Vraag

Dien ik borg te betalen?

Antwoord:

Bij het in ontvangst nemen van de huurauto dien je een borg te betalen. Dit is een vast bedrag dat wordt gereserveerd per creditcard. Het borg bedrag bedraagt $300  en kan oplopen tot $500 bij exclusievere auto's. Een creditcard voor de hoofdbestuurder van de auto is dus verplicht. Als je ter plaatse nog diensten afneemt, (denk hierbij aan drop-off kosten, upgrades, leeftijdstoeslagen, extra verzekeringen) betaal je dit ook ter plaatse. Bekijk hier alle autohuur informatie voor autoreizen in Amerika of autoreizen in Canada.

Een prepaid creditcard wordt niet geaccepteerd als borg voor de autohuur, camperhuur of je overnachting in een hotel. Een prepaid creditcard wordt in Amerika en Canada gezien als een debitcard. Bij deze kaart zet je namelijk zelf geld op de creditcard. Er is geen sprake van krediet. Dit is dan ook de reden dat een verhuurder van auto's en campers of een hotel de kaart niet accepteert. Het is namelijk niet mogelijk om meer geld uit te geven dan dat er op de kaart staat. De borgsom van huurauto's, campers of bij het hotel zijn vaak hoog en moeten afgeschreven kunnen worden. Als er niet voldoende geld op de kaart is gezet en er wordt bijvoorbeeld schade gereden, dan kan de leverancier geen geld van de prepaid creditcard afschrijven. Ook is het niet mogelijk om de borg terug te storten op een prepaid creditcard. 
Voorbeelden van prepaid creditcards: ICS GO Card, N26 Mastercard, Openbank R42 Mastercard, Revolut Mastercard, Bunq Easy Savings. 


Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.