De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Vakantie Amerika Florida

Een vakantie naar Florida wordt al snel geassocieerd met heerlijk relaxen op een van de vele stranden op een zeer tropische bestemming. Hoewel deze Sunshine State zich hier perfect voor leent is er zoveel leuks te beleven in deze fantastische staat dat alleen luieren op het strand eigenlijk zonde is. Doets Reizen geeft je een paar tips.

Lekker relaxen op een tropische bestemming

Er is veel te beleven in Florida echter dit wil je natuurlijk wel combineren met een paar dagen lekker relaxen op een van de vele stranden die Florida rijk is. Ga lekker naar een van de stranden aan de Golf van Mexico en geniet van de azuurblauwe zee met brede zandstranden. Een goede uitvalsbasis hiervoor zijn bijvoorbeeld St. Pete Beach of Clearwater Beach. Een andere bestemming die bekend staat om een heerlijk strand is Miami Beach. Hier kun je dan ook optimaal genieten van zon, zee en strand. 

Caladesi Island - St. Pete Beach - Florida - Doets Reizen

Leef je helemaal uit in een van de vele attractieparken die Florida rijk is

Ben jij gek op attractieparken en krijg je hier geen genoeg van? Dan is Florida ook zeker de bestemming voor jou. In Orlando en omgeving vindt je vele attractieparken die je kunt bezoeken. Alle attractieparken hebben hun eigen charme en zorgen ervoor dat jij helemaal op gaat in een andere wereld. Zo kun je een van de 5 Disney parken bezoeken waaronder Magic Kingdom, Disney’s Epcot of Animal Kingdom. Ben jij een echte Harry Potter fan? Dan moet je absoluut een bezoek brengen aan Universal Studios en Island of Adventures. Hier vindt je namelijk het complete dorp inclusief kasteel terug uit de Harry Potter films. Er is dan ook meer dan genoeg te beleven en ieder attractiepark geeft je gegarandeerd een dag vol plezier. 

Disney - Orlando - Florida - Doets Reizen

Hip en trendy Miami

Miami is een van de grote steden die gelegen is in Florida. Deze stad heeft echter een uniek charme en elke wijk in Miami heeft weer een heel ander gevoel. Zo vindt je in Miami ‘Little Havana’ waarin je jezelf waant alsof je door de straten van Cuba loopt. Deze wijk is absoluut een bezoek waard en voor de foodies onder ons een waar walhalla. Een andere wijk die zeer populair is in Miami is het Art Deco District in Miami South Beach. Deze wijk heeft een historische status en alle gebouwen zijn dan ook in hun originele jaren 20 staat. Dit geeft de wijk een heel unieke charme en je waant je terug in de tijd met alle gebouwen in pasteltinten. Dit is nu ook de wijk waar de rich and famous flaneert op Ocean Drive. Hier vindt je dan ook de mooiste auto’s en duurste restaurants. 

Ocean Drive - Miami - Florida - Doets Reizen

Verrassende natuur in Florida

Hoewel er in Florida ten opzichte van de andere staten in Amerika weinig nationale parken terug te vinden zijn, is er wel prachtige natuur gelegen in Florida. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een van de moerasgebieden zoals de Everglades of het gebied rondom Orlando Kissimmee. Naast deze bekende moerasgebieden zijn er ook nog minder bekende natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn om te boeken. Zo kun je naar Cayo Costa, Sanibel Island, Biscayne National Park en nog vele andere locaties. De natuurliefhebber kan in Florida dan ook zeker genieten van de unieke natuur die hier gelegen is. 

Mangrove Tunnel Tour - Everglades National Park - Florida - Doets Reizen

Ontdek de onder waterwereld van Florida

Florida heeft niet alleen heel veel mooie highlights die je kunt bezoeken op het land maar ook onder water is er prachtige natuur gelegen. In Florida kan je namelijk het op 4 na grootste koraalrif ontdekken. Dit rif is gelegen bij de Keys en vanaf Key Largo is dit het makkelijkst bereikbaar doormiddel van een korte boottocht. Hier kan je prachtig snorkelen maar ook de echte duiker kan hier zijn hart ophalen. Hier kun je namelijk in het John Pennekamp State Park dat volledig onder water gelegen is duiken naar een standbeeld dat gezonken is. De onder waterwereld is dan absoluut uniek te noemen en zeker de moeite van een duik waard. 

Key Largo - The Keys - Florida - Doets Reizen

Ga terug in de tijd in St. Augustine

Wie denkt dat ik Florida alles over de top is en alleen maar uit entertainment bestaat heeft het in St. Augustine mis. In deze plaats kan je kennis maken met de historie waar in 1513 al de eerste Spaanse ontdekkingsreiziger voet aan wal zette. Dit zorgt ervoor dat St. Augsutine de oudste nederzetting van Amerika is. Deze historie vindt je het dagelijkse straatbeeld nog steeds terug. Er zijn veel houten huizen met veranda’s, een echt fort en paardenkoetsen die je langs alle highlights kunnen brengen. Wat nog unieker is dat in St. Augustine geen neon borden zijn toegestaan zodat de plaats echt zijn historische waarde blijft behouden. Dit geeft het plaatsje dan ook zijn eigen unieke charme en zal een flinke tegenstelling met andere plaatsen die je bezoekt tijdens je reis door Florida. 

St. Augustine - Florida - Doets Reizen

Uitgelichte reizen