Bosbranden Jasper Meer info

Dankzij het ‘wereldwonder’ Grand Canyon is de staat Arizona vooral bekend om de reusachtigheid van de natuur. Of het nu de woestijnen, de rotsen, de pieken, de dalen of de uitgestrekte vlakten zijn: in Arizona imponeren omvang en grilligheid van de natuur. Naast de Grand Canyon is ook Monument Valley er een prachtig voorbeeld van, net als de Barringerkrater, een gigantisch ‘gat’ dat ooit door een meteoorinslag is veroorzaakt. In het almachtige Arizona voel je jezelf soms héél erg klein.

Grand Canyon ‘rules’

Dát je de Grand Canyon bezoekt als je eenmaal in Arizona bent, is een meer dan logisch verhaal. Het spectaculaire verhaal zit ‘m in de vraag: hóe ga je de Grand Canyon zien? Wat doe je om het mooiste uitzicht te krijgen op deze 450 kilometer lange, 6 tot 30 kilometer brede en 1600 meter diepe kloof? Het verschilt enorm waar je uitzichtpunt zich bevindt, welk dagdeel het is en hoe je erin slaagt de drukte te vermijden. Als Amerika-specialist is Doets Reizen nauwkeurig op de hoogte van de situatie rond de Grand Canyon. En weten wij precies hoe de beleving van dit ‘wereldwonder’ onvergetelijk te maken, bijvoorbeeld door een helikoptervlucht te boeken.  

Het avontuur van de Apache Trail

Onvergetelijk is ook het rijden van de Apache Trail, een oude indianen-route die merendeels zandweg is. Een zogenaamde ‘scenic route’ langs onder meer reuze cactussen en een origineel goudzoekersplaatsje genaamd Tortilla Flat, met een heuse saloon. Tip: trek er een dag voor uit.

Zoveel meer dan de Grand Canyon 

De Grand Canyon is wereldberoemd, maar sla een bezoek aan Horsehoe Bend en Antelope Canyon bij Page niet over. 

Voel jezelf een cowboy…

Eén van de niet te missen aspecten van het ‘ruige’ Arizona is de cowboycultuur, die op verschillende plekken voortleeft, soms volstrekt authentiek, soms in een iets moderner jasje. In de ‘Old Town’ van Scottsdale bijvoorbeeld of in Tucson, waar een bezoek aan het vlakbij gelegen Saguaro National Park een aanrader is. En wil je de romantische sfeer van Route 66 op z’n zuiverst proeven? Doe jezelf dan het plezier cadeau door het fantastische plaatsje Seligman te rijden, waar je uit nieuwsgierigheid zeker zult stoppen.

Inspirerende architectuur

Stiekem vinden wij dat je Arizona niet mag verlaten zonder Taliesin West te hebben bezocht, het winterverblijf van de beruchte architect Frank Lloyd Wright. Dit adembenemende wooncomplex (en museum) is een nagenoeg perfecte ‘vervlechting’ van gebouw en natuur. 

Sedona en omgeving

Een stadje, tot slot, waar we vanwege de prettige sfeer en het schilderachtige landschap al jaren verliefd op zijn, is Sedona. Omgeven door roodbruine rotsformaties en tafelbergen is dit lieflijke plaatsje opgenomen in veel van onze autoreizen en camperreizen door Zuidwest Amerika. Eenmaal in Sedona zou het pure verspilling  zijn Oak Creek Canyon links te laten liggen: bij de haarspeldbochten van deze canyon en de bijbehorende uitzichten valt je mond gegarandeerd open. Deze route is alleen geoorloofd per jeep en Doets Reizen kan er zó één voor je regelen…

Reizen naar Arizona

Logo Doets Reizen Amerika

Arizona