Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Norðurland eystra, Oost-Noordland, is de regio van smeulende lavavelden, walvissen en grotten zoals Grjótagjá, bekend van de populaire serie Game of Thrones. Never a dull moment in dit excentrieke, betoverende landschap dat niet zou misstaan als decor van een sciencefiction-serie.

Grotten en smeulende lavavelden

In de wateren van Eyjafjörður en Skjálfandi kun je tijdens de zomer walvissen zien zwemmen. Het geothermische Krafla-gebied herbergt vele bezienswaardigheden van IJsland, zoals Hverir, met bubbelende modderpoelen en spuitende stoomgaten. Ook de smeulende lavavelden van Leirhnjúkur en de Viti-krater zijn bekende highlights. De Grjótagjá-grot, toneel van hitserie Game of Thrones is een met kristalhelder bronwater gevulde grot waar heerlijk baden kunt.

Prachtige kleur, bijzondere geur

Námafjall is een mijnberg bij Hverir die je niet missen mag. Uit de stomende berg werd eeuwenlang zwavel gehaald, dat voor buskruit gebruikt werd. Het geothermische veld aan de voet van de berg heeft vele, hete modderpoelen en stoomgaten. Vergaap je aan de prachtige kleuren, bijzondere geuren en sissende geluiden die het geheel voortbrengt.

Hverfjall aan de oostkant van het meer Mývatn lijkt sprekend op een maankrater. Het werd duizenden jaren geleden gevormd tijdens een explosieve vulkaanuitbarsting. Je kunt deze gigantische ‘krater’ beklimmen. Doets Reizen kent de vele mogelijkheden in deze regio.

Reizen naar Oost-Noordland

Logo Doets Reizen IJsland

Oost-Noordland