Vraag

Zijn er veel daklozen in San Francisco?

Antwoord:

In San Francisco zijn veel daklozen vanwege de liberale politiek, relatief meer dan in andere steden. San Francisco staat bekend om zijn sociale gezicht en stelt zich tolerant op naar alle bevolkingsgroepen. Daar waar in andere steden daklozen worden opgepakt en uit het straatbeeld worden verwijderd, wordt in San Francisco juist hulp geboden.

Met name in het Tenderloin-gebied is een aantal delen waar veel daklozen zijn, met name rondom de opvangcentra. Het voordeel van het Tenderloin-gebied is dat het heel centraal gelegen is. In dit gebied zijn ook juist hotels vanwege de centrale ligging. Niet alleen in het Tenderloin-gebied zijn daklozen, zij zwerven door de hele stad. 

Onze ervaring van vele reizen in de USA en Canada heeft geleerd dat de daklozen niet gevaarlijk zijn. Ze vragen verbaal om aandacht, omdat ze geld of eten nodig hebben. Wellicht is het een idee af en toe een dollar te geven of een doggybag*, dit is wat Amerikanen ook doen om de daklozen te helpen. 

Door middel van dit bericht willen wij je hiervan bewust maken, zodat het geen verrassing is bij aankomst in San Francisco. De daklozen zijn onvermijdbaar. Houd er dus rekening mee dat het straatbeeld in San Francisco anders is dan je gewend bent in Nederland. 

*Een doggybag is overgebleven eten van je maaltijd uit een restaurant dat je meekrijgt in een doosje of zakje. De porties in de USA en Canada zijn namelijk een stuk groter dan in Nederland. In Amerika is het heel normaal een doggybag mee te nemen. 


Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.