De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Vakantie Verenigde Staten

Een reis naar de Verenigde Staten van Amerika staat bij veel mensen hoog op het lijstje. Dit is dan ook niet voor niets. Dit prachtige land is heel divers en voor ieder is er wat naar wens te vinden. Houd je van natuur of ben jij gek op het slenteren door een gigantische en gezellige stad. Dan ben je in Amerika aan het juiste adres. Doets Reizen helpt je graag met het samenstellen van jouw droomreis naar Amerika.

Autovakantie Verenigde Staten

Je kan natuurlijk op verschillende manieren door dit land reizen. Dit kan je doen doormiddel van trein reizen, met het openbaar vervoer of doormiddel van binnenlandse vluchten. Maar een van de meest gebruikelijke manieren om door Amerika te reizen is doormiddel van een huurauto en verblijven in de mooiste accommodaties. Het is zeer gemakkelijk navigeren in Amerika en de wegen zijn goed onderhouden. Hierdoor is dit de perfecte manier om door Amerika te reizen. Laat je ook verrassen door de prachtige scenic routes die je kunt rijden door bijvoorbeeld van de vele nationale parken. 

Maui - Hawaii - Doets Reizen

Campervakantie Verenigde Staten

Naast met de auto kun je ook met een camper door Amerika reizen. Deze manier van reizen zorgt ervoor dat jij altijd je eigen huisje op willen bij je hebt en kunt stoppen waar je wilt. Ga lekker kamperen en geniet aan het eind van je dag van de heerlijke buitenlucht op de camping. Maak een kampvuur en rooster marshmallows, een typische Amerikaanse activiteit. Maak jij je zorgen dat jij met een groot voertuig de weg op moet, dat is in Amerika niet noodzakelijk. De wegen zijn namelijk ten opzichte van hier in Nederland een stuk breder en het land is volledig ingericht op campers. Dit houdt in dat bijvoorbeeld ook parkeren geen enkel probleem is. Ga dus lekker op pad en geniet van de luxe van je eigen huis op wielen. 

Het noorden van de Verenigde Staten

Amerika beschikt over heel veel staten en alle staten hebben hun eigen unieke sfeer en highlights om te bezoeken. Als we het hebben over het noorden van de Verenigde Staten dan denken wij bijvoorbeeld aan de staten Oregon en Washington maar ook Wyoming en Montana. Dit zijn vier prachtige staten om te bezoeken waarbij het voornamelijk draait om de mooie natuur die hier gelegen is. Zo vindt je in Oregon Crater Lake National, een ingestorte vulkaankrater waar nu een van de diepste meren ter wereld in is ontstaan en vindt je in Wyoming wellicht het meest bekend nationale park van Amerika namelijk Yellowstone National Park. Echter zijn er ook mooie steden terug te vinden zoals bijvoorbeeld Seattle en Portland. Deze staten zijn dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken en zullen je verbazen met hun schoonheid. 

Crater Lake National Park - Oregon - Doets Reizen

Het westen van de Verenigde Staten

Wellicht het meeste bekende deel van Amerika is het westen. Hier hebben we het dan voornamelijk over de zuidwestelijk gelegen staten zoals Californië, Arizona, Utah en New Mexico. Bijna iedereen is wel bekend met de wereldsteden die in deze staten gelegen zijn zoals San Francisco, Las Vegas en Los Angeles, echter zijn er ook minder bekende steden terug te vinden die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken zoals San Diego en Albuquerque. Naast de prachtige steden die zijn terug te vinden in het westen van Amerika zijn hier ook vele mooie natuurgebieden te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion of Yosemite National Park. Dit is enkel een greep van alle unieke National Parken die gelegen zijn in deze staten. West Amerika is dan ook echt een bestemming voor jong en oud en zal je een reis zijn om nooit meer te vergeten. 

​Bryce Canyon National Park - Utah - Doets Reizen

Het oosten van de Verenigde Staten

Het oostelijke deel van Amerika bestaat voornamelijk uit de grote steden die gelegen zijn aan de oostkust zoals Boston, Washington DC, New York, Philadelphia. Deze fantastische steden zullen je verbazen met de highlights die elke stad te bieden heeft. Hoewel ze voor Amerikaanse begrippen niet ver uit elkaar gelegen zijn hebben alle steden een heel verschillende uitstraling en sfeer. Het is dan ook zeker de moeite waard om meerdere van deze te gekke steden aan te doen tijdens jouw reis. Naast de fantastische steden is het oosten van Amerika ook berucht om de Sunshine State namelijk Florida. Hier kun je heerlijk genieten van de aangename temperatuur op het strand en lekker bijkomen van een druk bestaan of drukke reis. Ga lekker snorkelen op de Keys of ga helemaal op in de wondere wereld van een van de vele attractieparken in Orlando. 

Central Park in New York

Het zuiden van de Verenigde Staten

In het zuidelijke deel van Amerika staat muziek centraal, of je nou van blues, jazz of country muziek houdt hier kan je als echte muziek liefhebber je hart ophalen. Ga naar Memphis en bezoek het landgoed van Elvis Presley en stap letterlijk in zijn leven of ga naar Nashville en ga volledig op in de wereld van de Country muziek. Alles is mogelijk. Ben jij geïnteresseerd in de geschiedenis van Amerika. Dan is het zuiden van Amerika ook een hele goed bestemming om aan te doen. Hier vindt je namelijk ook veel musea terug over de slavernij, de Amerikaanse Burgeroorlog en natuurlijk de muziek historie. Een reis naar het zuiden van Amerika is dan ook een absolute aanrader en zal je niet onberoerd laten. 

Beale Street - Memphis - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Uitgelichte reizen