Janette Krijgsman

Reisspecialist Moose

Betrouwbaar en gezellig

Geheel in stijl van de gelijkmatige eland, werkt Reisspecialist Janette altijd in een gestaag tempo door. Je kunt daarom altijd van haar op aan. Een ander talent van Janette is dat ze een ontspannen sfeertje weet te creëren, waardoor ze snel persoonlijk contact maakt en doordringt tot verlanglijstjes. ‘Ik kan vrij snel inschatten of klanten in zijn voor iets bijzonders.’ Janette is ook echt verknocht aan Doets Reizen. ‘De mix van klantcontact, advies geven en zelf reizen, maakt dat ik hier nog jaren op mijn plek ben.’

Janette Krijgsman - Moose

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1974

Functie
Reisspecialist

Sinds
1998

Reisde door Canada en/of de VS

1 á 2 keer per jaar. Onder andere naar: Alaska, Yukon, Newfoundland, Oost-Canada, West-Canada, Yellowstone, Florida en West-USA

Favoriete hotel
Fogo Island Inn in het oosten van Canada in Newfoundland is een fantastisch hotel. Het heeft een prachtige, moderne architectuur en ligt spectaculair op de rotsen aan de oceaan. Van binnen is het heel anders dan de lodge-sfeer die je veel in Canada ziet. Maar deze moderne, meer Scandinavische uitstraling is ook geweldig. Je hebt er schitterend uitzicht over de rotsen en het water, soms zelfs met ijsbergen en walvissen.
Ik houd bovenal van dit hotel, omdat je er compleet in de watten wordt gelegd. Bij het uitpakken van je koffer wordt je een kopje koffie gebracht en ’s morgens staat er alvast een mini-ontbijtje met een sapje en een muffin voor de deur om de eerste honger te stillen. Alle kamers hebben zicht op de oceaan, je kunt er heerlijk eten en op het dak kun je onder de sterrenhemel in een jacuzzi stappen.

Favoriete US/Canadian food
Ik ben dol op cheesecake. Dat zie je vooral veel in New York, maar tot in West-Canada heb ik het dagelijks kunnen eten. Cheesecake wordt gemaakt met roomkaas en ik vind het ’t lekkerste met bosbessen en in ieder geval niet met citroen.

Favoriete uitzicht
De kust van Oregon langs het noordelijke deel van Highway 1 is echt schitterend. Die ruige kustlijn, vol met kliffen en af en toe een vuurtorentje en watervalletjes. We bleven stoppen om te kijken, te genieten en foto’s te maken!

Favoriete stad
Eigenlijk ben ik een echt natuurmens, maar als ik voor een stad moet kiezen ga ik gelijk voor het meest extreme; Las Vegas. De gekste stad die ik ken en daarmee ook de meest fascinerende. 
Want waar vind je nu op steenworp afstand van elkaar de Arc de Triomphe, de wateren van Venetië, het Vrijheidsbeeld en de Eiffeltoren? Wat een gekte! De hotels verkennen is al erg leuk om te doen en ’s avonds zijn de meest geweldige shows te bezoeken. Cirque du Soleil, illusionisten, dj’s van wereldklasse, noem het maar op. Het leven gaat hier 24 uur per dag maar door en door.

Favoriete staat/provincie
Alaska is een erg bijzondere staat. Zo ontzettend uitgestrekt, vol plekken waar je alleen per boot of vliegtuigjes komen kunt en echt niet zoals veel mensen denken het hele jaar onder de sneeuw verstopt. In de zomer kan het weer hier heerlijk zijn. Aan een T-shirtje heb je dan genoeg. Toch kan het weer snel omslaan, maar juist dat aparte weerbeeld draagt alleen maar bij aan de Alaska-ervaring.

Favoriete activiteit
Beren kijken vanuit de plaats Tofino in de Canadese provincie Brits-Columbia is echt een geweldige dagbesteding. Met een bootje vaar je langs de kust op zoek naar deze indrukwekkende dieren. Die komen naar de kust als het van vloed, eb wordt. Dan scharrelen ze tussen de stenen op zoek naar voedsel. Je vaart er vlak langs in een rubberboot. De begeleiders zijn zo goed op de beren ingespeeld dat ze precies weten wanneer ze waar zijn, dus is de kans groot dat je de beren ook echt te zien krijgt.
Ook heel bijzonder is om vanuit Homer in Alaska naar het Kamai National Park te vliegen. Een tocht van drie kwartier. Je land vlak voor de kust en krijgt lieslaarzen aan, want het water kan hier hoog komen te staan. Vervolgens loop je zo met een gids het leefgebied van de grizzlyberen binnen. In dit moerasachtige grasland komen ze vaak naar voedsel zoeken. Als je gelukt hebt zie je ze zalm vangen. We hebben een keer in het zonnetje een beer bewonderd, die twintig meter verderop in het water aan het plonzen was. Geweldig!

Favoriete National Park
Ik vind het iedere keer weer bijzonder om in Arches National Park in Utah te zijn. De rotsformaties vormen daar een soort natuurlijke, smalle bruggen. Het zien van de rode kleuren en bijzondere bogen is uniek. Ook fijn aan dit park zijn de mogelijkheden om te hiken. Er zijn zowel lange als korte wandelingen, voor beginners en gevorderden. Je komt langs veel prachtige uitzichtpunten.
Arches zit niet standaard in al onze reizen in deze omgeving, maar we bouwen dit bijzondere park natuurlijk graag in jouw persoonlijke rondreis. Ik vind het echt de moeite waard.

Favoriete strand

Het strand bij de plaats Tofino op het noordelijke puntje van Vancouver Island is lekker ruig. Dit is niet een strand om in je bikini op te liggen, maar wel om lekker langs te wandelen. Aan het einde van de middag komen hier vaak families hout van het strand jutten om kampvuurtjes mee te maken. De zee kan hier zo wild zijn dat er genoeg hout aanspoelt. Alleen dat beeld draagt al bij aan de unieke sfeer. Ik hou ervan!

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring