De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Vakantie Frankrijk

Op vakantie naar Frankrijk. Ontzettend veel Nederlanders pakken elk jaar de auto, de trein of het vliegtuig om het land van de wijngaarden, chateaus en de prachtige kusten te ontdekken. Frankrijk is een perfect vakantieland waar je in Zuid-Frankrijk kan ontspannen aan de zonovergoten kusten, waar je de geschiedenis in Normandië kan achterhalen of ga op champagnereis door de noordelijke provincies. Laat je meenemen langs een paar van de mooiste Franse provincies…

Het noorden van Frankrijk

Bij een autovakantie aan Frankrijk denk je al snel aan de zuidelijke provincies zoals de Provence en de Côte D’Azur. Frankrijk is een ontzettend groot land. Bij een rondreis door Frankrijk valt er zo veel meer te ontdekken. In het noorden van Frankrijk bevindt je je in het meest noordelijke wijngebied van Frankrijk, ook wel de champagnestreek genoemd. In de buurt van deze wijngebieden vindt je ook de Vogezen, met bergen tot wel 1400 meter hoogte. Een prachtige locatie voor activiteiten als wandelen en fietsen. Een van de andere hoogtepunten tijdens je vakantie in Frankrijk vind je aan de Franse kusten. De bijzondere krijtrotsen bij Étretat zijn fantastisch en de beroemde ‘Aiguille’, de naald, is prachtig om te zien. 

champagnevelden Afbeelding van stephane MOUY via Pixabay | Frankrijk | Doets Reizen

Het oosten van Frankrijk

Onder vele vakantiegangers is het oosten van Frankrijk minder populair. Een autorondreis langs de hoogtepunten van het oosten van Frankrijk zal je dan ook zeker verbazen. Een van deze must do’s is Vercors Regional Natural Park. De steile kalkstenen bergwanden komen je vanaf een afstand al tegemoet en in het park kan je genieten van prachtige wandelingen, een bezoek aan de grotten en ontdek de waterval van 72 meter hoog! Sluit je bezoek aan het oosten van Frankrijk zeker af in Lyon. Ontdek de traboules (kleine straatjes) en geef je over aan de lokale cuisine. Vertrek niet eerder dan dat je de beroemde bouchon Lyonnais heb geproefd.   

Het zuiden van Frankrijk

Genieten in het zuiden van Frankrijk kan in de Provence en aan de Cote d’Azur. Een zonovergoten bestemming met prachtige kusten en bekende steden vol weelde. Zien en gezien worden is waar het omdraait in de steden Cannes, St. Tropez en Nice. Flaneren over de boulevard en genieten aan de Franse havens van een drankje is een populaire activiteit. Om de Franse plaatsen aan de kust nog beter te ontdekken is hier een prachtige autoroute die je kan rijden. De route Corniche d’Or brengt je van Saint Raphaël naar Cannes en onderweg passeer je pittoreske dorpjes, gezellige badplaatsen en rotsen omringd door het helderblauwe water. Schitterende uitzichten op de Franse kusten zijn gegarandeerd!

Het westen van Frankrijk

Bij een bezoek aan het westen van Frankrijk staat de kust met zijn uitgestrekte zandstranden natuurlijk centraal. Woeste rotskusten, rustige baaien en oude steden die omgeven zijn door bossen. Dit sprookjesachtige decor kan je terugvinden in Bretagne en Normandië. Geniet in Honfleur van een goede Franse wijn op een terras in een van de meest kleurrijke en pittoreske havens van Frankrijk. Bezoek de piratenstad Saint-Malo met de prachtige stadswallen en vergeet tijdens je rondreis door Frankrijk niet te stoppen bij Le Mont-Saint-Michel en ontdek het mooiste dorp van Frankrijk. Niet gek dat dit prachtige getijdeneiland dan ook op de Wereldergoedlijst van UNESCO staat. Je kan de westkust van Frankrijk niet bezocht hebben zonder dat je op de surfplank in de sfeervolle badplaats Biarritz heb gestaan. 

Etretat Cliffs Honfleur Doets Reizen- Afbeelding van Safia REBATI via Pixabay

Reizen naar Frankrijk

Met de auto door Frankrijk rijden is de beste manier om het land te verkennen. Dat betekent natuurlijk niet dat je met je eigen auto de afstand naar het vakantieland zelf moet afleggen. Je kan er namelijk ook voor kiezen om naar Frankrijk met de trein te reizen, want de treinverbinding is er goed. Geniet onderweg van de uitzichten op de Franse wijngaarden en pittoreske dorpjes en bereik in een dag de steden als Parijs, Bordeaux of Lyon. Haal vervolgens bij het treinstation de auto op en ga op avontuur door Frankrijk!

Beste reisperiode Frankrijk

Frankrijk is een groot land. De beste reistijd voor Frankrijk is mei tot en met september. Het klimaat in Frankrijk is afhankelijk van welke streek je bezoekt. In het noordoosten van Frankrijk kan het weer soms snel omslaan en het zuiden van Frankrijk heeft veel zonuren op de teller staan. Laat je wensen aan ons weten en wij informeren je graag over de beste periode voor je rondreis door Frankrijk. 

Île-de-France - Parijs - Vakantie Frankrijk - Doets Reizen (Foto credits Atout France)

Uitgelichte reizen