De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Rondreis Arizona

Een rondreis door Arizona gaat natuurlijk langs de imposante Grand Canyon. Maak een helikoptervlucht boven de Grand Canyon om je rondreis door Amerika compleet te maken. Breng ook zeker een bezoek aan een historisch stukje Route 66, de Apache Trail, Antelope Canyon, Sedona en Tucson.

Grand Canyon

De Grand Canyon is het bekendste National Park van Arizona en misschien zelfs wel van heel Amerika. Het is een bijzonder staaltje natuurgeweld. Het is een enorme canyon van zo’n 450 kilometer lang, 6 tot 30 kilometer breed en 1.600 meter diep die gevormd is door de woeste Colorado River. Je hebt verschillende uitzichtpunten langs de Grand Canyon. Doets Reizen biedt vanaf de South Rim een fantastische helikoptervlucht aan boven de Grand Canyon.

Grand Canyon - Arizona - Doets Reizen

Antelope Canyon

De Antelope Canyon is een zogenaamde ‘slot canyon’:  een smalle kloof die prachtig gegrafeerd is door water en wind. Er zijn meerdere slot canyons, maar Antelope Canyon is de bekendste. Je hebt de Upper en de Lower Antelope Canyon. De Upper Antelope Canyon is het meest bekend door de prachtige lichtstralen die de canyon inschijnen op bepaalde tijden. Vraag onze reisspecialisten om advies over wat het beste tijdstip is om de Antelope Canyon te bezoeken. 

Antelope Canyon - Page - Arizona - Doets Reizen

Route 66

De historische Route 66 staat bij menig mens op de bucketlist. De route bestaat officieel niet meer, maar in Arizona is nog een historisch stukje Route 66 te berijden tussen Kingman en Seligman. Je vindt hier nog de bekende Route 66 wegbewijzering en verkeersborden terug. Langs de weg zie je af en toe een oude verlaten auto staan. Verbaas je niet als je in je middle of nowhere opeens een souvenir winkel tegenkomt geheel in het teken van Route 66. Scoor een gebruikte kentekenplaat als souvenir en geniet van de omgeving geheel in het teken van Route 66! 

Route 66 - Arizona - Doets Reizen

Sedona

Sedona is een charmant plaatsje dat is omringt door schitterende roodbruine rotsformaties en tafelbergen. Je kunt hier tal van mooie wandelingen maken, maar het absolute hoogtepunt is een Jeepexcursie. Je gaat met een gids een prachtige off-road route rijden door de prachtige natuur die Sedona rijk is. Een onvergetelijke ervaring die niet mag ontbreken tijdens jouw rondreis door Amerika.

Sedona - Arizona - Doets Reizen

Apache Trail

De Apache Trail is een avontuurlijke, prachtige route nabij de stad Phoenix. De Apache Trail is oorspronkelijk gebruikt door de Apache-indianen als handelsroute. De route is gedeeltelijk onverhard en daarom alleen per auto te berijden. Het is een prachtige route door een grillig berglandschap waarbij je wordt omringt door de reuzecactussen, de Saguaro’s. Tijdens het rijden van de Apache Trail kom je het kleine plaatsje Tortilla Flat tegen. Een historisch goudzoekersstadje met maar enkele inwoners. Je vindt er geheel in cowboystijl een saloon, postkantoor, restaurant en hotel.

Apache Trail - Arizona - Doets Reizen

Tucson

Tucson is de onbekende parel van Arizona. Dit cowboystadje met Spaanse sferen mag niet ontbreken tijdens de rondreis door Arizona! Verblijf hier op een gave familieranch, waarbij je kunt paardrijden of mountainbiken tussen de gigantische cactussen van het Saguaro National Park. Voor de vliegtuigliefhebbers is er het Pima Air Museum, een laatste rustplaats voor vliegtuigen. In het Sonora Desert Museum maak je kennis met de prachtige flora en fauna van Tucson en in het Saguaro National Park zie je cactussen in alle soorten en maten. 

Tucson - Arizona - Doets Reizen

Uitgelichte reizen