Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amber Schouten

Assistent Product Manager Coyote

De coyote is een wolfachtig roofdier wat voorkomt op het gehele Amerikaanse continent, maar voornamelijk in Noord-Amerika. Het zijn snelle dieren: ze halen soms een snelheid van 65 kilometer per uur! Daarnaast zijn het ook hele intelligente en flexibele dieren. Ze passen zich makkelijk aan hun leefomgeving, waardoor ze kunnen leven in bossen, woestijnen of moerassen. De coyote is communicatief: ze kunnen goed overweg met soortgenoten en hebben verschillende manieren om te communiceren, zoals geluiden of lichaamstaal. Het zijn groepsdieren die soms ook graag alleen willen zijn. Amber kan zich goed vinden in dezelfde eigenschappen. Ze is intelligent en flexibel: ze kan zich makkelijk aanpassen aan haar omgeving en weet wat er van haar wordt verwacht. Communicatie is een belangrijke eigenschap voor Amber, want zonder een goede communicatie wordt samenwerken heel lastig. Zodoende kan ze goed in een groep werken, maar vindt ze het ook wel eens fijn om individueel aan de slag te gaan.

Coyote - Amber Schouten

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar

2002

Functie

Assistent Product Manager

Sinds

2023

Reisde door…

New York City! Ik heb deze fantastische stad twee keer in één jaar mogen bezoeken en kan er nog steeds geen genoeg van krijgen!

Favoriete hotel

Ik ben er zelf nog niet geweest, maar de Knight Inlet Lodge staat zeker hoog op mijn lijstje. Na een presentatie over deze accommodatie, gelegen in West Canada, was ik helemaal enthousiast geworden en zou ik daar zeker nog een keer willen verblijven. De unieke mogelijkheid om midden in de natuur van British Columbia te verblijven en in het juiste seizoen grizzlyberen te kunnen spotten, maakt dat deze accommodatie op mijn bucketlist staat. 

Favoriete food

Een pizzapunt in New York! NYC staat bekend om de goede pizza en voornamelijk hun grote slices. Je kan hier makkelijk voor $ 0,99 aan een goeie slice komen, maar wil je de beste pizza slices? Bezoek dan Joe’s Pizza of Patsy’s Pizzeria, zij staan bekend om hun goeie pizzapunten.

Favoriete uitzicht

Top of the Rock in Rockefeller Center. Voor mij is dit dé perfecte plek om het beste uitzicht te krijgen van New York City. Het observatiedeck geeft een 360 graden uitzicht waarbij je alle hoeken van de stad kan zien. Er is hier zelfs een mogelijkheid om The Beam te recreëren: de iconische foto van een paar werklui die zitten op een stalen balk die bungelt boven NYC. Kortom, een perfecte plek voor een fantastisch uitzicht!

Favoriete stad

Dit zal je niet verbazen, maar New York City natuurlijk! Deze stad heeft alles en niets is te gek. Ik ben altijd iemand geweest die enorm van steden houdt en de chaos die het soms met zich mee kan brengen, waardoor NYC een perfecte bestemming is voor mij. Van wandelen door Central Park tot jezelf wegwijs maken met de metro, en van je ogen uitkijken op elke hoek van de straat tot spontane praatjes met locals; deze stad heeft mijn hart. Stiekem droom ik er zelfs van om er te wonen…

Favoriete staat/provincie

Ondanks dat ik er nog niet ben geweest, is het voor mij Californië. In deze staat is er zoveel te beleven en zijn er een paar van de grootste steden van Amerika te vinden zoals Los Angeles en San Francisco. Het is de omgeving wat je vaak terugziet in films en series en het biedt een perfecte combinatie van stad en strand. Omdat ik hier zelf eigenlijk ook heen zou gaan in 2020 (Covid gooide helaas roet in het eten), heb ik er al veel over gelezen en daarom zou ik er nog heel graag een keer heen willen.

Favoriete activiteiten

Ik heb veel gedaan in New York City, maar één ding waar ik een onvergetelijke indruk van heb gekregen, was het bijwonen van een Broadway show. Ik dans zelf al ruim 17 jaar en daarom was dit voor mij een activiteit die ik echt niet kon overslaan. Mijn persoonlijke favoriet is ‘Moulin Rouge! The Musical’ waar ik totaal werd weggeblazen door de combinatie van muziek, decor en -natuurlijk- dans. Broadway musicals zijn echt een stuk groter dan Nederlandse musicals en de acteurs werken keihard om 6 dagen (soms zelfs 7!) in de week het uiterste te laten zien van de wereld van toneel. 

Een andere activiteit die een bezoek aan de ‘Big Apple’ onvergetelijk maakt, is het bijwonen van een gospel kerkdienst in Harlem. Er zijn hier verschillende kerkdiensten die je als toerist kan bijwonen, waarbij de medewerkers ontzettend verwelkomend zijn en je graag alles vertellen over de dienst. Waar ik mij in eerste instantie een beetje een indringer voelde, werd ik binnen no-time welkom geheten en heb ik mijn ogen uitgekeken. 

Favoriete National Park

In 2020 zou ik met mijn ouders de rondreis doen door de Gouden Staten, maar helaas ging deze reis niet meer door wegens Covid. Yosemite National Park zou de afsluiter zijn van onze reis en in mijn optiek was dit ook een knaller om mee af te sluiten. Helaas heb ik het (nog) niet in het echt mee mogen maken, maar door alle voorpret is het voor mij zeker een favoriet. 

Favoriete strand

Ook hier ben ik nog niet geweest, maar ik kan dromen van de Florida Keys. Deze archipel straalt voor mij de ultieme manier van relaxen uit waar je in de mooiste wateren kan zwemmen en kan uitrusten op de velen stranden. Ook dit gebied staat nog hoog op mijn bucketlist.

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring