van Unesco werelderfgoed. Je brengt daar een bezoek aan Château du Cru, gevolgd door een picknick in de wijngaard. Bezoek de ondergrondse kelders: een unieke belevenis te midden van 700.000 flessen wijn, waarbij je ook drie wijnen zult proeven. In de middag is er gelegenheid om de plaats Saint-Émilion te verkennen. Bezoek de grootste monolithische kerk van Europa, beklim de top van de toren van de koning of geniet van de lokale specialiteit; de macaron. Op aanvraag kun je de dag ook nog completer maken met een kookcursus bij Château du Cru in Saint-Émilion of, andere optie, een rondleiding met een gids door Saint-Émilion.

 • Overnachting:Bordeaux
Dag 3

Arcachon en de oceaan

± 270 km

Het Bassin d’Arcachon is een baai ten westen van Bordeaux, waar je ontvangen door een schipper wordt ontvangen voor het maken van een privétocht. Op het programma staan een bezoek aan het vogeleiland en de traditionele huizen op palen in het water (Cabanes Tchanquées). De baai is bij vloed 150 km2 en bij eb slechts 40 km2 groot, dus de getijden hebben een enorme invloed. Aan boord wordt een proeverij aangeboden. Wanneer je terugkomt in de haven zul je tijd hebben om door de haven te wandelen en de ‘winter stad’ (La Ville d’Hiver) te bekijken, het mooiste deel van Arcachon. Lopend door de straten kom je langs prachtige landhuizen uit de 19e eeuw, ieder met zijn eigen kenmerken en stijl, waardoor deze buurt excentriek maar ook zeer elegant aandoet. In de loop van de middag rijd je in zuidelijke richting naar de Spaanse grens, waar je aankomt in Biarritz.

 • Overnachting:Biarritz
Dag 4

Biarritz

± 50 km

Tijd om iets actiefs te gaan doen, vandaag ga je fietsen! Onder begeleiding van een gids zul je per elektrische fiets Biarritz ontdekken en de verschillende wijken in de richting van St Jean de Luz. Je doet prachtige landschappen aan en de gids geeft je onderweg uitleg over de bezienswaardigheden en ook over de lokale Baskische cultuur. Onderweg doe je typisch Baskische dorpen aan zoals Bidart of Guethary. Hier komen het Baskische achterland en de kust prachtig bijeen en de haventjes zijn zeer knus. Met witte façades, Baskisch rood hout en rode dakpannen zijn de huizen kenmerkend voor het Baksenland, Voor de echte avonturiers is er de mogelijkheid om een excursie bij te boeken waarbij je een wijntour toevoegt met een bijzonderheid: deze wijnen zijn in een kelder onder het water gerijpt.

 • Overnachting:Biarritz
Dag 5

Baskische gastronomie

± 25 km

Een land van cultuur en traditie, een sterke identiteit waar de bevolking zeer trots op is en dat vind je terug in de taal, muziek, liederen, dans en unieke sporten. Laat je verrassen door de bijzondere culinaire specialiteiten zoals de Baskische ham, de excellente chocolade en de zoetheid van de cakejes. Wij raden je aan om vandaag een stop te maken in Espelette, een plaats met een culinaire reputatie en waar zij gespecialiseerd zijn in een typische chilipeper: de Piment d’Espelette. Op het programma staat een bezoek aan een chili farm en aan een chocoladefabriek. Uiteraard zit hier ook een proeverij bij. Voor de actievelingen is het mogelijk om excursies als kanoën, raften en hiken bij te boeken.

 • Overnachting:Biarritz
Dag 6

Sauveterre de Béarn

± 160 km

Rijd door de regio Béarn, aan de voet van de Pyreneeën. Maak een wandeling door het dorp Sauveterre de Béarn waarbij je zeker de Tour Monréal en de Pont de la Legende niet mag overslaan. Steek Ile de la Glère over en bewonder de versterkte stadmuren van deze middeleeuwse stad. In een nabijgelegen dorp ga je vervolgens een wijnproeverij bijwonen waarbij de lokale Jurançon wijn geserveerd wordt. Na dit bezoek rijd je door naar Lourdes. Lourdes is de grootste katholieke bedevaartsplaats van Frankrijk en wereldberoemd om het verhaal van het meisje Bernadette die meerdere malen de heilige maagd Maria zag verschijnen. Je kunt hier verschillende heiligdommen bekijken en het is ook een ideaal startpunt voor sportieve activiteiten in de natuur.

