Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Overzicht

Memphis, Let´s take an Elvis tour!

11 juli 2017 door Janette Krijgsman

Wie Memphis zegt, zegt Elvis. Bij een bezoek aan deze stad mag een trip naar Graceland niet ontbreken. Ook als je geen bijzonder grote liefhebber van Elvis bent blijft Graceland zeker een aanrader.


Je bezoek aan Graceland bestaat uit twee delen: de tentoonstellingen en een tour door the Mansion, het originele huis van Elvis. De tentoonstellingen bestaan uit diverse delen, waaronder een enorme kostuumverzameling, Elvis’ gouden platen, zijn auto’s en motoren, zijn tijd in het leger, zijn vliegtuigen en Elvis’ invloed op de hedendaagse muzikanten. Bezoek Graceland vroeg in de ochtend nog voor de grootste drukte. Bij aankomst ontvang je een tijdslot wanneer je de Mansion in kunt. Daarvoor heb je de tijd om de tentoonstellingen te bekijken. Houd er rekening mee dat je zeker een uur nodig hebt om alle tentoonstellingen goed te zien. Vervolgens word je met een shuttlebus maar het huis van Elvis gereden. Ook als niet Elvis-fan was Graceland indrukwekkend, echt te gek dat je een persoonlijk inkijkje krijgt in zijn leven. Een interactieve audiotour met tablet loodst je door het huis, met een indrukwekkend bezoek aan het graf van Elvis als eindpunt. 


Alles is Elvis, Elvis is alles

Wil je je bezoek aan Graceland compleet maken? Verblijf dan zeker in het gloednieuwe hotel The Guesthouse @ Graceland. Dit prachtige hotel ligt niet alleen direct naast Graceland, dus geen wachtrijen bij de parkeerplaatsen, maar een overnachting in the Guesthouse is fantastisch omdat je direct in Elvis-sferen komt. Bij aankomst lijkt het alsof je in een Las Vegas-resort bent, maar binnen voel je meteen de juiste sfeer: Elvis muziek, Elvis-bioscoop, Elvis-karaoke: alles is hier Elvis. De styling van het hotel is gedaan door Priscilla Presley, de vrouw van Elvis. En bij binnenkomst in je hotelkamer staat Elvis-muziek op, kun je gratis op je tv diverse documentaires en live-concerten bekijken. Ik heb genoten, ik raad je aan om de de nacht voordat je Graceland bezoekt hier te verblijven. Laat je onderdompelen in de Elvis-gekte!Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook