Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Marieke Herder

Manager Reserveringen Chipmunk

Koningin van het vlotte tempo

Al ruim twintig jaar is Marieke, op verschillende plekken, een onstuitbare bron van snelle, creatieve en accurate actie binnen Doets Reizen. Voor Marieke zijn we bijna een tweede huis. ‘Natuurlijk kijk ik wel eens om me heen. Maar waar vind ik zulke leuke collega’s? En waar kan ik zo makkelijk naar de leiding stappen?’ Voor Reserveringsmedewerker Marieke hoort dat beetje stress van een reisorganisatie er gewoon bij. Ze kan het aan. Vandaar haar alter ego, de chipmunk (wangzakeekhoorn), die net als Marieke in z’n element is bij vlotheid en flink veel te doen.

Queen of speed

For over twenty years and on different posts within Doets Travel, Marieke has been an unstoppable source of quick, creative and accurate action. To Marieke we are like a second home. ‘Of course I sometimes look around. But where would I find such great colleagues? And where would it be so easy to talk to the management?’ For Traffic Employee Marieke that bit of stress that comes with a travel organisation is just part of the job. Ze can handle it. Hence her alter ego the chipmunk, who just like Marieke thrives on speed and action.

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar:
1978

Functie:
Manager Reserveringen

Sinds:
1997

Reisde door Canada en/of de VS:
26 keer naar de Verenigde Staten en 6 keer naar Canada.

Favoriete hotel:
Ik ben dol op het Washington Square Hotel in Greenwich Village in New York City. Het hotel is relatief klein en de kamers niet zo groot, maar het ligt echt geweldig. Als je hier logeert heb je het gevoel dat je tussen de New Yorkers woont. En dat in een kleinschalig boetiek hotel met een leuke bar.

Favoriete US/Canadian food:
Ik hou van de ‘deep dish pizza’ waar Chicago beroemd om is. Je kunt ze inmiddels overal in de Verenigde Staten krijgen, maar de echte vind je eigenlijk alleen in Chicago. Het is bijna een hartige taart en lijkt eigenlijk helemaal niet meer op een pizza zoals wij die kennen. Ik eet hem het liefste met peperoni, champignons, paprika en kaas.

Favoriete uitzicht:
Bij Doets Reizen zoeken we altijd naar de best gelegen hotels met uitstekende service in verschillende prijscategorieën. Bij ons kun je dan ook vaak hotels aan het strand boeken en heb je ook de mogelijkheid om een kamer te boeken met uitzicht op de oceaan. Zo’n uitzicht op zee is meestal iets duurder, maar ik zou er altijd in investeren. In het Cliffs Resort in Pismo Beach in Californië had ik met zo’n kamer het mooiste uitzicht over zee en de klif dat ik ooit heb gezien. Even lekker ontbijten op je balkonnetje of daar ’s middags een boekje lezen. Het geeft je een enorm gevoel van luxe en zo haal je alles uit je reis.  

Favoriete stad:
Ik ben dol op New York, maar ik vind Chicago minstens zo leuk. Vooral dankzij de architectuur, fraaie, brede straten en de nabijheid van het grote meer. De mensen zijn hier nog net iets vriendelijker dan in New York en je kunt er heerlijk shoppen.

Favoriete staat/provincie:
Hawaii is een bijzondere combinatie van een relaxte sfeer, tropisch genieten en een indrukwekkende natuur en cultuur. Als je gaat, doe het dan goed. Drie weken en zorg dat je minstens drie eilanden bezoekt. Zorg in ieder geval dat je het Volcanoes National Park niet overslaat. Dat is echt bijzonder, met een actieve vulkaan. Dat geeft aparte landschappen.

Favoriete activiteit:
Ga wandelen! Als je in een nationaal park bent moet je echt even uit de auto stappen en weglopen van de uitzichtposten. Een hike van vier kilometer of langer is een aanrader. Waar dan ook, ze zijn allemaal prachtig. De hike naar Angels Landing in Zion is de spectaculairste die ik ken.
Of ga met een ‘Hummer Tour’ mee in Moab in Utah. Met grof geweld word je door het ruige landschap gereden en onderweg geeft de gids je leuke weetjes. Dit is ook een leuke activiteit voor gezinnen met kinderen die wel van een beetje actie houden.

Favoriete National Park:
In Oregon heb je het Crater Lake National Park. Daar is het water zó blauw, dat je het bijna niet gelooft. Het kratermeer is zo groot dat je er ruim vijftig kilometer omheen kunt rijden. Je komt dan verschillende uitkijkpunten tegen waar je geweldig foto’s kunt maken. 

Favoriete strand:
Voor mij winnen de stranden van Hawaii het op alle fronten. Vooral Kona Beach op Big Island is erg mooi. Alleen al die wuivende palmen, die soms zo dicht bij de zee staan dat ze er zowat in staan. Dat geeft een perfect tropisch plaatje. 

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring