Vraag

Wat kan ik van het eten verwachten?

Antwoord:

Amerikanen en Canadezen gaan graag uit eten. Er is dan ook een ruime keuze aan zowel typisch Amerikaanse restaurants, als aan Italiaanse, Aziatische, Zuid-Amerikaanse en Mexicaanse eetgelegenheden. Niettemin is de Amerikaanse eetcultuur anders en sneller. De kwaliteit van het geboden eten is doorgaans goed, de porties Amerikaans groot, de keuze uit het menu dusdanig, dat aan je voorkeur meestal wel voldaan wordt.

Er heerst in Amerika en Canada een ontbijtcultuur buiten de deur. Gevolg? Het is niet altijd vanzelfsprekend dat je ontbijt in het hotel waar je verblijft. Dit is bijna altijd niet inbegrepen in je overnachting. Dit omdat Noord-Amerikanen voor gemak kiezen en vaak lopend een ontbijtje eten met koffiebeker in de hand. Onze ervaring is dat je in de steden bij een deli, of koffiezaak, vaak heerlijke broodjes en koffie/thee kunt kopen. Om mee te nemen. Het is niet duur en van goede kwaliteit. Waar je voor een ontbijt in een hotel minimaal 15 dollar tot soms wel 35 dollar pp betaalt, ben je buiten het hotel vaak al klaar voor zo’n 5 dollar.

Koffie is weliswaar van prima kwaliteit, maar volgens Europese maatstaven vak (nog steeds) te slap gezet. Espresso’s en cappuccino's worden steeds populairder, en zijn vooral in de meer verstedelijkte gebieden van prima kwaliteit (bij de Starbucks koffie filialen, bijvoorbeeld). Voor liefhebbers van cafeïnevrij is ook ‘Decaf’ koffie te bestellen. Frisdranken en tafelwater worden met veel ijs geserveerd. Als je dat niet fijn vindt is het handig vooraf te melden dat je geen ijs wilt. Er worden altijd veel vragen gesteld: "for here" om ter plekke op te drinken, of ‘to go’, om onderweg te nuttigen. Als je een Soda of Pop, een frisdrank of blikje frisdrank, in Amerika dan wel Canada bestelt zullen ze ook vragen: ‘DIET or REGULAR?’

Omdat je vaak onderweg bent en picknicken een goede optie is in natuurparken adviseren wij picknicklunches te kopen. Wraps, salades of sandwiches (rosbief, ham, kip of tonijn), die gereed liggen of ter plekke worden klaar gemaakt bij deli´s. Vergeet niet om een watertje of sapje bij ‘Foodstores’ of specifieke ‘deli's’ (broodjes zaken) mee te nemen – plus wat fruit! Schaf een koeltas of koelbox aan om zo je lunch koel te houden.

Amerikaanse restaurants bieden doorgaans een goed diner, met name in de ‘family restaurants/diners’ zoals IHOP. Die zijn vaak gevestigd nabij grote winkelcentra en bij de op/afritten van de Interstate snelwegen. De "entrees" (hoofdmaaltijden) worden doorgaans geserveerd met sides, naar keuze ‘french fries’ (patat frites), rijst of traditioneler ‘baked potato’ (grote, in aluminium folie en in de schil gekookte aardappel). Groente is minder belangrijk, een salade is vaak het meest groene dat je kan bestellen.


Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.