 • Overnachting:Lourdes
Dag 7

Pic du Midi

± 55 km

Spendeer de dag bij Pic du Midi, een magische en majestueuze plaats aan de top van de Pyreneeën. Met een kabelbaan ga je de hoogte in en eenmaal boven aanschouw je vanaf de panoramaterrassen de prachtige omgeving; 300 km aan bergpieken liggen om je heen. Bezoek boven aan de top het interactieve museum of het onderzoekscentrum en kom erachter waarom Pic du Midi een exceptionele plaats is geworden voor astronomische observaties. De sportievelingen kunnen optioneel een hike excursie toevoegen, deze duurt 3 uur en is niet heel inspannend. Of je kunt er ook voor kiezen om met de kabelbaan omhoog te gaan en af te dalen met een mountainbike. Je overnacht in Lourdes.

 • Overnachting:Lourdes
Dag 8

Hiken in Gavarnie

± 50 km

Je rijdt naar het dorp Gavarnie waar je vandaag Cirque de Gavarnie aan zult doen. Dit is een zeer groot en indrukwekkend keteldal. Er omheen liggen kliffen van wel 1500 meter hoog. Je zult hier een wandeling maken langs de flanken van de Cirque en door de vallei. Zonder stops duurt de wandeling ongeveer 4 uur en je zult verstelt staan van de schoonheid van de vallei. Vergeet ook niet de waterval van Gavarnie, met een hoogte van 422 meter is dit de hoogste waterval van Europa! Je overnacht in Lourdes.

 • Overnachting:Lourdes
Dag 9

Kathaarse Kastelen en Carcassonne

± 275 km

Je vertrekt vandaag op tijd en via de Lauragais regio rijd je naar het kasteel van Montsegur. Dit kasteel ligt bovenop een berg, in een uitloper van de Pyreneeën, en was de laatste schuilplaats van de Katharen. De volgende stop is in Mirepoix, een typisch voorbeeld van een Bastide-dorp met haar kenmerkende plein in het centrum. De vele gekleurde vakwerkhuizen en houten promenades zijn fantastisch in hun details en het houtsnijwerk verdiend zeker de aandacht. De route eindigt vandaag in Carcassonne.

 • Overnachting:Carcassonne
Dag 10

Carcassonne

Al ruim 20 jaar geniet het bescherming van Unesco werelderfgoed, de stad Carcassonne heeft een Romeinse geschiedenis en groeide uit tot een van de belangrijkste steden van de middeleeuwen. Het heeft oorlogen doorstaan, kruistochten en zelfs de pest, maar is desondanks zeer goed bewaard gebleven. Een mooie gelegenheid om meer te leren over de Katharen en de kruistochten van de 12e eeuw. Je hebt vandaag genoeg tijd om deze stad zelf te gaan ontdekken. Op aanvraag kan er een picknick in de wijngaarden plaatsvinden, een kookworkshop, een vlucht over de kastelen, een adventure tour in de grotten met ziplines en bruggen en voor de echte waaghalzen zelfs parachutespringen en paragliding over de kastelen!

 • Overnachting:Carcassonne
Dag 11

Albi

± 150 km

Vandaag staat in het teken van de rode stad, zoals Albi ook wel genoemd wordt vanwege de rode baksteen die veel gebruikt werd bij het bouwen van huizen. Sinds 2010 staat de stad op de lijst van Unesco werelderfgoed en dit heeft het grotendeels te danken aan de aartsbischopszetel die hier al sinds de 3e eeuw huist. De Kathedraal Sainte-Cecile is uitgevoerd in de kenmerkende rode kleur en is het grootste bakstenen gebouw ter wereld. Bij binnenkomst zullen de prachtige fresco’s uit de renaissance je zeker opvallen. Ook opvallend om te zien in deze stad is de Pont Vieux (oude brug). De brug heeft ook een rode gloed, is gebouwd in de 12e eeuw en is maar liefst 151 meter lang. Je brengt vandaag ook een bezoek aan Musée Toulouse-Lautrec. Tijdens de audio tour leer je alles over de rijke verzameling schilderijen, tekeningen en affiches van de schilder Henri de Toulouse-Lautrec. Het is aan te raden om op de weg terug naar Carcassonne langs Lac de Saint-Ferréol te rijden. Dit is een prachtig meer met helder water. Een ideale plek voor het nemen van een duik of om even lekker te relaxen.

 • Overnachting:Carcassonne
Dag 12

Fontfroide – Nîmes

± 240 km

Vanuit Carcassonne rijd je naar de abdij Sainte-Marie de Fontfroide. Ontdek deze schat te midden van de uitlopers van de Corbières. De inspirerende atmosfeer van de oude gesteenten en de sereniteit van de tuinen zullen aanvoelen als een oase van rust en reinheid. Het kloostercomplex stamt uit 1093 en straalt soberheid uit. Tegenwoordig is het een cultureel centrum en open voor bezoek. De weg gaat verder naar Nîmes, ook wel ‘mini Rome’ genoemd. Je waant je hier echt even in de tijd van de romeinen. Enkele objecten zijn ontzettend goed bewaard gebleven. Het Maison Carrée is bijvoorbeeld één van de best bewaarde romeinse tempels en stamt uit het jaar 3 voor Christus. Ook de Arena van Nîmes is een zeer goed bewaard amfitheater. Dit theater is gebouwd in de 1e eeuw na Christus en is geïnspireerd op het Colosseum. Nîmes is een plaats waar je dus zeker een stadswandeling moet gaan doen. Nadat je deze mooie stad hebt bezocht, rijd je verder richting Avignon.

 • Overnachting:Avignon
Dag 13

Uzès – Pont du Gard

± 40 km

Een bezoek aan Uzès truffel boerderij staat vandaag op het programma. Je vind hier 15 hectaren waarop truffels worden geplant. Tijdens je bezoek leer je ook meer over de experimenten die worden uitgevoerd met truffels en er is een museum geheel gewijd aan deze zwarte diamant. Afhankelijk van het seizoen (half december t/m half maart) wordt er een demonstratie gegeven van de jacht op de truffels met hiervoor speciaal getrainde honden. In de middag kun je Uzés op eigen gelegenheid bezichtigen en bijvoorbeeld even heerlijk shoppen in de boetiekjes. Geniet van de lokale delicatessen en breng een bezoek aan de olijfolie molen. Omdat olijfolie een belangrijk element is in de lokale keuken, leggen de verkopers met liefde uit welke smaken en kruiden er gebruikt worden bij het maken van de olie. De dag eindigt bij Pont du Gard, het best bewaarde romeinse aquaduct in een beschermd natuurgebied. Eventueel een kano tocht naar het aquaduct is bij te boeken. Overnachting in Avignon.

 • Overnachting:Avignon
Dag 14

Avignon & Châteauneuf du Pape

± 50 km

Bekend als de Stad der Pausen. Hier vind je de grootste middeleeuwse vesting van Europa. Ontdek de geschiedenis van de Pausen, hun fenomenale paleis en maak een wandeling over de beroemde brug van Avignon. Deze monumenten behoren tot Unesco Werelderfgoed. In de middag reis je naar het dorp Châteauneuf du Pape, wereldberoemd vanwege zijn wijnen. Je leert hier alles over de verschillende technieken van de prijswinnende wijnen van Châteauneuf du Pape en Côte du Rhone. Aanschouw de prachtige opslag waar de wijnen in de vele vaten de tijd uitzitten tot zij gebotteld mogen worden. En je bent er niet alleen om te kijken en luisteren, maar ook om te proeven! Overnachting in Avignon.

 • Overnachting:Avignon
Dag 15

Op ontdekking in de Provence

± 40 km

Vandaag rijd je naar Gordes, één van de meest mooie plaatsen van Frankrijk. Het is een stad die op een heuvel ligt, met kasseien ingelegd en met een prachtig uitzicht over de Luberon vallei. Een bezoek aan de abdij van Senanque is zeker de moeite waard. Deze abdij wordt tussen 15 juni en 15 juli omringt door velden met lavendel. De hele ochtend heb je de tijd om het plaatsje Gordes te ontdekken. In de middag arriveer je bij Isle sur la Sorgue, een prachtig Provençaals dorp. De vele kanalen en aftakkingen van de gelijknamige rivier die door het dorp stroomt hebben het de bijnaam het Venetië van de Comtat gegeven. Hier heb je ook heerlijk de tijd om langs de winkeltjes te slenteren en de kunstgalerijen te bewonderen. Deze avond overnacht je ook weer Avignon.

 • Overnachting:Avignon
Dag 16

Het avontuurlijke Camargue

± 60 km

Het avontuur staat op je te wachten. Je brengt namelijk een bezoek aan het bijzondere moerasgebied de Camargue. Met een avontuurlijke 4x4 word je vandaag door de Camargue geleid om het wilde landschap en de dieren te ontdekken. Samen met een lokale gids ga je op zoek naar de plekjes van dit gebied die je als toerist niet weet te vinden. In alle rust geniet je van de wilde vogels, de paarden en de stieren. Na een ochtend vol natuur is het ook weer tijd voor cultuur. In de middag bezoek je Aigues Mortes, een zwaar verstevigde vestingstad met vele torens en stadspoorten. De stad heeft vele kunstgalerijen en ambachtslieden. Ben je toch nog toe aan wat meer natuur? Bezoek dan de roze zoutmeren en de natuurparken die in de omgeving van deze stad liggen. De kans op het spotten van flamingo’s is hier erg groot! In de avond rijd je terug naar Avignon waar je zult overnachten.

 • Overnachting:Avignon
Dag 17

Terug naar huis

Vandaag eindigt helaas jouw prachtige reis door Frankrijk. Je levert de auto in bij het treinstation in Avignon (of vliegveld in Montpellier) en vanaf daar reis je terug naar huis. Eenmaal thuis kun je terugdenken aan de mooie herinneringen die je hebt gemaakt tijdens deze vakantie.

Einde reis

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 700 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Accommodaties 44,7%
Rondreis 39,2%
Huurauto 11,3%
Treinreis 4,9%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 700 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 885 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 5 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Foto's van deze reis

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor deze reis.

Inbegrepen

 • Retour per trein (NS International): Amsterdam naar Bordeaux en Avignon naar Amsterdam.
  Na boeking neemt Doets Reizen contact met je op om voorkeuren, mogelijkheden, vertrektijden en andere details met jou af te stemmen. Doets Reizen is officiële agent van NS International, hierdoor kunnen wij de treinreis vanaf je woonplaats tot aan de eindbestemming op maat voor je reserveren. De prijs van de deze (trein)reis is onder voorbehoud van wijzigingen. De treintarieven zijn op basis van een inschatting omdat internationale treinreizen flexibele tariefstructuren hanteren. 
 • 16 hotelovernachtingen conform hotelklasse inclusief ontbijt
 • Wijnproeverij inclusief picknick in Saint Emilion op dag 2
 • Privé boottour in Arcachon op dag 3
 • Privé fietstour op e-bikes met gids in Biarritz op dag 4
 • Bezoek aan chili-boerderij en chocoladefabriek in Espelette op dag 5
 • Wijnproeverij in Jurancon op dag 6
 • Kabelbaan ticket Pic du Midi op dag 7
 • Entreeticket Castle of Montsegur op dag 9
 • Bezoek aan Counts Castle in Carcassonne op dag 10
 • Audiotour in Museum Lautrec in Albi op dag 11
 • Entreeticket Abbey of Fontfroide op dag 12
 • Entreeticket Nîmes Amphitheater op dag 12
 • Bezoek aan truffelboerderij in Uzès inclusief proeverij op dag 13
 • Bezoek aan de olijfolie molen in Uzès op dag 13
 • Entreeticket voor de Pont du Gard op dag 13
 • Bezoek aan Paleis der Pausen en de 'brug van Avignon' op dag 14
 • Wijnproeverij in Châteauneuf du Pape op dag 14
 • Entreeticket voor de abdij van Senanque op dag 15 
 • 4-Wheel tour door Camargue op dag 16
 • 17x 24 uur gebruik huurauto HERTZ: Huursoort 1 
  1-4 personen categorie -C- 
  5 personen categorie -M-
  6 personen categorie -Y-
 • Lokale belastingen over verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamers met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming 
 • Toeristisch informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Eventuele taxikosten 
 • Huurauto: Upgrade, eventueel extra bestuurder(s) en een optioneel navigatiesysteem (onder voorbehoud van beschikbaarheid) dien je bij het ophaalstation af te stemmen. Extra kosten verbonden aan het wijzigen of aanvullen van de autohuur dien je zelf ter plaatsen te betalen.
 • De maaltijden tijdens je verblijf: lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entrees van diverse te bezoeken attracties, evenementen, musea en Nationale Parken (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking
 • Eventuele kosten voor tolwegen
 • Parkeerkosten & brandstofkosten
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon

Hotelovernachtingen

Wanneer er de keuze is tussen twee hotels, is het mogelijk om op moment van boeken je voorkeur voor een hotel door te geven. Wij zullen dan vervolgens de beschikbaarheid bekijken.

Liever vliegen of met eigen vervoer? 

Dat is geen enkel probleem! We nemen jouw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een passende offerte. 

Luxe vakantie in Frankrijk met Doets Reizen

De gepubliceerde Frankrijk reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Frankrijk reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Doets Reizen. Hierdoor ontbreekt het jou -de klant - aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met jouw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Doets Reizen is specialist op het gebied van luxe vakanties in Frankrijk. We nemen al jouw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada, IJsland, Zweden & Noorwegen waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid Frankrijk rondreizen

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. Extra aandacht voor het volgende: Alle gepubliceerde reizen en tarieven van onze Frankrijk-reizen zijn ter indicatie. Neem daarom contact met ons op voor het afstemmen van jouw wensen en voorkeuren. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Plages et Chateaux

17 dagen